- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
Üdv ismét!
Ma kerestem átalakítót a Pioneer DEH-1600UBB fejegységhez, de sajnos nem kaptam. Elvileg ez lenne jó hozzá...
Kerestem pinout-ot neten, de a típushoz valót nem találtam. Amiből talán ki tudunk indulni, hogy a bal oldalon az első oszlopban a 2 tüske vastagabb, mint a többi, ez lehet a táp (az emagos kép alapján ez stimmel), viszont kellene még a gyújtás szál is, mert szerintem anélkül nem indul el, azt szokták összezárni a plusz vezetékkel, ha direktre akarják kötni - jól gondolom?
Szerintetek melyik lehet a kérdéses szál? Ilyen a hátulja:
Meg kellene indítanom PC tápról, mert lehet, hogy nem is működik, és akkor nem vernék rá több pénzt.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
terapeuta007
aktív tag
egy szélgenerátornál hogyha megfordul a forgás irány (ezzel egyutt a dc polaritás) hogyan lehet fixen tartani a polaritást a fogyasztók felé?
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
JóGéza
aktív tag
válasz terapeuta007 #64252 üzenetére
Mondjuk Graetz-híddal.
-
Attix70
aktív tag
válasz terapeuta007 #64252 üzenetére
LT4320 vagy ha belefér veszteség akkor Schottky Graetz.
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
csabyka666
veterán
válasz csabyka666 #64251 üzenetére
...felejtős a sztori, szétkaptam, de a nagy borda alatt el van durranva a végfok.
Nem tudom, érdemes-e cserélni, egyáltalán, a vegfok nélkül a készülék elindul-e, vagy csak füstfelhőt látnék?Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Ribi
nagyúr
válasz csabyka666 #64255 üzenetére
Javításnál mindig kérdés, miért szállt el a végfok.
Csak az lett túlhajtva, vagy esetleg valami előtte szállt el és kinyírta,
Elvileg bekapcsolhatod, de simán kicserélve lehet megint elszáll.
Nem árt egy kapcsrajz és megmérni mi van a végfok előtt. -
csabyka666
veterán
Többe kerülne, mintha vennék egy újat, plusz idő, plusz rizikó. Inkább eladom így, hátha alkatrésznek még kellhet valakinek. Az előlap jó lehet még.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
tordaitibi
veterán
válasz csabyka666 #64255 üzenetére
Ezek mind túlterhelés és hőmegfutás ellen védett végfokok.
2 félkeképp lehet agyonvágni, a hidas végfok a táp közepen van 6V és ha ezt testelik akkor ezt nem tudja a túláramvédelem megfogni. Ilyenkor érdemes cserélni az ic-t.
Vagy fordított tápott kapott,ilyenkor elvileg kiolvad a biztosítékja mert a tápkör egy fordított diódával kezdődik de ennek a képességei is végesek, ezesetbe nem érdemes mert más is elszállhatott a készülékbe.
Próbát megér, ha működik és vonalkimeneten hangot is ad, akkor el lehet tenni pincés, műhelyes rádiónak egy külön erősítőre kikötve. -
Czimby
addikt
Van itthon elfekvőben egy QC 3.0 képes töltőm.
Az lenne a kérdésem, hogy egyszerűen megoldható-e, hogy 9 v. 12V-ot kinyerjek belőle pl ventillátor üzemeltetéséhez. (Házimozi erősítő hűtése a polcrendszerben.)Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Kernel
nagyúr
válasz Czimby #64259 üzenetére
Turning a Quick Charge 3.0 charger into a variable voltage power supply
Vagy kisebb teljesítményre (az 5 V használatával) nem rossz ez az apró méretű step up konverter sem:
https://www.aliexpress.com/item/-/32821060485.html
Link javítva.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Czimby #64261 üzenetére
[link]
ha a kernel által ajánlott step upot veszed akkor mindeképp 5darabosat kell venni mert akarmikor kellhet.egyébként sikerült 2 db step upot parhuzamba kotni.
egyformán melegednek. terhelés alatt hajszal pontosan belőttem ugyanarra a feszre mindkettot.
és mindketto kimenetére raktam 2cm nicr huzalt ellenállás gyanánt.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
Czimby
addikt
válasz terapeuta007 #64263 üzenetére
Köszi a vélaszt!
Kernelnek is!Van idehaza step up, step down betárazva meg li töltő panel is.
Azt hittem egyszerűbben megoldható a QC 3 feszültség beállítása, de így inkább felejtős.
Valószínűleg veszek egy 12V-os adaptert az már 2-3dolcsiért van, a legolcsóbb és egszerűbb megoldás a jelek szerint. És step down-al beállítom az áhított feszt.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Czimby #64264 üzenetére
ha ratyi 500ma es 12v os táp akkor nem kár érte de ha rendes 12v 2A vagy feletti taprol hajtod az pazarlás. na meg még venned is kell mert nincs otthon.na meg az 1 hónap várakozás
annyi hogy toltőből (akarmilyen regi nokiatol kezdve minden szar) 2dbot sorba kotsz. ha a konnektor fogallatot sajnálod akkor kiolvasztod a töltő oldalát és mellé szigszalagozod a masik töltő belsőségeit. a 220as bementuket kozosited egy dugaljra kimenetuket sorba azt kesz.
ha 10v sok akkor 1-2 ohm ellenallas.
amugy ha erositobe kell akkor mérnem az erosito tapjarol csinalod?
én 24v rol hajtok egy 2v os ventit.100ohm ellenallas előtte.
("nagy" 24v os motrot hűtők vele mer nincs a tengelyén benne alapbol venti vmiert)[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
Czimby
addikt
válasz terapeuta007 #64265 üzenetére
Már meg is rendeltem, azt a hónapot kibírom még.
Azért nem az erősítőtő tápról hajtom mert nem akarom megbontani az erősítőt,
nem épített erősítőről van szó jelen esetben.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
csabyka666
veterán
válasz tordaitibi #64258 üzenetére
Ez már annak a dolga lesz, aki lát benne fantáziát.
Nem mondom, ha lenne a fiókban egy ilyen végfok, kicserélném, de egyrészt pákával nem egy egyszerű művelet, meg aztán menni kellene utána, nem ér annyit az egész.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Szerintetek az alábbi villanykapcsolók ára a komplett termékre vonatkozik (Schneider 101, Schneider 105)? Tehát a betét, a mechanika, a fali aljzat és burkolat is benne van az árban? Már fogathatom is be a kivésett falba?
A képről nem derül ki, a leírásból azt látom, hogy komplett, de az árából ítélve nem gondolnám, hogy teljes a szett. Máshol is megtaláltam (pl.: gyártói honlap); mindenhol azt írják, hogy "komplett", de mivel nem mozgok a témában, nem vagyok benne biztos, hogy ez azt takarja, amit szeretném, hogy takarjon. Az biztos, hogy ez a minőség ennyiért jó vétel volna.Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Kernel
nagyúr
válasz kuyarashi #64269 üzenetére
A szerelvénydoboz, amit a falba kell gipszelni, nem szokott tartozék lenni, azt a felhasználás is befolyásolja. Lehet, hogy fába, gipszkartonba kerül stb.
Viszont komplett kapcsoló a mechanikával és a látható műanyag részekkel.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
-
kuyarashi
őstag
Amennyiben becsap a villám a közelben és semmiféle védelem nem tesz szolgálatot, mekkora az esélye annak, hogy eléri a HDD-ket és akár az adatokat is károsítja, vagy megsemmisíti? (Akár az elektromos hálózaton, akár ethernet kábelen keresztül kapjuk.)
Illetve mekkora védelmet biztosít egy túlfeszültségvédelemmel ellátott elosztó, vagy szünetmentes tápegység, vagy akár a 2 kombinációja?Előre is köszi.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
fero02
nagyúr
válasz kuyarashi #64274 üzenetére
50-50%. Vannak erre számítások, de szerintem ezek...lutrik.
Egy valamit érő túlfeszültség levezetés több lépcsőből áll. Nagy általánosságban elmondható, hogy az első elosztótáblába kell berakni egy B+C kombinált védelmet és a preferált helyekre (dugaljak, amiken drágább berendezések vannak ellátva) teszik a D osztályú védelmet. A túlfeszvédős elosztók döntő többségében csak ez a legfinomabb (javarészt varisztoros megoldások) vannak beépítve. Aztán vannak még a villámvédelmi felfogók, azok összekötése, egyéb a házon található nagy kiterjedésű és vezetőképes dolgok bekötése, komplett EPH rendszer kiépítése és földelési pontjaik. Ehhez csak mérnökök adják a nevüket, akik elvégzik a szükséges számítások, ez alapján zónákba sorolnak és kockázatelemzést végeznek. Nem olcsó játék.
Én amondó vagyok, hogy villámlás idején tényleg az a legjobb megoldás, ha fizikailag leválasztod a védendő berendezést a hálózatokról. Persze tudom, hogy ez sokszor nem megoldható.
-
kuyarashi
őstag
válasz fero02 #64275 üzenetére
Köszi szépen.
Arra voltam még kíváncsi, hogy konkrétan a számítógép alaplapján mennyire tud áthúzni pl. a LAN portról a túlfeszültség a SATA elektronikájához. Ezek ugyanis nincsenek összeköttetésben.
Hasonló a kérdés arra vonatkozólag is, amikor a tápon keresztül kapja a gép az ütést'. Ha a tápig el is jut, mekkora az esélye annak, hogy azokon a vékony vezetékeken a HDD-ig akkora feszültség elér, hogy kárt tesz benne (mielőtt a vezetékek elpárolognának).[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz kuyarashi #64274 üzenetére
Tápegység, alaplap, sőt processzorhibával is találkoztam villámkár miatt, HDD / SSD nem volt, de komolyabb behatásnál az sem kizárt.
230 V irányából értelemszerűen a táp primeroldala veszélyeztetett, ami korlátozható az említett módokon.
A LAN-csatlakozónál is alakulhat ki feszültségkülönbség, ami a LAN IC-t agyonvágja. Ilyennel saját és más esetben is találkoztam, de utólag azt mondom, hogy kivédhető lett volna, ha a Telekom HGW digitális elosztót egyszerűen összetestelem a számítógéppel.
Igaz, hogy nincs erre szolgáló földelőcsavar, ezeknél az USB-csatlakozó, illetve a tápcsatlakozó negatív pontja képviseli az elektronika GND-szintjét, tehát ezeken keresztül testelhető, ha nem akarjuk megbontani a szerkezetet.
A LAN-kapcsolat baluntrafós, galvanikusan leválasztott átvitel. Ha létrejön egy nagyobb feszültségkülönbség a telefonvonal és a földelt számítógép között, az ott fog valahol átívelni a kettő között, nekem is így szállt el egy LAN IC az alaplapon. Meg a HGW is, amit a szolgáltató cserélt.
De hasonló módon a HDMI-TV kapcsolat is kárt szenvedhet, noha ez a kábel már testet is közösít, csakhogy komolyabb áramok ellen az sem véd.
Itt viszont földelt konnektorba ment a gép is, meg a plazma TV is földeléses konstrukció (nem tudott kialakulni nagyobb feszültségkülönbség a kettő között), így szerencsére nem keletkezett kár, ezen a részen.
A zárlatossá vált LAN IC-t kiiktattam, ezután az alaplap életre kelt, tettem bele egy hálózati kártyát, megúsztam ennyivel.
[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
-
darvinya
titán
válasz Tankblock #64279 üzenetére
Kell egy ugyanolyan HDD alaplap és HDD raw program (pontosan nem tudom mi a neve, mert nincs előttem), ami kiolvas mindent.
Nemrég használtam, mert USB HDD elszáll, és Op. rendszerek csak formázni engedték.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Szeretnék vásárolni egy ilyen túlfeszültség védőt.
Szerintetek megszűnhet a hangszóróban(2.0) tapasztalható sistergés ettől?
Egy monitor, laptop, mobiltelefontöltő és egy hangszórópár lenne hozzácsatolva egy mezei hatos elosztóval.Köszönöm!
Per aspera ad astra.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
ha egy erősítőn feltekerem a hangerőt és a magas elhalkul. Majd visszább veszem a hangerőt és egy idő után megint szól, akkor valószínűleg a hangváltóban nem jó a magasnál a kondi? El lehet öregedve?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Kernel
nagyúr
válasz Speeedfire #64282 üzenetére
Magassugárzó szakadása szokott inkább ilyet okozni, a lengő hozzávezetés törése. Amit litzének is szoktak nevezni, ámbár az kicsit más fogalom (erenként szigetelt szálak, RF-alkalmazásra).
Esete válogatja, nem mindig lehetetlen a javítása.
(#64281) Oryctolagus
Annak nincs köze hozzá, elvileg nem fog változni semmi.
(#64280) darvinya
Legegyszerűbb még az EEPROM-csere, amelyik olyan konstrukció és természetesen az a része hibátlan.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz Speeedfire #64284 üzenetére
Először meg kell állapítani biztosra. Mozgatás, piszkálás hatására megszólal-e, valamint szakadásvizsgálót rákötve, mozgatva.
Csak ne tévesszen meg a mozgatás hatására indukálódó feszültség, ami a multiméterre is hat, bár ilyen kis hangszórónál kevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
sziasztok
ma volt időm foglalkozni egy kicsit a hifimmel, ami random váltogatja a bemeneti lehetőségeket (aux, rádió) elsőként az áramellátásért felelős áramkört néztem meg, illetve az azon csücsülő elkókat. vettem egy kapacitás tesztert, azzal egyesével megnéztem mindegyiket és ezeket az eredményeket kaptam:
6800 µF 25 V mérés -> 6734 µF 1,6% vloss
3300 µF 35 V mérés -> 3394 µF 1,5% vloss
4700 µF 50 V mérés -> 4114 µF 1,6% vloss
4700 µF 50 V mérés -> 4258 µF 1,9% vlossa két 4700-as értéke eltér rendesen ez gondolom csere, első kettő szo-szo, de inkább ezeket is?
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Autórádió bekötésnél a minimálisan szükséges vezetékek a "+", "föld" és a "gyújtás +", igaz? Úgyértem, a többi opcionális?
Mi a gyakorlat, érdemes a fejegység 10A-es késes biztosítékán kívül a "+" és a "föld" ágakat biztosítani pluszban 1-1 10A biztosítékkal?Köszi előre is!
-
Czimby
addikt
válasz csabyka666 #64289 üzenetére
3 a minimum
Acc (gyújtás kulcs)
Gnd (test)
+12v (állandó 12, kell a memóriához.)Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Kernel
nagyúr
válasz Agostino #64287 üzenetére
Ezt én inkább úgy közelíteném meg, hogy felesleges azoknak a cseréjével foglalkozni, amíg nincs meg a hiba oka, amit viszont nem ilyen kondik szoktak okozni.
Ezért már a kondik vizsgálata is szerintem elpazarolt idő, illetve szakmailag téves irányú megközelítése a problémának (ilyen esetben nem azzal kell kezdeni elvileg, vagy ha azoknak lenne baja, annak más tünete is lenne).
(#64289) csabyka666
GND-ágat biztosítani nem is csak felesleges, hanem szintén szakszerűtlen.
-
csabyka666
veterán
@ (#64290) Czimby: Köszi! Néztem a kábeleket, de nem láttam a "gyújtás +" ágat. A jelenlegi kazettás úgy van bekötve, hogy össze van zárva a "+" és a "gyújtás +", de lehet hagyom így, mert ha álló helyzetben akarom hallgatni, akkor mindig gyújtásra kell tennem, akkor mindig izzít is, szerintem hosszútávon nem haszon a motornak sem.
@ (#64291) Kernel: Jogos, a "+" és a "gyújtás +" vezetékre gondoltam. Oda tegyek, vagy a fejegység késes 10A biztije pont ugyanezt csinálja?
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Amúgy ezzel (kicsit megnyomom berecseg, a jobb oldali nem) lehet valamit kezdeni? Úgy néz ki, hogy a teljes bal oldal el akar szállni.
Illetve bp-n belül, aki vállal ilyet?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Speeedfire #64294 üzenetére
házilag picit nehézkes. hőlégfúvóval és késsel le kell szedni a membrán gumiszélét a kosárról (néha meg se lehet csinálni, ilyenkor kémiai úton kéne oldani a ragasztót)
aztán a hangtekercs körül nagyon profin körbevágni a (lehetőleg a membran legtövénél )
és aztán a tekercset még mindig fogja a kosár alján az a cucc aminek nemtom mi a neve , de ez nem baj mert hozzáférsz a tekercs lénseges részéhez
megkell keresned a tekercs 2 végét és rákell forrasztanod az ún. lengő hozzáköttető "spec. vezetéket"
aztán öszze/visza ragasztgatod vmi megfelelo
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
házilag picit nehézkes. hőlégfúvóval és késsel le kell szedni a membrán gumiszélét a kosárról (néha meg se lehet csinálni, ilyenkor kémiai úton kéne oldani a ragasztót)
aztán a hangtekercs körül nagyon profin körbevágni a (lehetőleg a membran legtövénél )
és aztán a tekercset még mindig fogja a kosár alján az a cucc aminek nemtom mi a neve , de ez nem baj mert hozzáférsz a tekercs lényeges részéhez
megkell keresned a tekercs 2 végét és rákell forrasztanod az ún. lengő hozzáköttető "spec. vezetéket"
aztán öszze/visza ragasztgatod vmi célnak megfelelo ragasztóval.és kész..
ha nem kapkodod el és nem olvasztod szarrá a gumiszélét. és ha egyatalan lejön annélkül hogy kémiai ragasztó oldáshoz kéne folyamodni (indexes kémiafórumon segiteni tudnak)
akkor még sikerulhet is.nemtudom milyen a hangszoro szervizek tarifája és képessége, de eltudom képzelni,hogy hazaküldenek a hangszoroddal némely helyekről mert mondjuk csak membránon lukat ragasztani tudnak meg egyszerubb munkakat, dobozt javitani.
mondjuk valszeg ezt megsem csinálják sehol.
ezt civilzált modon csak komplett tekercs+membrán cserével lehetne megcsinalni amivel kapcsolatban problémák vetődhetnek fel. peldaul: megéri-e egyatalanvagy az is kizárt hogy van pont ilyen membrán+tekercs-ük.
esetleg akkor egy másfajta hangszoro belsőségeibol lesz össze"ollózva". itt is egyértelmű hogy nem éri meg senki sem csinál ilyetesetleg kilehet szedni a kosarbol a tekercset mindennel együtt és utánna a tekercskörül lehet lebontani azt a részt ahol a tekercsből megy a vezeték a lengő átvezeto faszomba a szakadást keresve. de ez ha nem sikerül jól akkor jobban szétkúrhatja a membránt mint az első metódus
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
Speeedfire
félisten
válasz terapeuta007 #64296 üzenetére
Semmiképp se esnek neki magamtól, emiatt vinnem inkább el. De amiket írtál nem túl jó. 1 éve van nálam a szett, nem volt épp túl olcsó. Emiatt nem szívesen dobnam ki.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Speeedfire #64297 üzenetére
vmi fasza szervizben lehet megcsináljak úgy ahogy az elozo hsz.em legvegen irtam.
de szer nem lesz olcsó.ha meg nem vállalnák el szervizben akkor ténleg megse probálnád? küzdjél baszod. elő kell készülni azt nem szabad kapkodni. amugy ha mákod van kapsz ugyanolyan hangszorot.
vagy ebayrol berendelsz ugyanakkora méretbe.(ha szerencséd van nem.lesz akkora kulonbség a hangzásvilágban hogy idegből kibaszd az ablakon de olyan már biztos nem lesz mint gyarilag.)
csak a parkinson kór a kizáró ok. akkor énse fognák neki. a szétszedős megoldasnak
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
darvinya
titán
Van pár bolt Bp-en aki foglalkozik hangszóró javítással, Google kereső kiadja.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
kjani18
őstag
válasz Speeedfire #64297 üzenetére
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest