Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz dudika10 #34065 üzenetére

    Az általad felhozott dolgok nagy része kizárható egyébként. De minek is kizárni, hiszen ég és föld a különbség, tehát ezek ellenére is bárki felismeri gond nélkül az mp3-at. Vagy mégsem?

    És hogy lehet ezeket kizárni? Érdekelne.

    Sehol sem mondtam, hogy mindenki azonnal és minden körülmények közt fel tudja ismerni egy zeneszám tömörített és tömörítetlen változatát, mint ahogy vannak olyanok, akik nem tudnak különbséget tenni két vörösbor között sem, mások viszont terroir szerint éles különbségeket éreznek, van akinek minden kávé keserű, mások aromák tucatjait érzik benne. Hogy mi közöttük és a hifis tesztek között a hasonlóság? Hogy akik nem érzékenyek ilyen téren, azok kétkednek, talán a savanyú a szölő effektus érvényesül, vagy egyszerűen ilyen lenne az emberi természetünk. A másik, hogy az adott érzék(elő)szervet kifárasztva, fokozott stresszhelyzetben természetesen csökken az adott ember felbontóképessége.
    Elég belenyalnod egy citromba, majd utána cukrot tenni rá, és máris kételkedhetsz abban, hogy érzünk-e egyáltalán édes ízt, és fennen hirdetheted, hogy te A-B tesztben tudod bizonyítani az ellenkezőjét.

Új hozzászólás Aktív témák