Új hozzászólás Aktív témák

  • DDL

    őstag

    válasz Lompos48 #27091 üzenetére

    1. Sajnos nem ugyanúgy fog viselkedni a két tranyó. A hfe nagysága a fokozat kimeneti és bemeneti impedanciáját befolyásolja. Mást aligha (mondjuk mást is, de az itt, most egyelőre nem került szóba).

    2. A komplex terhelés egyik jellemzője a frekifüggés. Ugyebár ez meg azt jelenti, hogy hol inkább áramot igényel, hol pedig feszkót, ugyanakkor az R(t)=U(t)/I(t) nem változik, azaz a Z (impedancia) változatlan!!!. A pufikondik nagysága mar csak azért sem mindegy, mert ne felejtsük el, hogy honnan is tápláljuk az erősítőt: 50Hz-es hálózatról ilyen-olyan trafón keresztül (általában). Egyenirányítva ez 100Hz (kétutas esetén). Ha e fölött akarunk nagy teljesítmény kivenni, akkor bezony kell a pufi, mert különben összeesik a táp és határolódik a kimenődelej. Szélsőséges esetben ez akár a torzítatlan kimenő teljesítményt a felére, harmadára is lecsökkentheti.

    pl. Z=4Ohm U(t1)=4V, I(t1)=1A vagy U(t2)=8V, I(t2)=0.5A. Ha ezt egy diagrammon ábrázolnánk, akkor az látszana, hogy 2db frekvencián 4Ohm az impedancia. De sajnos nem egyes frekiket hallgatunk....

    Üdv: DDL

    Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

Új hozzászólás Aktív témák