Új hozzászólás Aktív témák

  • Jimmy8

    senior tag

    válasz bajnokpityu #18237 üzenetére

    Az a gond, hogy nem tudom mi az a sok :D

    Mindenkinek más jelent a Hi-fi, ill. az Audofil hangzás.

    Számomra most csak az a feltétel, hogy a jelenleginél ne szóljon "rosszabbul", hanem hallhatóan jobb legyen. Bár azt is mondtátok, hogy a jelenlegi Magnat közepe és magasa azért tűnik jónak mert túl harsány.
    Sajnos az ismerőseim között nagyon kevés ember van, akit érdekel a kicsit is normálisabb minőségű zenehallgatás, ezért nehéz elmennem hallgatózni. A többieknek általában vagy igényük, vagy pénzük nincs rá. A másodikból nekem sincs sok, és nem is szeretnék egy bizonyos szintnél feljebb menni, mert zenét akarok hallgatni, és nem állandóan tesztelni, cserélgetni.

    Az nagyon jó, hogy több eladónál (boltban) a meghallgatás lehetséges, csak az ott hallottakból nem szabad egyértelmű következtetést levonni. Az otthoni akusztika nagy eséllyel más lesz, mint a boltban. Szerintem nagy részünknek nincs lehetősége zeneszobát fenntartania, a legjobb esetben is a nappaliban történik a zenehallgatás.
    Ideális eset az lenne, ha vásárlás úgy történhetne, hogy hazavihető lenne 3 pár különböző hangfal, és otthon bekötve, beállítva lehetne kiválasztani a megfelelőt. Csak akkor ki venné meg a másik két pár "már használt " dobozt :D

    Ezek alapján keresgélem a következő 10 évre a hangsugárzóimat: Az erősítőmön mindig alapon van a hangszínszabályzó (sajnos direkt fokozat nincs rajta). Sub-ot nem tervezek venni később sem, így legyen tartalék a mélyekben.
    Elegem van a "pille" hangdobozból, azt gondolom hogy a 25kg körüli MDF-ből készült hangfal doboza, már viszonylag megbízhatóan merev (legalább is a könnyebb "fajtársaihoz" képest).

    Nem vagyok márkamániás, lesz..om mi van a dobozra írva, csak a hangja legyen jó (meg persze a külseje se legyen tré, mert berendezési tárgyként is funkcionál.

    Ara lennék kíváncsi,hogy Ti jelenleg az új kínálatból mit választanátok 70-90eFt/pár kategóriában.
    Nem audiofil hangzást keresek, maradjunk a Hi-fi-nél, azaz egy hallgatható hangfalat keresek a megfelelő kompromisszumokkal vegyes zenére.
    Később megpróbálok hozzá venni egy megfelelő erősítőt, majd ekkor a meglévő elemeket a hozzáillő kábelek kiválasztásával finomhangolni.

    Hű ez hosszú lett... :D

Új hozzászólás Aktív témák