Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz VoidXs #114091 üzenetére

    Ismét olyan dolgokra hivatkozol, ami prekoncepció, mert én olyat soha nem mondtam, hogy mindenki rendszere rossz. Azt viszont mondom, hogy mindenki rendszre egészen más és ezt értsd úgy, hogy hangminőségileg is egészen más. Nem szabad egy kalap alá venni egy belépő szintű rendszert egy (elnézést a kifejezésért) audiofil rendszerrel, mert a hallható tartományban bizony sok eltérés lesz közöttük. Hogyan is lehet feltétlezni, hogy egy kerekesszékes ugynannyi idő alatt "futja" le azt a távot, mint egy nem mozgássérült futó.

    A gyengébb/rosszabb/kezdőbb/közepesebb/alap/stb stb rendszer egyszerűen NEM képes apróságokat megmutatni, de ezek az apróságok sokan vannak és tudjuk, sok lúd.... Ha ezt végre magadévá tudnád teni, akkor közeledhetnének az álláspontjaink egymáshoz. De amíg szerinted nincs olyan, hogy audiofil hangzás, addig nincs miről beszélnünk egymással.
    Hogy hol kezdődik az "audiofil", azt én sem tudom pontosan, mert erre nincsenek adatok, vagy számok, inkább csak az érzelmi töltete változik a zenének, amit leírni nehéz, sőt inkább lehetetlen, főleg olyanonak, akik mindenben elektronikára/számokra bíznak/hagyatkoznak.
    Soha nem fogjuk megtalálni a közös nevezőt, amíg így állsz a dolgokhoz. :N

    #114099nLali
    "Hallok a YT és Flac között is. Egyik kedvencem a Danish National Symphony Orchestra előadásai közül (sok) , a Galaxymphony. YT-n bármeddig élvezhető, de BD lemezen érezhetően sokkal jobb a hang. Pedig nekem YT is elég, ha nem analizálni, csak hallgatózni akarok."
    Pontosan erről (is) beszélek. Én is élvezettel hallagtom a YT-ot, de azt is tudom, hogy BD-n ugyanez (LPCM sztereóban) sokkal jobb is tud lenni. Csak hát a zeneélvezet nem arról szól, hogy közben analizálunk. De attól a tény tény marad.

    [ Szerkesztve ]

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák