Új hozzászólás Aktív témák

  • Andralin

    aktív tag

    válasz Andralin #54276 üzenetére

    Sziasztok!

    Nos megpróbáltam a lehetetlen és tátva maradt a szám!
    A 2007-ben gyártott abit IX38 QuadGT alaplapomra elindítottam egy Win10 telepítést.
    A konfigom: Intel Core 2 Quad Q9650 (3,1 GHz-re húzva), ehhez egy fórumból letöltött, házilag "főzött" BIOS van, az alaplapon, ami támogatja az E0 steppinget. 2x4 GB GeIL Black Dragon DDR2 1066MHz CL5 RAM modul és NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti 6 GB videó kártya. Vannak még régi IDE vinyóim a gépben valamint még a jó öreg floppy meghajtóm is megvan.

    A Win10 pöccre felmászott. Minden drivert megtalált, tökéletesen működik minden! :Y
    Nem is gondoltam volna, hogy menni fog rajta! Minden számomra fontos szoftver tökéletes sebességgel működik. Feltelepítettem egy kicsit erőforrás igényesebb ipari szimulációs rendszert, amit a munkámhoz használok. Több résztvevős, kamerás Teams hívás közben akadozás mentesen fut a fenti szotfver miközben megosztom Teams-en a képernyőmet és a második monitoron látom a többi résztvevő videó képét. Egy kis szaggatás sincsen, fullos minden. Ez valami fantasztikus élmény ezt megtapasztalni ezen az ősrégi, 15 éves vason! Telejsen transzba estem tőle! :D :D :))
    Ezen a ponton nem értem, hogy miért kellene új hw cuccost venni, kidobni egy rakás pénzt az ablakon, mikor egy 2007-es erősebb konfigon tökéletesen elmuzsikálnak a legfrissebb szoftver cuccok is és teljesen használható, minden kompromisszum nélkül is! :U

    Na és a lényeg!
    Ugyanebben a gépben voltak a korábban itt a topikban említett problémáim a 6 TB-s HDD-vel.
    Megformáztam Win10 alatt és így tökéletes! A Win10 már látja a teljes 6 TB tárhelyet, amit a Win7 nem látott. Végig teszteltem full write/read teszttel a HDS-el. Itt már a HDS is látja a teljes 6 TB-t éd hibátlasnul lefutott a teszt is. És végül az általatok ajánlott H2testw-vel is végigtöltöttem a vinyót és így már hibátlan, nem omlik össze a partíció miután 1,5 TB feletti adatmennyiséget másoltam rá.

    Így hát kiderült, hogy a Win 7 volt a lúdas, nem az alaplapommal van baj, nem az AHCI kompatibilitással, mert Win 10 alatt már tökéletesen működik és elérhető, használható a teljes 6 TB terület. :DD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák