Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz velizare #41933 üzenetére

    a részletes teszt viszont meghasalt, megint megtalálta rajta az írás/olvasáshibákat, és a 8 gyengének tartott szektort, amiket áthelyezhet a későbbiekben.

    Az adatátviteli hibákat lényegében nem megtalálta ismét, hanem az már rögzítve van a SMART-ban. Ez a szám soha nem csökken, legfeljebb nőhet a későbbiekben.

    Mivel legtöbb esetben nem a meghajtó saját hibája okozza, külső problémák megszűnése után végleg az adott értéken fixálódhat, ami már jót jelent. Nekem is vannak ilyen lemezeim.

    A gyenge, függő szektoroknak jót tesz, vagy jót tehet az írásteszt. Viszont a részletes önteszt csak olvasással jár.

    Idézet a súgóból:

    Az említett tesztek használata az adatok épségét, biztonságát nem veszélyezteti. A teszt közben a merevlemez továbbra is használható de lassabb lesz (és viszont: a lemez használat jelentősen kitolhatja a teszt futását, akár a becsült időtartam többszörösére is. Ez különösen rendszermeghajtónál jelentős, ahol az op. rendszer ill. egyéb szoftverek által sűrű írás/olvasás zajlik).

    A Rövid ön-teszt általánosságban teszteli a merevlemez komponenseit (író/olvasó fejek, szervó, elektronika, stb.). Ez néhány percet vehet igénybe.

    A Részletes ön-teszt a fentieken túl teljes felületellenőrzést tartalmaz, melynek során az esetleges problémás területek mélyreható vizsgálata megtörténik, és a talált hibás szektorok a használatból kikerülnek. Időszakosan ajánlott ezt a tesztet elvégezni (különösen ha nem tökéletes kondíciójú merevlemezről van szó).

    Szerintem ez kissé ellentmondásos, nálad is sajnos nem irányította át a gyenge szektorokat a tartalék területre, hanem ismét függőnek jelölte.

    Míg előzőleg az írásteszt során függőből hibátlan lett, ha jól vettem ki.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák