Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Ha már itt vagyok, akkor megmutatom még ezt a WD winyómat is, ami szintén gyanús egy picit, kép, mert van 1 Off-line Uncorrectable Sector és mégis egyaránt 0 a Pending, a Reallocated, és Reallocation Event számláló is.
    Van tehát egy javíthatatlan szektor, ami látszólag nem került áthelyezésre, az összkapacitás mégis bitre ugyan annyi, mint egy másik ugyan ilyen WD Blu 1TB winyón.

    Most gyártóspecifikusra van állítva a HDS, mert a Samu winyókat így saccolja ~91 nap várható üzemidőre, és a WD-t így problémamentesnek érzi, de ha a saját belátására bízom a saccolást, akkor a Samuk mennek még 1000+ napot, a WD--vel viszont szerinte már vigyázzak emiatt az 1 szektorhiba miatt.

    Olyan jó, hogy van kiforrott SMART és még okosabb progik is hozzá. Minden csak attól függ hogy állítom be a progit és/vagy egy adott lemeznél mikor melyik számlálónak hiszek. :DDD

    Ami így kérdés, hogy a két WD közül így melyiket tegyem vissza a DVR-ba és melyiket tartsam a gépben backup lemezként. Eddig az 1 szektorhibás volt a DVR-ba, most esetleg azért cserélném meg őket, hogy a PC-ben nyomon tudjam követni a sorsát, ha már ez tűnik gyengébbnek. Ugyanakkor most haldoklanak a Samuk, így nem szeretnék gyenge backup-ot se, mert a DVR-nak majdnem mindegy, ha véletlenül meghal (végül is sípol az, ha olyan komoly lemezhibát talál, hogy cserélni kell, és kicsi az esély, hogy pont elveszik ilyenkor egy betörés felvétele).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák