Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz djculture #31323 üzenetére

    Biztosítási szempontból pont lényegtelen, hogy valami használt vagy nem. Minden lakásban használt dolgok vannak (valamennyit már használták). Senki nem köteles bizonyítékokat tárolni azok eredetéről.

    A számla nélküli használt tárgyak értékét persze csak a kárbecslő fogja önkényesen, illetve a szaktudása alapján megbecsülni, ezért nem mindegy, van-e esetleg számla is stb.

    Ilyen esetben egyébként is csak a komplett számítógép szervizben történő vizsgálata jöhetne szóba, alkatrésszel nem foglalkozunk ilyen szinten, alkatrészek eredetét sem vizsgáljuk, kutya sem foglalkozik ezzel.

    De a komplett gép is csak akkor, ha az áramszolgáltató saját rendszerében észlelte, naplózta a hibát, illetve olyan szerelési munkát végeztek a hálózaton, ami alapján ők előre "bevállalják" a kártérítés lehetőségét. Utána jöhet a vizsgálat, javítás, szakvélemény.

    Nem is értem egyébként, miről beszélsz:

    használtan vett dolgokkal kiröhögnek a biztosítónál...

    Én már 20 éve csak használt készülékek hibáiról szoktam szakvéleményt és számlát kiállítani, akár biztosítók, akár áramszolgáltató részére. Amire persze fizetnek is. Ez idő alatt előfordult már számítógépes káresemény is, ha nem is fő profilom.

    Más kérdés, hogy a topikban szóba került esettel mennyire érdemes foglalkozni, hiszen ha az áramszolgáltató elzárkózik, akkor úgyis reménytelen.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák