Új hozzászólás Aktív témák

  • Valdez

    őstag

    Sziasztok.
    Próbálok épp egy barátomnak segíteni uhd filmek lejátszásában, de nem vagyok maradéktalanul elégedett az eredménnyel. Panasonic rendszere van (tv is és blu ray lejátszó).
    Vettünk egy usb3 tokot és egy seagate 5tb hdd-t (ST5000LM000), melyre fullos uhd filmek kerültek és a blu-ray lejátszójára (ub9000) kötöttük. Hétvégén teszteltük többfélével (hdr10, dolby vision). Mkv és ts filmeket egyből lejátszott (mp4-et nem), de ami érdekes volt, hogy semmilyen angol hangot (dts-hd, dts:x, dolby atmos) nem játszott le (nem is látta őket), csak a sima ac3 magyar hangokat.
    De ami inkább zavaró volt, hogy elkezdtünk nézni egy filmet (interstellar) és az első másfél óráig hiba nélkül ment, utána viszont randomszerűen, egyre sűrűbben elkezdett akadozni, ami alatt hangot nem játszott le és a kép is ugrott. A film végéig nem is javult meg ez az állapot. Lehet-e az oka a hdd? Próbáltam szüneteltetni, várni kicsit, hátha pufferel vagy valami, de nem segített, utána 1-2 mp után megint akadozott. Jól gondolom, hogy nem lehet az oka a hdd? Elvégre még egy 100mbites/sec-es film is csak 12,5 MB/sec, ezt egy 5400rpm-es hdd-nek is tudnia kell.

    Más filmmel még nem teszteltük és tisztában vagyok a panasonic fapados képességeivel is, viszont próbálnék valami használható megoldást találni ezekre a problémákra, ha lehet. A firmware egyébként a legújabb a lejátszón.

    Az ötleteket köszönöm előre is :R

Új hozzászólás Aktív témák