Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike978

    csendes tag

    Sziasztok,

    "Házimozi továbblépésben" szeretném a segítségeteket kérni, elsősorban erősítő témában.
    A főbb elemek a következők: Yamaha RVX 440 erősítő, Quadral Carerul 185 álló frontok, ugyanezen sorozat Base II-es típusa a center, és a 120-as jelzésű példányai a hátterek egy-egy Vogele fali állványra rögzítve Sub: Warfedale Powercube 8+.

    Forrásként egy Pioneer BDP 140-es, és egy UPC Direct STB szolgál, míg megjelenítőként egy régi 42" Samsung plazma és - itt kapott el a vezérhangya karácsonykor- egy optoma hd131xe projektor egy 94" matt vászonnal. A nappali mérete, ahol a rendszer üzemel ~22 nm. Namost a fent említett vezérhangya miatt szeretnék a hangzáson javítani. A kulcsélmény azt hiszem MÜPA-ban a Filmharmonikusok előadása után ért. Ott fantasztikusan szólt a Dohnányi produkció nagyzenekarral, meg kórussal, meg is vettem egyből a CD-t és némi túlzással elsírtam magam otthon a Star Wars nyitányát meghallva közvetlenül a koncert után. Az egész rendszerre korábban is igaznak éreztem, hogy kis hangerőn eléggé fakón szól, valahogy nincs benne kellő dinamika, de most nagyon kitört belőlem az elégedetlenség.
    A fejlesztés eredményeként szeretném azt is, ha bármelyik forrást (és esetleg a későbbiekben további források) bármelyik megjelenítőre köthetném. Szempont még, hogy szívesen hallgatunk tableten online rádiókat, ezeket is elegánsabb lenne a fehallgató kimenet erősítőre kötése helyett mondjuk vezeték nélkül továbbítani, vagy eleve az erősítőn futó applikációval segítségével hallgatni.

    Arra gondoltam, hogy (először) az erősítőt cserélem ki. Karácsony óta bújom a fórumot, meg pár külföldi szakoldalt is napi rendszerességgel nézegetek, elolvastam vagy 30-40 erősítő tesztet és mára kissé elbizonytalanodtam. A kérdések, amik motoszkálnak bennem:
    Egyáltalán milyen kategóriájú erősítőt érdemes vennem? Legszívesebben maradnénk az alsó-közép, de már nem belépő kategóriában 150-170 e körül ezekkel szemezgetek: Sony STR DN1040 (ez kifejezetten tetszik), Pio 923, Onkyo 626. Vajon ezek a vasak érezhetően jobbak lennének-e a régi 440-es Yamaha-nál? Vagy esetleg érdemes kicsit feljebb menni 200+ körülre? Itt a Denon X3000-et, vagy a Yamaha RVX 775-öt néztem. Vagy mégis mondjak le a szolgáltatások egy részéről és vegyek mondjuk egy NAD T 748-at és egy HDMI splittert? A hangfalaim egyáltalán köszönő viszonyban lennének egy magasabb kategóriás erősítővel, vagy veszett fejsze nyele és amíg azokat is nem upgrade-elem, addig felesleges az új erősítő? Amire használjuk: 80-90% film és 10-20% zene (vegyesen nagyjából mainstream pop és rock az elmúlt 20-30 évből)

    Használt vasakat is néztem, de nagyon kevés köztük a dupla HDMI kimenetes és a külön splitter helyett annak a 20-30 e Ft-os árát szívesebben költeném az erősítőre.

    Minden konstruktív gondolatot előre is nagyon köszönök!

Új hozzászólás Aktív témák