Új hozzászólás Aktív témák

  • Pepe07

    csendes tag

    Sziasztok!

    Megvettem a Polkákat, (Monitor 50, 30, CS1, PSW10) és elkezdtem próbálgatni.
    A gond az, hogy erősítő is kellene hozzájuk, olyan, ami jó sztereóban is.
    Számítógépről szeretném HDMI-vel küldeni rájuk a zenét, filmet.
    HDMI nélkül egyszerűbb lenne jó hangminőségű erősítőt találni, de akkor meg nagyon jó hangkártyába kellene beruházni, és a minőséget így is kétségesnek találom, a gép zavarai miatt. Egyszerűbbnek látom az életet a HDMIvel, különösen, hogy projektort is szeretnék.

    Egyenlőre csak a Geniusra tettem rá, míg nem lesz jobb, küzdenek is a TDA IC-k :) Sajnos így nem mutatja meg a rendszer az igazi szépségét.

    Ami így is látszik(hallatszik), és megkedveltem bennük, az, hogy simogatja a fülem a zene, az egyenletes átvitel miatt. A Dali Zensornál lettem szerelmes ebbe az érzésbe, és ezt kicsiben ezek a dobozok is megadják. Egyedül a magashangszórónak van valahol talán 8 -9kHz körül egy kiemelése, ami jobb lenne, ha nem lenne. Gyakorlatilag minden s, sz hangnál hallhatjuk ezt a szisszenést. Mondjuk akusztikus gitárnál megdobja a hangot nagyon - hiába, amerikai hangfal :) Erre mondják, hogy "bright sound"
    Mélye az gyakorlatilag nem sok van, bár nem akarom túl korán elítélni, mert az erősítő is lekapja a mélyhangokat, de azért a 2 db 13cm hangszóró itt nem rúg labdába - a sub viszont nagyon szépen szól! Az erősítőjét könnyű túlvezérelni próbálgatásnál, de normális használathoz kis szobába bőven elég az az 50/100W.
    Ugyanakkor most megértem, miért mondtátok azt, hogy zenére stereo-t: a subbal szép telt lesz a hangfalak hangzása, de csak egy pontban. Sajnos a sub gyakorlatilag egy helyen fér el jól a kis szobában, és ahogy megyek végig a szobán, úgy hullámzik a mély. Mindenhol máshova kell állítani, és a hangerő változtatásakor is utána kell állítani. Kövezzetek meg érte, de hasznos lenne egészen pici, éjszakai relaxálós hangerőnél a loudness funkció. Most is jazz szól - eddig nem hallgattam - de így este olyan jó nyugis. lehet benne gyönyörködni. :) A gépelés hangja majdnem elnyomja :)

    Szóval, legyetek szívesek adjatok tippeket erősítőre, első körben olyan 80 körül nézelődnék.
    Ja, és gyönyörűszép a cseresznye szín, igazi bútordarabok a hangsugárzók :)

Új hozzászólás Aktív témák