Új hozzászólás Aktív témák

  • Gicz

    addikt

    válasz bajnokpityu #57218 üzenetére

    hdmi-n a 8b/10b kódolás miatt ha csak 1 bit elcsúszik, értelmetlen lesz az a szimbólum. és olyan nincs hogy csak 1 lesz értelmetlen több százezer millióbol, és azt te meglátod pl a tv-n. a hdmi hiba igen egyértelműen látszódik képen, csillogó, fehéren zölden világító pixelekkel lesz tele a képernyőd. azokat hibásan jöttek át, nem tudott velük mit kezdeni az elektronika.

    pl USB kábelekhez: ha tegyük fel én DAC-ot gyártanék 1000 dollárért, akkor nekem a hangminőség fontos, ezt leszögezhetjük. miért hagynék olyan hibát a rendszeremben, hogy az usb befolyásolni tudja a minőséget? egy kmoly DAC az egy kis pc, procival RAM-mal mindennel. én olyna protokolt választanék usb-n a kommunikálásra, hogy az semmiképp ne befolyásolja minőséget. pl elkezdeném átmásolni a lejátszandó fájl-t a dacra és úgy mint pl egy windows 7 dvd esetén, mindegyik bitre pontosan ugyan olyan lenne, és közbe elkezdeném lejátszani.

    de pl mp3-ban is kódolás, és interleaving miatt egyértelműen hallani a hibákat. ha keletkeztek átvitel során. semmiképp sem úgy jelentkeznek tv-nél hogy picit szebb zölt a fű, vagy picit pontosabb a gitár hangja. egyszerűen nem így működik. és ezzel az a baj, hogy mindenkinek más a füle, és mást "akar" belehallani. ottvan a placebo is. ki akarná beismerné magának, hogy az 1 méteres kácsa 80 ezer forintos kábelével pont olyan a kép mint a 3 ezer forintossal? senki valószínűleg.

    meg még az is jó hogy a 44,1khzes flac fájlt 192 khz en akarja lejátszani valaki. abban másodpercenként 44100 minta van, hiába akarok lejátszani belőle 192ezret. mintha 2 literes kólából te 6 litert akarnál kitölteni :)

    az a baj hogy rendes vakteszt nem volt erről soha, nem véletlenül, nincs az a "hülyes" gyártó aki engedné vaktesztelni a százezres milliós kábeleit ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák