Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz krx21 #50325 üzenetére

    Na, de ha már méricskéltem múltkor, akkor dobok grafikont a Proson R10-ről.

    A döglött magas hangszórós frontok helyett a surround grafikonját tettem mellé (amiatt is, hogy látszódjon hogy sikerül neki kipótolni a Zesor 1-esek csatornájának 80Hz alatti tartományát, de inkább a későbbi megjegyzés rovat értelmezéséhez nyújt segítséget).

    A sötétebb és élénkebb színű vonalak a sub csatorna sweep-ek (de egyébként azok is végigmentek 20-24k közt, és az AVR-ben feltoltam 250Hz-ig a sub high-pass filterét, szóval a sub saját low-pass szűrője vágta meg először 180Hz körül, ami ugye a potméter vége), a halványabb és fakóbb vonalak a surround csatornák. Azon túl a piros vonal PureDirect módban, a zöld vonal MultEQ XT-vel lett mérve.

    Megjegyzés: A sub helyesen-helytelenül (:DDD) kb. +5db a surround-hoz képest, mivel nyersen küldtem a csatornákra a jelet, miközben a házimozis szabvány szerint -5db-en kéne kódolni az LFE csatornát, így az AVR-ek +5db-t dobnak az LFE jelre dekódoláskor (egy DTS vagy Dolby kodekben -5db lenne az LFE a többihez képest, és akkor egyformára jönnének ki ezzel az AVR féle +5db-el).

    Tipp: Egyébként ezért használom úgy a PC-t, hogy a programok (pl. játékok) ne lássanak dedikált LFE csatornát (4.0 quadraphonic a szoftveres kiosztásom 4.1 helyett), mert akkor sohasem lehetnék benne biztos, hogy a szoftver DPS vajon figyelem beveszi-e, hogy a legtöbb AVR rádob +5db-t az LFE jelre, és visszatekeri-e ennyivel, vagy azt hiszi, hogy az AVR LPCM módban nem teszi ezt meg (amúgy igazából ez lenne a helyes Direct módban LPCM-ből, Denon !), vagy hogy bögreszettem van, ami véletlen sem gondol ilyesmire, hogy az LFE-t emelni kéne.

    Nem vártam tőle csodát, de mint látszik, jelenlegi elhelyezésével és ebben a szobában ~35Hz-ig tud lemenni.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák