Új hozzászólás Aktív témák

  • Oldfighter

    senior tag

    válasz Thuglife #44209 üzenetére

    Erről a folyamatról beszélek:

    "Beüzemelésekor majd megfulladtunk, olyan brutális hangja volt. Sajnos pont ezért nem boldogultam vele egészem mostanáig. Itt jön a Mordaunt Short okossága. Ellátta a szubot ugyanis egy belső equalizerrel.

    Az EQ-val ellátott szub letöri a kritikus frekvencia csúcsát, és ezáltal egyenletesebbé válik a hang. Ha pedig egyenletesebb, akkor sokkal hangosabban tudjuk élvezni a többi frekvenciát, vagyis kellemesebb lesz az összhatás.

    Mellékeltek hozzá egy beállító CD-t, amin mély frekvenciájú hangok találhatóak. 11 track található a lemezen.

    1. Referencia hang. Ez egy teljes spektrumú hang (súgás), amivel a rendszer tónusát, és arányait tudjuk beállítani.

    2. 25Hz-27Hz

    3. 27Hz-29Hz

    4. 29Hz-32Hz

    5. 32Hz-36Hz

    6. 36Hz- 42Hz

    7. 42Hz-48Hz

    8. 48Hz-57Hz

    9. 57Hz-71Hz

    10. 71Hz-92Hz

    11. 92Hz-110Hz

    Ezeket a hangokat lejátszva megkereshetjük azt a frekvenciát, melyet a többihez képest hangosabbnak érzünk. Ez gyorsan megtörténik. Ezután odamegyünk a mély sugárzónkhoz, és ugyanezt a teszthangot lejátszva oda tekerjük a frekvencia választó potméterét ehhez a számértékhez, miközben a rezonancia csúcsot -10dB-el csökkentjük. Azért írtam, hogy a teszthangot játsszuk le közben, mert elég döbbenetes a különbség. És, így pontosabban a fülünkre hagyatkozva állíthatjuk be pontosabban az értékeket. "

    Szóval ezt mikor érdemes elvégezni?
    És ami még nem tiszta a fentiekkel, hogy HONNAN csökkentjük a 10dB-t?? Erre a beállításra ugye ott van plusz két potméter a mélyláda hátulján.

    [ Szerkesztve ]

    Süket szomszéd a jó szomszéd!

Új hozzászólás Aktív témák