Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz #09634560 #19865 üzenetére

    Ne haragudj már, de pont Te forgatod ki mindig, amit mondani akarok. Szó sincs DSP-ről, a feltuningolt összképet én egész másra értettem.
    Egyedül Dorian vágta le, hogy miről is beszélek. (Bár szerintem érthető voltam, csak nem akartátok megérteni, hogy miről beszélek)
    Most, hogy már konkrét a dolog, arról van szó, hogy a 150Hz-es hangtartománytól felfelé, ahol a sub megszűnik létezni, a satelitbe épített "mélyközép" veszi át a szerepet, ami egy 8cm-es pici kis biszbasz, a köré épített, és meglehetősen szűken mért dobozt segítségül hívva, ami, méretéből fakadóan csak tovább ront a helyzeten.
    Ez a hangtartomány vagy elvész, vagy nem szól tisztán, mert egyszerűen fizikai képtelenség, hogy szépen szóljon. Tök mindegy, hogy Bose, Focal, vagy Kisisten, ezt vakon garantálom, hogy gagyi. Aztán ahogyan emelkedik a frekvencia, nyilván egyre inkább életre kel a kis doboz, de az elméleti hangtartomány alsó szegmensében tuti, hogy elvérzik. Ott van egy lyuk, de legalábbis egy maszatos, gyengén értelmezhető szegmens.
    Egész egyszerűen ezt a kütyüt a design és a név adja el, nem pedig a minőség.
    Na, én ezen rugózok, most már második napja, értsük meg végre egymást.
    Köszönöm :R

    szerk: Nézem a 8cm-t, a tweeterem akkora, mondjuk ebben benne van a keret is. Na az 2000Hz-től indul ... :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák