Új hozzászólás Aktív témák

  • SPEA

    aktív tag

    Sziasztok,

    Kicsit OFF lesz, elnézést, remélem maradhat, okulásként. Egy kis élménybeszámoló egy Elektrowelt24-es rendelés és kálvária kapcsán. Néhányan sikeres üzletet kötöttek a bolttal, sokszor kedvező árat kialkudva, én sajnos negatív élménnyel távozom attól a bizonyos kasszától és NAGYON NEM ajánlott kategória részemről. Megjegyezném, hogy az elmúlt években jónéhány országból vásároltam már, Amerikától kezdve EU – nem EU, egészen Japánig. Soha semmilyen problémám nem volt.
    Még a 2023-as kedvezményes készleteket elcsípve december 21-én írtam a boltnak, hogy mennyibe kerülne egy Budapestre szállítás, van lehetőség egyéni kedvezményre, van e szállítási biztosítást..
    Dec. 22-én jött is a válasz, hogy Persze, január közepén kapom meg és 50 euró kedvezményt csap mellé. Itt jött pár levélváltás mert valahogy nem akarta konkrétan leírni, hogy akkor végül mindennel együtt mennyi is lesz a téma és (lehet, hogy így van, de lehet átvert (ezzel is)) kicsit furán is számolt... a német 19%-os áfára még rádobta a Magyar 27%-os áfát. Úgy voltam vele, rendben, még így is sokkal olcsóbb 1461 Euróért, mint itthon. Elengedtem. Még pár email váltás és megállapodtunk minden részletben. Jöttek a banki adatok, kifizettem.
    Dec.28-ra elfogyott a készletük, de ígérte, hogy amint újra lesz, már küldik is.
    Január 29-én írtam nekik, hogy na mizu. 2 nap múlva válasz: Hello, a szállítás késni fog. Nem világos, de rosszabb esetben Március végének tűnik, elnézést. Az összes többi kereskedőnek ugyanez a problémája van, törölhetünk, várhatunk vagy cserélhetünk terméket. (Idealo.de -t addigra már kb napi szinten néztem, valóban volt egy kis megingás, de sok helyen elérhető volt.
    Ami rosszabb, hogy elkezdett drágulni, majd mindenhol rádobtak +400 eurót.). Jeleztem, hogy köszönöm az értesítést, én kitartanék a Denon 4800 mellett, így várjunk.
    Aztán 2 hónap síri csend, az ára szép lassan felkúszott 1990 euróra, kissé stresszeltem.
    Április 08-án üzenet: "A tételt a felajánlott összegért nem kapjuk meg időben, igazából nem világos, hogy mikor kapjuk meg újra, 04.01. óta új denon pénzügyi évvel, a helyzet fokozódott, sajnálom.
    Általánosságban elmondható tehát, hogy törölnünk kell és vissza kell térítenünk a pénzt." De még előtte felajánl pár választási lehetőséget.
    Pioneer 505 - 1461 EUR
    Onkyo TX RZ 50 - 1461 EUR
    Denon 3800 - 1191 EUR
    Marantz Cinema 40 - 1984 EUR

    Ebből a Marantz érte volna meg, mert még így is 230.000 Forinttal olcsóbb mint itthon, de nem is tetszik és nem is akartam pluszban ennyit ráfizetni. Így jeleztem, hogy köszi a lehetőséget, maradjunk a visszautalásnál. Ezzel volt egy kis problémám. Se termék és a csodásálatosjómagyarforintunk devizaváltása miatt még buktam is volna közel 40.000 Forintot.
    Furcsa volt, hogy nem értette miért és kb meg kell magyarázni, hogy az én országomban Ft van nem Eur..
    Az április kb az árfolyamingadozás figyelésével és megoldás keresésével telt, végül múlt hét csütörtökön írtam neki, hogy rendben, utalja vissza a pénzt. Nem jött válasz.. fincsi. Tegnap ismét írtam neki, kissé nyomatékosabban, este jött a válasz: Hello, we make tomorrow, thanks for solution. Ennyi. Se puszi, se pacsi, se pá..
    És valóban. Ma megérkezett az utalás (sikerült egyéb megoldást találni rá, így "csak" 11.587 Forintot buktam) és még valami hatalmas csoda is történt!!! A kedves bolt újra belistázta az erősítőt, mind a két színben (elvileg) készleten van, igaz 1990 eur, de cserébe 2 nap alatt szállítják. Persze joggal feltételezhetnénk, hogy jajj ugyan, miattam visszatartották a készletet, de azért több mint gyanús...
    Nyilván ez az én oldalam, elképzelhető, hogy pont belenyúltam az évvégi készlet kisöprés utáni pangásba, na de akkor is. A pár szavas tőmondatos válaszok, hogy úgy kell kicsavarni belőle konkrét dolgokat, ez több mint bosszantó.

Új hozzászólás Aktív témák