Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    válasz Dorian #162232 üzenetére

    "Éppen ezért érezzük természetesnek (bárhol, bármikor, moziban is), ha egy kicsit (na nem annyira, mint egy lakószobában) magasabb a mélyek utózengése."

    Természetben nincsenek falak ahonnan visszaverődhetnének (Kivéve, értsd pl. tihanyi viszhang stb. ) a nagy energiájú mély hanghullámok, amíg a mozikban van - kivéve természetesen szabadtéri mozi.

    Hol hallottál a természetben "állóhullámokat", és mitől természetes ez?

    Amiket hallhattál visszaverődéseket a természetben, azok gyakorlatilag kevés kivétellel a magasabb frekvenciatartományban mozognak.

    Gondolj a denevérekre, vagy a vak emberek csettintős tájékozódására. Miért olyan frekvenciatartományt használnak, amilyet, miért nem a szubtartományt használják?

    Természetben egyáltalán nem természetes a szubtartomány rezonanciája, ezért nem is beszélhetünk természetességről.

    Épített környezetben igen, de természetben nem. Szerintem.

    Lényeg az elmaszkolásról szól. Ha a basszus hosszabban zeng mint kéne, el fogja nyomni az ugyanazt a frekvenciát használó egyéb hangszert, és nem fogod tudni megkülönböztetni, hogy most egy vonóst hallgatsz, vagy egy pengetőst, vagy egy dobot..

    Ezért kell a rövidebb utózengés, kellene kézben tartani a dolgokat a pincében, mert ezek energiái arányaiban nagyobb szeletet képviselnek a zenében, mint a magasabb frekvenciákat használó hangszerek.

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák