Új hozzászólás Aktív témák

  • Quetz

    őstag

    válasz attiss66 #154418 üzenetére

    ha ez tényleg így van, nahát, de bosszantó, hogy erre a Qv2-re meg nem vonatkozik. :)

    http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/16252:
    Elállási jog: 14 naptári nap
    Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót indokolás nélküli elállási (illetve bizonyos esetekben felmondási) jog illeti meg.

    A fogyasztó az elállási vagy felmondási jogát

    termék adásvételére irányuló szerződés esetében a termék átvételének napjától, szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés esetén a szerződés megkötésének napjától számított tizennégy naptári napon belül gyakorolhatja. A rendelet kimondja továbbá, hogy az elállási jogot a szerződés megkötése és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja a fogyasztó. Ha a vállalkozás az elállási, illetve felmondási joggal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, az elállási határidő tizenkét hónappal meghosszabbodik.

    Tehát a kereskedő megtévesztő nyilatkozatot tesz, jobbik esetben nincs tisztában a rá vonatkozó törvényrendelettel. Mert az elállás joga nem lehetőség, hanem a kereskedőkre, szolgáltatókra kötelezően vonatkozó törvényi előírás. A fenti linken pontosan leírják, milyen esetben nem állhatsz el a vásárlástól, pl fogkrémet vettél és nem tetszett az íze, akkor nem küldheted vissza....

Új hozzászólás Aktív témák