Új hozzászólás Aktív témák

  • -KP-

    addikt

    válasz Beni2360 #146959 üzenetére

    Ez egyébként nagyon sok mindenen múlik. Régi marantz avr-emnek volt egy alapzaja. Hallani lehetett a súgást, bizonyos távolságról. Egy 85-86dB érzékenységű hangfalon ez majdnem elhalt, egy érzékenyebb dobozon már nem. Volt azóta több avr nálam, többnyire jóval kisebb alapzajjal mint az.

    Zúgás, azt pedig okozhatja gyenge minőségű elosztó, gyenge minőségű elektromos hálózat is akár. persze nyilván a készülék maga is lehet rossz. Sokan mondják, hogy ne vegyünk drága elosztót. Korábban az albérletben nálam az 1000 forintos média marktos elosztó akkora gerjedéseket produkált, hogy hihetetlen. Csak úgy zene nélküli állapotba jól felhangosítva a rendszert olyan zajok jöttek, mintha rádió menne a háttérbe úgy, hogy nincs befogva az adás rendesen ilyen loudnesses beszédhang szerűséggel. Ez így kb. tényleg elég jól leírja a jelenséget, ha nem hallom saját füllel, nem hiszem el. Aztán kicseréltem egy normális kontaset alapú elosztóra és ez teljesen megszűnt. Elvileg hydrasound meg fapaci elosztói is ezeken alapulnak.

    Itthon meg a moziszobámba valszeg földhurok van. A Heed Canopusok csinálták a zúgást, a mostani Anthem avr-em hálisten nem. A korábbi BK szubom nem volt érzékeny, de cserébe most a Rythmik F12 szubom produkál zúgást. A BK olcsó rca kábelét kicseréltem egy gotham alapú rca kábelre és töredékére csökkent ez is. Nem szűnt meg teljesen, de már csak akkor feltűnő, ha a szobámba épp nem szól semmi, és elfelejtettem a szubot kikapcsolni.

    Szóval ez a súgás zúgás nagyon sok változós egyenlet. A különböző készülékek se egyformán érzékenyek.

Új hozzászólás Aktív témák