Új hozzászólás Aktív témák

  • szepi0808

    senior tag

    Sokszor hallom az Onkyo és a Marantz neveket erősítők terén, de Yamaháról nem sok szó esik.
    Én nagy onkyós voltam ezelőtt, de sok csalódás ért az utóbbi időkben a hangkarakterisztikájuk, bemérő rendszerűk gyengesége miatt, mint ha minden dög eltűnt volna belőlük, nincs bennük az a dinamika, mint a korábbi modellekben. Nagy csalódás volt mondjuk 5507-es proci, ami több napig itt volt nálam és mindent megpróbáltam, hogy kihozzak belőle valami értelmes hangot, de nem tudtam, pedig minden beállítási lehetőséggel tisztában voltam. Ezután is hallottam egy pár helyen, újabb Onkyo-kat, egy haver cserélte le egy pár hónapja a 5509-es, ami szintén nagyon gyenge volt és legutóbb egy 838-as is meghallgattam rendszerben, ami katasztrófa volt. A 838-at lecserélte azóta a kedves ismerősöm egy 2050-es yamahára és olyan lelkesedéssel hívott fel, hogy szinte öröm volt hallgatni. :)
    Maratz-ról nincs sok tapasztalatom, de egy páran már váltottak Yamahára és ők is csak pozitívumokról számoltak be, legutóbb Szemi007-el társalogtunk, aki Maratz-ot cserélt Yamahára és ő is maradt ezen a vonalon, sőt most procit is venni szeretne Yamahából.
    Na már most én is itt vagyok, aki 2040-es Yamahát hoztam el kipróbálni, pár hétig ott állt a moziszobában a sarokba, mert nem volt kedvem bekötni előfoknak, gondoltam mit tudhat egy Yamaha, azelőtt hallottam egy pár kisebb modellt, de nem fogott meg. Na, gondoltam egyet és bekötöttem, YPAO-val bemérettem és jött a nagy meghökkenés, állam a földön, mi történt itt? :) Nem hittem a fülemnek. Az Onkyo-val napokig kínlódtam, akkor sem tudtam egy normális hangot kihozni a Yami az első bemérés után levett a lábamról térben és dinamikában. Ezután nem is nézelődtem másfele Yamah CX-A5100-es procit választottam, jobb DAC-al és a 64-bites pontosságú bemérő rendzserrel.
    Sokam nem tudják, hogy a YPAO főleg a nagyobb modellekben lévő R.S.C. 64-bit precision EQ, szinte az ARC és DIRAC-al vetekszik.
    Én márkafüggetlen vagyok, csak azért írtam le ezt a pár mondatot, hogy érdemes a Yamahákat is meghallgatni, mert tudnak meglepetést okozni. :)

    Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z2000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.

Új hozzászólás Aktív témák