Új hozzászólás Aktív témák

  • #09634560

    törölt tag

    válasz renatto #116428 üzenetére

    RMS az a folyamatos terhelés, zenei meg a max terhelés amit elvisel pár pillanatig. Gyakorlatilag még fülsértőhöz közeli hangerőn is töredéke megy egy házimozi erősitőből (de ez erősen függ az érzékenységtől!!!) 70 watt folyamatos teljesítményt 5csatornán kb 500 Wattos HM erősitő bocsájt ki. Mivel a wattok inkább a térérzet fenttartására és pill erőkifejtésre pl lővésre kellenek.. de ott meghaladják a 70 wattot de kb.110 wattnál többet nem bocsájtanak ki, ezt nézik zeneinél.
    Kábel ne legyen 1 mm-nél vékonyabb, de a vastagság nem oszt, nem szoroz.. inkább a szennyezetség, a fajlagos vezetőképesség ami számit.
    Onnan hogy érthetetlenül torzit a hangfal, akkor mindenképpen le kell venni mert magával viheti a végfokot is de inkább a hangfalat un clipping jelenséggel. Főleg a magassugárzó szokott elszállni ezért javasoljuk az erősitő beállitásaiban minél kevesebb + dBe (Decibel) hazsnálatát, inkább 0-án vagy mínuszban legyenek... A házimozi erősitők azért figyelik portjaikat igy leoldanak baj esetén, megvédve a rendszert, még 1-2 zárlatot is túlélnek de azért ha leold meg kell keresni az okát, ne kisértsük az ördögöt..

Új hozzászólás Aktív témák