-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Ha lenne olyan sztereó erősítőd, vagy házimozi processzorod, aminek van XLR bemenete és valóban szimmetrikus felépítésű, akkor az Arcamot ajánlanám. AVR390-hez - szerintem - bőven jó a BlueSound.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az ST60 kimenetei közül egyértelműen az XLR-t választanám, de sajnos az AVR390-nek nincs olyan bemenete. Ebből az is következik, hogy valami másik erősítő illene hozzá. Ha abból kell főzni, ami van, akkor próbáld ki az analóg RCA kimenetet, majd a koaxiális SPDIF-et és a továbbiakban azt használd, amelyik jobban tetszik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
Nálam azt írja, hogy a Large módban nem szólal meg a szub és nem is hallani. Small-nal pedig megszólal.
Szerintem az a sub kábel bemenetet jelöli ahova dugtad az AVR-be.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
"AVR BD modban"
Ez mit jelent? Ha azt, amire tippelek,akkor a távirányító csak a BD-játszót vezérli. Állítsd AVR vagy AMP módba!
Arcamokon be lehet állítani a sztereó módra, hogy csak a két frontsugárzó szóljon, vagy a szubláda is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mpo
veterán
Még haladó szinten is csak egy-két ember van, aki a nappaliban elrejti a hangfalakat a vászon mögé és láthatatlanná tesz a házimozit.
Belépő szinten látszanak a nagy frontok meg a többi, ezért inkább a hangzás az elsődleges, nem az esztétika. Már az is nagy szó, ha a feleség elviseli (a pénzköltést és a design változását).Ha érted, akkor már elavult.
-
BBéci
legenda
"Akkor elméletileg az már nem ront a helyzeten ,hogy a szub a tv asztalba fog helyet kapni a centerrel együtt."
Miért akarod tovább rontani az amúgy is gázos helyzetet?
A szubládát oda kell helyezni, ahol a legjobb hangzást adja. Semmi esetre sem bútorral körülvett helyre. Ez vonatkozik a centersugárzóra is. Ha azt akarod, hogy bitangul vacakul szóljon, akkor tedd szekrény polcára.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
A TV asztalról már mpo elmondott mindent.
A radiátor áthelyezést továbbra is javaslom, az a 20-30 centis csík kb. semmit sem jelentene. Nem is értem miért olyan nagy ügy, egy gépész elkér érte mondjuk 30k munkadíjat, az anyag meg megvan 10-15-ből.
Javaslatom az, hogy méresd be a szobát pl. Fapacival , 15-20-ból megvan, ő ad konkrét és pontos javaslatot. Ha pedig Kiripolszki Krisztiánnal csináltatod a paneleket, a bemérés árát beleszámítja neked. Így lesz a leg-költséghatékonyabb.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Quetz
őstag
Itt egy video, amiben a GIK acoustics bemutatja a tükrös módszert: https://youtu.be/Nui7mxgeOg4
Ha a radiátorok fülmagasság alatt vannak, akkor az egy fokkal jobb, mert rakhatsz föléjük panelt. Arra viszont figyelned kell, hogy legalább 10cm legyen szabadon fölöttük, különben visszafojtod a fűtést - mondotta nekünk is a fűtésszerelő.
-
A lényeg, hogy te elégedett legyél. Ha szarabb rendszert raktál volna össze, ebben a szobában és ebben az elrendeződésben akkor is jönnének a direkt visszaverődések, csak szarabb minőségben. Nyilván a szoba karaktere, és lehetőségei adottak, de olyan nincs, hogy a "szoba elbír". A szoba bármit elbír, és jobb rendszerrel jobb eredményt kapsz, mint szar rendszerrel.
Egyébként ha szeretnél, viszonylag kis pénzből még ezzel a helyzettel is ki lehet hozni jó fajta szélesebb sávú csillapítót, ami a radiátor funkcióját sem befolyásolja: Helmholtz rezonátorra van szükséged. Van vele munka, de jól működne a te körülményeid között is. Réselt 5mm fa rétegelt lemez 20mm hosszú, 5mm széles résekkel, 20mm réstávolsággal, 5mm sortávolsággal.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
BBéci
legenda
"A tükrös dolgot nem igazán értem ,hogy latom meg a az első visszaveresi helyet?"
Ez pofonegyszerű. Képzelj a radiátorok helyére egy-egy tükröt, azokban a hallgatói pozíciódból pont a hangdobozokat látnád. Emiatt az egyenesen feléd haladó hanghullámokat a radiátorokról visszavert követi. Konkrétan tönkreteszi a hangzást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Ennél biztosan sokkal több kell egy ilyen csupasz helyiségbe.
De az, h "panel" nem mond semmit, nem mindegy milyen sűrű anyagú, milyen sávot mennyire csillapít. A linkelt vékony, 90kg/m3-es megoldásról korábban már elmondtam a véleményem.
A radiátorok full rossz helyen vannak. Ha oda állítasz egy nagyobb tükröt, és leülsz a hallgatási helyhez, akkor látod, hol van az első visszaverési hely. Ide emiatt kell mindkét oldalra 1-1 min. 60 cm széles, hangfalak tetején, 10-20 centivel túlnyúló magasságú panel, A földtől kezdődhet 30-cm-reKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Quetz
őstag
Itt egy kalkulátor: https://amcoustics.com/tools/amroc
Beadod a szoba méreteit, megadod, a kívánt lecsengési időt, és megmondja, hogy hány nm panel kell. Namost a problémát az fogja okozni, hogy nem tudod, hogy a te paneljeid mit tudnak ahhoz képest, amivel a program számol. Az én szobámba 13nm van, plusz szőnyeg, kanapé, és még kellene... -
Quetz
őstag
Más:
A fenti képen látható szobában a radiátorokon kívül más is zavaró tényezők?
A csupasz falak, amik garantálják a rossz hangzást. A radiátorok ránézésre az elsődleges visszaverődési pontokon vannak, át kellene őket rakni máshová.
Vastag szőnyeg kell a padlóra, több négyzetméter akusztikai panel a falakra, plafonra és akkor a basszus még mindig problémás lehet. -
mpo
veterán
Jól van összekötve.
Mivel az AVR adja a hangot, nem látom értelmét a kikapcsolásnak.
Ha az AVR menü gombját megnyomod, akkor átveszi az irányítást és a saját képét teszi ki, utána a médialejátszóét. Semmi trükk nincs abban, hogy egy HDMI-n teszi.Ha érted, akkor már elavult.
-
Beni2360
félisten
Más kérdésre:
Keresd a beállításoknál a Videó/HDMI opciót ott van, hogy DHMI Standby Through és ott kell On-ra állítani és minden képet és hangot átenged kikapcsolt állapotban. Kimeneti HDMI-t tudsz kikapcsolt AVR mellett is váltani. Van olyan AVR ahol ki lehet választani melyik HDMI kimenetre kapcsoljon kikapcsolás után. Nálam az IPTV-re volt állítva és simán AVR nélkül reggel úgy TV-zünk.
Nálam nem nyúl bele a képbe bekapcsolt állapotban sem mert a média lejátszó végzi el. Ez is állítható az AVR-ben.
Nem ismerem a menüsorodat de általában ez az eljárás.
Tegnap kaptam meg az új YAMAHA RX-W695 AVR azon is ez a megoldás de itt nem találok fix kimeneti állítási lehetőséget. Amiről kikapcsolom azon keresztül adja ki bekapcsolás nélkül.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
Bocs, de rémes, mert a csupasz falak és a radiátorok úgy verik vissza a hangot, hogy a Tihanyi Visszhang ahhoz képes a fasorban sincs.
(#54307) LakiTomi
Maradj itt!
Benne van a topik leírásában, hogy kezdő házimozisoknak nyújt segítséget. Ehhez semmi köze a pénznek! Sajnos néhány embernek csípi a szemét, hogy másoknak több van, mint nekik.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Szerintem iszonyú sz@r. Sajna az ülőgarnitura elrendezése kicsit hasonlít az én elrendezésemhez, de rajta vagyok a projekten, hogy a nappalit totál felújítsuk, és akkor új kanapé lesz.
Na de a subon az erősítő!Szerintem egyiknek sem tesz jót. Inkább akkor tedd a padlóra!
-
BBéci
legenda
Az egy fokkal jobb, de ha SVS szubládám lenne, minimum azonos nevű kábelt választanék hozzá. Bőven megéri az árát.
(#54041) Tamoo
Az AVR-4308 újkori ára 2800 euró volt, ahhoz kell viszonyítani: kerekítve 980000 Ft! A mai Marantz SR-8012 szintje, erőben és hangminőségben is.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Mint Sanci38 írta a modern erősítők bekapcsolás nélkül is átengedik a hangot és képet a Tvnek. nekem az IPTV box is rávan kötve és be lehet állítani, hogy fixen arra a kimenetre kapcsoljon ha lekapcsolom az avr-t. De ilyenkor ha bekapcsolom a m. boxot csak simán a távon megnyomom azt a kimenetet és bekapcsolás nélkül látod a képet és hallod a hangot a Tv hangszórójából. Simán TV műsor nézéskor be sem kapcsoljuk az AVR-t. TV-n filmeknél már igen.
Ui: Mivel most a szervízben van az AVR-m csak a beépített 2.2 hangrendszer megy a TV LG C8 olaed-en és meglepően adja ki a mélyeket is, persze kölcsönzött normális hangoknál. nagyon eltalálták ezt a rendszert.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
A beállításokban nem tudok segíteni de majd akik használják vagy ehhez is értenek válaszolnak. Én is hasonló cipőben jártam és itt kérdezve segítettek. BBéci ezekhez nagyon ért talán hozzá szól majd és útba igazít.
A beállításokkal én is napokat elvacakoltam mivel nem tudok angolul és nem tudtam mi mire való. Aztán kaptam egy magyar nyelvű pdf-t hasonló típusról és úgy már érthetőbbé váltak a beállítások.
Türelem munka de megéri.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Pontosan ahogyan írtad. Az AVR hátulján látod a HDMI bemeneteket és a HDMI kimenetet. 2 db HDMI kábel és ennyi. Tv-ből mehet optikai kábel az AVR optikai bemenetre. Ilyenkor a Tv hang kimenetet át kell állítani optikai kimenetre és az AVRN AUX 1 gomb megnyomásával kapcsolsz a Tv hangjára. De ha az AVR tudja az ARC opciót akkor a HDMI kábelen vissza lehet irányítani a hangot az AVR-be.
Ui: Látom tud az a gép szinte mindent.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
I'am Dony
őstag
Nyilván a legjobb, ha semilyen dugó nincs. Azonban...
Ha valamiért gyakrabban kell szét-össze raknod,
Ha az AVR-hangfal kombináció miatt a mérésnél téves fázist kapsz és emiatt meg kell cserélned a (+, -) az elején általában jó párszor méreget az ember mire kialakul a legjobb hely/hangzás,
Illetve a korrózió. Ha úgy látod és akkor vissza vágsz belőle akkor ez nem gond.
A QED dugója azért jó, mert a technológia miatt nem tud benne kialakulni korrózió, míg a csavarosoknál igen.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Ez a hallgatási távolság és a hangerő függvénye. Kb -15 és -10 között lesz a vége, ha 4m távolságra ülsz. 3m esetén -10 meglesz gond nélkül. Saját magadnak itt számolhatod ki: https://www.crownaudio.com/en/tools/calculators#amp_power_required
-
BBéci
legenda
Elegendő lesz a teljesítménye, viszont az OBERON szett nem fog mindent kihozni abból az Arcamból. Már ami a hangminőséget illeti.
-
-
arcitec
addikt
Ha álmennyezetbe rakod, akkor talán nem, de a doboz az mindenképp ad egy jobb akusztikát neki. Amit jómagam gyártottam, azt még ki is béleltem. (Mint a nagyok.
). Felrakod, teszteled, ha elégedett vagy hátradőlsz és élvezed. Ha van időd és kedved, próbát megérhet a doboz. Álmennyezetbe még akár kicsi állványos is felszerelhető lehet.
Ebben nincs tapasztalatom. De az tuti sokan csak beépítik. A lényeg a lenti hangfalakon van.
Nekem Magnat IC 62 van és teljesen jó.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
Kellemes, középkategóriás rendszered van, ne rontsd el a hangzását gagyi mennyezeti hangszórókkal. Vagy vegyél normális minőségűeket, vagy semmit!
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Ahogy nézem drágultak én még kb 50eft vettem 1 párat. Ma meg már ha darabja annyi jó vétel.Nevesebb gyártótól kell beszerezni. Ahogy nézem ez párban: [link] Ez darabja : [link]
vagy [link] Innen max még a Kef lehetne ..
Az erősítőt a hangszórókhoz kell beállítani ha 2 db Atmos akkor 5.1.2 ha négy, akkor 5.1.4.
Szóval tudja, még a 2-0 is.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
Olvasd el a róla szóló AV-Online cikket!
Ha sokáig tervezgetsz, el fog fogyni az NSD, limitált szériáról van szó.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Alighanem elkerülte a figyelmedet, hogy az SB-12NSD hangszórója és a teljesítménye is nagyobb, ráadásul olcsóbb. Ezek után miért nem engeded el a másikat?
-
Quetz
őstag
Pár gondolat:
- A Dali 9F 37Hz-ig megy le, gyakorlatilag nem tekinthető mélynyomónak.
- 16nm-en két 18"-os zárt mélynyomót használok, az SVS nem lesz túl sok.
- A filmek 80%-ban az első hangfalakból szólnak, nem aggódnék túlzottan a hátsók zenei kvalitása miatt, pláne belépő szinten. -
BBéci
legenda
Nagyon jó az E-9F, de nem kérdéses, hogy az ajánlott SVS még jobb. Az E-12F helyett is inkább azt választanám, ha másért nem, a zárt felépítés miatt.
A szóban forgó erősítők közül nekem sokkal szimpatikusabb a Denon, de ez teljesen szubjektív.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Bármilyen meglepő és nem csak a laikusok, hanem a haladó hifisek házimozisok számára, a kábelek hangra gyakorolt hatása a használat során változik. Erre mondjuk, hogy bejáródik.
Milyen különbséget lehet hallani két erősítő produkciója között? Sokfélét. Akárcsak két gitár - Ibanez vs. Gibson - között. Nagyon hasonló a kinézetük, mindegyiken húrok vannak, stb. és mégis.
Ezek egy részét a gyakorlatlan, tapasztalatlan ember nem hallja meg. A hozzáértők pár taktus után megmondják, hogy melyik-melyik, sőt a pontos típusukat is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Peugeot, Citroën topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- ZIDOO médialejátszók
- Elektromos cigaretta 🔞
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- Új, bontatlan MEE AUDIO T1CMA bluetooth fejhallgató - 1 hét próbagarival! -
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Eladó 32 colos Phillips okos TV FHD ( 1 napos) gari + számla
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest