-
IT café
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Van egy ajtópánt (nem tudom a pontos típusát, az, amelyiknél egy hengeres, menetes szár (nem kettő) megy be a tokba) aminek anno túl nagy lyukat fúrtak a tokban és ezért a pánt mozog, lóg, kijár, stb.
Ezt szeretném valahogy fixálni, megerősíteni. Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan tömítőanyag, bármi, amivel a lyukat tudom annyira tömíteni hogy a pánt használható legyen, fixálódjon, ideális esetben állítani is lehessen?
-
Top cat
addikt
válasz DeFranco #89553 üzenetére
Gondolom ilyen pánt a szóban forgó.
Attól függ mennyivel nagyobb a furat. Megpróbálnék kis fa lapokat beragasztani, valami erős ragasztóval.
-
Tangerine
senior tag
Több megoldást el tudok képzelni.
1. csinálni egy hosszúkás csövet vékony lemezből (pl. sörösdoboz) ezt a lyukba, és ebbe csavarni a zsanért.
2. pár fogpiszkálót a lyukba becsavarás előtt. Akár beragasztózva.
3. felfúrni nagyobbra, keményfából csapot ragyasztani bele (pl. seprűnyél), abba új menetet fúrni.
4. Ilyet bele:
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
macilaci78
nagyúr
Egy ilyen pánt azért jó hosszan benne van a fában.
Én a 3-as megoldást választanám: felfúrni és beragasztani a lyukba valami keményfát és abba úly lyukat fúrni. Nagyon pontosan kell a helyét és az irányát is kifúrni.
Vagy elengedném a dolgot, mármint a helyét és pár centivel arrébb fúrnám a tokon lévő darabbal együtt is.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lemmy71
őstag
válasz Top cat #89557 üzenetére
De hogy nem ha tessauer csavart belehajtja akkor az első ajtó mozditásnáltal úgy szét csattant az ajtólap, hogy öröm lesz nézni
Topik hű megoldás, ha iszik egy doboz sört és a dobozból vág egy csíkot, amit egy száz forintos pillanatragasztóval beragaszt
Vagy megcsinálja normálisan, faragasztóval beragaszt egy facsapot és méretre fúrja -
-igu-
addikt
válasz Top cat #89557 üzenetére
elnezest kerek
onkritikat gyakorolok es nagyon melyen elszegyellem magam#89561 lemmy71
"ha tessauer csavart belehajtja akkor az első ajtó mozditásnáltal úgy szét csattant az ajtólap, hogy öröm lesz nézni "Ezt hogyan szamolta ki? Matematikus on?
viccet felreteve: normal menetnek sose lesz olyan tartasa, mint a fahoz hasznalt meneteknek, ahol a menetcsucsok kozt sokkal tobb anyag marad (pl. az altalam mutatott), nehezebben szakad ki a fabol. Mivel a furat a tokban szoposodott ki, igy az abba betekert menetes betettol az ajtonak nagy baja nem lesz
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
mephi666
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz mephi666 #89564 üzenetére
egyébként én valami ilyen folyékonyról szilárduló fautánzó anyagra gondoltam első körben, de egyre inkább azt látom, hogy ki kell hívni az embert, mert egyedül már az ajtólap levétele is problémás lesz (le még csakcsak de vissza).
köszi a tippeket agyalok még.
hogy hívják a szakit aki ezt egyékbént hivatásból csinálja? épületasztalos? van ilyen?
-
-
Inhouse
őstag
Sziasztok!
A szomszédasszony Whirpool mosogatógépéből szivárog a víz, apró lukak vannak az üst alján, a szűrőrács pereménél. Beszéltek a szervizzel, még nem láttak ilyet, nem tudják javítani. Van erre valami foltozó megoldás? Valami ragasztó, amivel érdemes megpróbálni? Érdekes, hogy a sótartálynál is látszik rozsda a rozsdamentes anyagon.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Tangerine
senior tag
válasz Barret001 #89568 üzenetére
Részemről soha többet whirlpool. A mosógépem teteje és a palástja szélei 3 év után elkezdtek rohadni. Kijavítgattam, lefestettem. Aztán ismét kezdett rohadni egy év múlva, a tetejét végül kicseréltem. Kb 40x40-es 0,5-0,6 vastag, egyik oldalán festett lemez volt vagy 20e Ft. A belső fele le sem volt rendesen festve, csak vékonyan ködölve. Beépítés előtt lefestettem rendesen, sőt még alvázvédő sprével is lefújtam. Most 2-3 év után ismét látom, hogy púposodik.
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
Zozzant
addikt
válasz Tangerine #89569 üzenetére
Miénk is olyan, egyszer szétkaptam mikor alig volt még rozsdás. Lekezeltem +hammerite... na azóta már vagy 10 centire berohadt már nem érdekel mert a műanyag tető zár alatta. Esetleg leragasztom alu szalaggal szépen csillogjon
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Inhouse
őstag
válasz Tangerine #89570 üzenetére
Köszi. Hát nem tudom... Szerintem ez mindenképpen gazdasági totálkár lesz, mert hiába volt drága, van vagy 7 éves. Egy olyan művelet, amihez annyira meg kell bontani, hogy alulról is hozzáférhető legyen, lehet, hogy nem egyszerű. Házilag nem igazán fogják tudni megoldani, ezt pedig szervíz nem is vállalja, de ha vállalná, akkor a munkadíj és a hozzá társuló tudat, hogy erre aztán semmi garancia...hát, nem hinném, hogy vállalható. Ha az enyém lenne, én is sajnálnám...de nem hiszem, hogy ennek nekifognék. Legutóbb a régi mosogatógépünk szivattyúját kellett volna cserélni, de nincs, vagy ha van, akkor egy másik gép ára...
Üdv Inhouse
-
mindenes24
junior tag
válasz macilaci78 #89517 üzenetére
Nem megtalaltam, hanem az volt a kiindulasi alap honapokkal korabban, es ahogy irtam, az nem csereszabatos.
Miert nehez megerteni, hogy egy univerzalis stabil tartolabra van szukseg, amiben lehet cserelni a tartorudat/csovet funkciok szerint?
Koszonom a linket, erre jutottam, hogy ehhez hasonlo tartobilinccsel lehetne valamit kezdeni, vagy valami jobb megoldassal, de eddig nem talaltam es boltokban se tudtak segiteni.
Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
do3om
addikt
Nekem is volt nemrég mosógépes probléma.
Az is kuka lett, minden tökéletes állapotban sehol egy rozsda semmi.
A a tengely ami a szegecselve van két oldalt a dobhoz eltűnt, a csapágyház szintén, egyszerűen elporladt, annyi sem maradt hogy felismerjem.
Javítása nem megoldható. Hogy miből volt fogalmam sincs de talán ilyen spiáter vagy mi a szar ami direkt törik rohad... A rozsdamentes dobra ez van szegecselve, beszarás, nyilván való hogy szándékosan így lett megoldva, nagyon mocskok mind.
Képek vannak berakva ide is. ha keresi valaki hogy néz ki.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Keef_Lee
senior tag
Fijjúg! Megrepedt a műhelyem előtti járda. Sóder volt alá terítve, diletációs hézagok is voltak. Szerintem szakszerűen készült, de most 1 db repedés van rajta. Attól tartok, hogy jön a tél és szétfeszíti a fagy.
Egyelőre én menthetőnek látnám, ha valamivel be lehetne kenni. Sziloplaszt pl. biztos, hogy jó lenne a fagy ellen, de akkor akadna benne a cipő, stb. (Csak gyalogos terhelést kap.)
Mit javasoltok, hogy időben megállítsam a dolgot? -
Barret001
addikt
Ma üvegeztem egy háromszög ablakot,éppen elég volt hozzá az anyag
-
RandomName
senior tag
Na szóval. Gyorsan kellett valami amivel át lehet úgy fúrni hungarocellt 50+cm hosszan, hogy ne sérüljön, és fel lehessen húzni rajta egy 32-es Symalen-t.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
-igu-
addikt
válasz RandomName #89581 üzenetére
Aztaqrva e.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
daninet
veterán
Amig nem láttam a második képet azt gondoltam valahogy fogazottan levágtad a PVC cső végét.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Barret001
addikt
Feltaláltad a magfúrót!
-
macilaci78
nagyúr
válasz mindenes24 #89576 üzenetére
Miert nehez megerteni... - innen nézve olyan, mint táncolni az építészetről.
A rúd függőlegesen áll? Akkor egy sima karácsonyfatalp, vagy napernyőtalp is jó.
A rúd vízszintesen áll? Hol van a súlypontja?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Stylewars_kp
őstag
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Reggie0
félisten
Nekem a sima beton furoszar is atvitte serules nelkul.
-
RandomName
senior tag
válasz Reggie0 #89588 üzenetére
Értem én, de abból nem volt kéznél akkora, mert reggel a műhelyben senki nem mondta, hogy lesz ilyen feladat is.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
daninet
veterán
válasz Tangerine #89569 üzenetére
Egyetértek. Új házat építettünk, minden háztartási gépünk új. Két whirlpool dolgot vettünk, mindkettő szar két éven belül. A mosogatógép gari idő alatt kétszer romlott el. Főzőlapon gyárilag szarok a gombok és ha nem nyalod meg az ujjad nem érzékeli Ezt nem voltak hajlandóak cserélni sem.
Barátom vett egy új whirlpool sütőt, a gőzölős programban valami rossz tömítés miatt az oldalán nyomta ki a gőzt a bútorlapra, az új konyhájukban egy elem teljesen kuka. Most polgári pereskedik velük de elég reménytelen.
Most legjobban az Electrolux cuccokkal vagyok háztartásiban megelégedve. Persze kicsi a mintavétel mert 3 gépünk van, de mind kiváló minőség és hibátlanok (még).Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
mephi666
nagyúr
válasz daninet #89590 üzenetére
nálunk az indesit vált be: kishűtő 18 éves, sütő + mosogatógép 6-7 évesek, mosógép 5-6 éves... (korábbi kb 12-13 évig húzta nálunk... az is indesit volt, csak jött a csereprogram és gondoltuk élünk vele... tökéletesen működött, csak a rozsda kezdte enni a külső burkolatát) ...szárítógép 4-5 éves... szerelő ismerős mondta anno az 1. mosógépnél, hogy "jó az indesit, de ha szerelni kell, akkor jajj" ...eddig szerencsénk volt, mert egyik háztartási gépünket se kellett szerelni ebből a márkából ...ha a régi ruszki hűtőszekrényt cserélni fogjuk, 99% hogy indesitet fogok nézni első körben
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Stylewars_kp
őstag
válasz daninet #89590 üzenetére
Whirlpool+indesit nem vált be. Indesit hűtő még elketyeg, de a mosógép pár évet bírt ki, javíthatatlan hulladék. Páraelszívó egy nulla. Tervezett ipari hulladékok. Electrolux mosógép is egy hulladék lett. Pár év után eltört a tőkesúly vagy ellensúly, leszakadt az üst, rohadt az ajtó, panel beázott, hiába takarítottuk a gumi szó szerint rohadt, 2 év után kuka.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
-
macilaci78
nagyúr
Anno, előző beszerzésnél a háztartási gépes topikban kérdeztem, mit ajánlanak? "Amire a legtöbb garit adják..." Így lett Whirlpool indukciós főzőlap és sütő 6 év gyári garival valami akció keretén belül.
Persze a sütő alsó fűtőszál megadta magát 6 hónaposan, de gariban cserélték, csak az alkatrészre kellett várni kb 10 napot.
Elköltöztünk, az új lakásba gondolkodás nélkül ugyanazt a típust vettük, még lehetett kapni és nekünk bevált.Előző mosógép elöltöltős Candy volt, csak a lengéscsillapító adta meg magát 8-10 éves korában. Javíttatás utáni évben az 5,5 kilósat odaadtuk unokatesónak és vettünk egy 8,5 kilós AEG mosó-szárítógépet. A Candy már kezdett rohadni az ajtózsanér mellett. A 2001-ben Bosch elöltöltős 4,5 kg-os mosógép azóta is hiba nélkül megy.
Felültöltős mosógéphez is volt szerencsém sok helyen (sok albérlet és saját is), mind rohadt a tető zsanér felőli oldalán. Az általános vélemények szerint "ez ilyen", nem tud elég gyorsan kiszáradni a tető és a ráaggatott adagoló.
A hűtőből nincs nagy igényünk, még csak nem is nofrost-os, most 2 év után engedtük le... Van benne egy kompresszor és csá. 11 éves, talán Gorenje.
Ezeket a háztartási gépeket már nem az örökkévalóságnak gyártják, de sok esetben meg is éri váltani. Amikor a 30+ éves Lehelux hűtőt cseréltük egy újra, nagyobbra, a villanyszámlán kb 2,5-3 év alatt behozta az árát például.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mephi666
nagyúr
válasz Barret001 #89595 üzenetére
...az a durva, hogy újan egy ilyen centrifuga 60-70ezerben van, a forgótárcsás mosógép haverja meg 70+ ...és lehet látni a képen, hogy milyen komoly elektronika a lelke ...ami általában dögleni szokott ...1 éve rohadt le szüleimnél az n+1. ilyen és nekem kellett megkeresni az utódját: találtam 35 körül újan egy mini forgótárcsás mosógép+centri kombót, amit nyaralókba szoktak főleg használni és 1-2 kapcsolónál nem bonyolultabb az üzemeltetése inkább az lett, mint egy hajdu majdnem duplájáért (méretileg ideálisabb is kettőjüknek, mert gyakran mosnak keveset)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
daninet
veterán
Kész lett asszonynak a kés, nincs rajta zőccsárga ezért elnézést kérek.
Kb így nézett ki a megrendelés:
A: Csinálsz nekem egy kést?
ÉN: Persze. Milyet?
A: Hát.. néha furán fogom meg a kést legyen mindkét oldalán éle.
ÉN: Tehát egy tőr?
A: Igen.. de nem embereket szúrni hanem kajáláshoz.
...
A: Tokot tudsz hozzá készíteni?
ÉN: Tokot?
A: Igen, lehet a táskámba is beleraknám.
ÉN: Önvédelemből?
A: Ha este sétálok és megtámadnak legyen nálam kés.
ÉN: Tehát embereket szúrni?
A: Hát.. most hogy így mondod, igen.
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest