-
IT café
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tangerine
senior tag
válasz eldoble #89401 üzenetére
20m? Az elég sok. Ahhoz legalább 3/4-es tömlő kéne. A szivattyú csonkja és a gégecső belseje is 32-es. A 32-es PVC cső pont belemegy, azzal kéne valahogy összehozni. (pl. egy tekercs ződsárga felhasználásával)
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
Tangerine
senior tag
-
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Nem tér ki rá a topik összefoglaló, hogy szabad-e kérdezni itt, de én azt szeretnék, aztán majd ha megvagyok, szívesen rakok képet is a "termékről".
Műanyag táblát szeretnék (semmiképp nem fa/bútorlap), amelynek aljára majd 4 kerék lenne kókányolva. 700 mm hosszú, 300 mm széles, és X? mm vastag tábla kellene, amelynek kb. 50 kg-ot kellene elviselnie (egy megpakolt CM HAF 700).
Szóval igazából tanácsot kérnék, hogy milyen típust javasolnátok, amely stabilan, hajlás nélkül elbírja ezt? PA vagy PE anyagokkal szemezek.
Illetve, milyen minimum vastagság garantálná nekem ezt az eredményt?Anno fogtam ilyeneket kezemben, táblát is, de azok ennél kisebbek voltak, viszont nagyon úgy tűntek, hogy ezek bizony nem hajlanak, ami jó.
Köszi előre is.
Malaka!
-
Kérdésem lenne. Milyen bútorajtó rögzítő mágnest érdemes venni, ami nem jön szét, de nem is drága? Olyan gyengus műanyag, amibe a mágneseket teszik, hogy ha meghúzom a csavart, már reped valamint most le is szakadt egy ilyen mágnes.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
macilaci78
nagyúr
válasz spleenszuru #89413 üzenetére
Egy tömör tábla helyett valami szendvicsszerkezet? Kb, mint a papírrácsbetétes vastag munkalapok, asztallapok az Ikeaába. (Kallax 40 mm vastag kerete például.)
5 mm vastag lap a megadott méretben, 2 db. Körbe keret mondjuk 2 cm széles méretben élére állítva és a kereten belül bordázva.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz E.Kaufmann #89414 üzenetére
Csappantyú nem jó? Ha mindenképp mágneses kell, a Blum tip on-nal nem lősz mellé. A korpuszba fúrva nem is kell szerelőtalpat csavarozni.
-
válasz macilaci78 #89416 üzenetére
Olyan kellene, amit nem kell benyomni, hanem szorosan (majdnem légmentesen) odahúzza a bútortesthez az ajtót (körbe is van szigetelve ablakszigetelő gumival). Eddig praktikeres dupla mágnessel operáltam, ami amíg le nem vált, jó is volt. Ez a Blum tip on viszont tetszik más bútornál lehet, hogy jól jönne.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
macilaci78
nagyúr
válasz E.Kaufmann #89417 üzenetére
Vettem régen ebay-ről különböző méretű mágnesalátéteket. Süllyesztett fejű csavarral fel lehet csavarozni, soha le nem jön.
A fém satuhoz tölgy anyagből csináltam pofát: 8 mm vastag, 20 mm széles. A lapjába fúrtam 10 mm átmérőjű fészket és csak belenyomtam a kör alakú alátétet. Se ragasztani, se csavarozni nem kellett, befeszült a fészekbe. Kényelmesen odatapad a satu pofáihoz és nem karcol meg semmit sem.
Szóval lehet, ebbe az irányba mozdulnék esetedben. Itthon is kapható erre-arra. Óvatosan kell felszerelni, a süllyesztett fejű csavar könnyen szétrepeszti a mágnest, de úgy is jártam már, hogy egymáshoz vonzódva az asztallapon nemes egyszerűséggel széttört. Viszont használat során ilyen gond már nincs. Az íróasztalon is van felfúrva pár gemkapcsokat, iratcsipeszeket tartok rajtuk.Én a csappantyú mellett döntöttem a ruhás szekrénynél. A cél az volt, hogy az öltönyök, téli kabátok ne nyomják ki a szekrényajtót. Bevált, a mágnes nem tartotta volna meg. Feleségem részére nem kellett semmi...
-
daninet
veterán
Ekkora extrudált műanyag táblák nem olcsók. Ha egy olcsó verziót nézek 6mm tömör PVC tábla (tábla mérete 1x2m amit meg kell venned) 44k huf
PE, PP és a többi még drágább ennél.Kivágott 5mm plexi:
Először azt hittem, hogy valami vizes helyre kell de látom hogy PC házat akarsz rátenni.
Tömör MDF 12mm vastag az már nem hajlik és egy tizesből meglesz levágatva. Az MDF anyaga pedig olyan, hogy ha lefested kb bármi lehet.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
macilaci78
nagyúr
válasz daninet #89419 üzenetére
A festett MDF felület sérülékeny, főleg az élek, sarkok. Inkább egy UNI-színű laminált forgácslap, akár PVC fóliás kivitelben, 2 mm ABS élzárással körben.
De írta, hogy semmiképp sem fa, bútorlap és általában az MDF is ebbe a körbe tartozik.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
spleenszuru
őstag
válasz macilaci78 #89420 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Igazából fát és társait kb. amiatt nem akartam, amit írsz is, viszont ennyit sem szeretnék erre költeni, amit daninet ír, szóval valamiből engednem kell.
5 mm vastag plexi meg elég soványnak hangzik.Akkor talán egy keményebb laminált bútorlap jó is lehet, arra a kerekek felfúrása/csavarozása is könnyebb művelet kell, hogy legyen.
Malaka!
-
lemmy71
őstag
Biztos nem szop@tnám magam "műanyaggal" de hát te tudod mennyire vagy mazoista
Rétegelt saválló juhar, rengeteg méretben kapható és bitang erős. Vagy szálerősített bakelit bár manapság micarta van helyette. -
daninet
veterán
válasz lemmy71 #89424 üzenetére
tervben van, de azért annyira nem olcsó. 300g üvegszál gyanta 20k körül van szállítva, kell még gyanta pigment, 1-2 méter érdekes szövet (ha nem szétvagdosott farmerból akarod).
Alkalmanként egy 10esért katalógusból azért egyszerűbb berendelni, kényelmes vagyokMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Tangerine
senior tag
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
eldoble
aktív tag
válasz Essejó #89431 üzenetére
Ez egész frankó is: Fieldmann FVC 3002-ED Elektromos esővíz szivattyú
-
Inhouse
őstag
válasz E.Kaufmann #89414 üzenetére
Ne Resisser csavarral, vagy más süllyesztett fejűvel rakd fel, hanem alátétes lapos fejűvel...
Üdv Inhouse
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz E.Kaufmann #89434 üzenetére
Kétoldalú ragasztószalaggal, már ha nem férsz be a szekrénybe.
Felrakod a csappantyút, bele az ellendarabot és becsukod a szekrényajtót. Szépen át fogja jelölni a helyét, előfúrsz a csavarnak és leveszed a ragasztószalagot.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
hotkar
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis "napi gány":
"Brútusz" fejhallgatóm sajnos kénytelen volt pillanatnyi hangulatváltozásom következményét eltűrni, így aztán eltört.
Próbáltam szakszerűen, pillanatragasztóval reparálni (még aktivátorral is bekentem előtte), de az első fülrehelyezésig se jutottam el, szétnyílt.
Kértem a kölykömtől (lány!) egy kiszolgált hajpántot, mondván, hogy majd azzal erősítem meg a ragasztási helyet.
De megláttam a kábelkötegelőt, és megadtam magam. A hajpánt a fejhallgató belső ívére került, a kötegelőkkel jól összehúztam, örök élet meg egy nap.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Mielőtt vérbe mártom a billentyűzetem és mérges leveleket írok, okoskodjátok már meg a csiszoló szalagom.
Egy helyről veszem évek óta a végtelenített szalagot az asztali szalagcsiszolómhoz.
Most a legutóbbi adag máshogy lett összeragasztva, lecsupasztják a csiszolóanyagot és összemelegítik a két végét. Ott keletkezik egy lyuk ami a csiszolófelülettől mélyebb.
Korábban ferdén elvágták és üvegszálas ragasztószalaggal hátulról megragasztották.Az a bajom, hogy precíziós csiszoláshoz teljesen alkalmatlan mert folyamatosan üt. Odanyomok egy késpengét és zakatol mint a vonat. Szerintem teljesen használhatatlan.
Értem, hogy egy parketta csiszolónál ez oké lehet, de ez egy annál finomabb művelet.Igazam van, vagy nincs igazam?
Felül az új szalag illesztése, alul a régié alig látszik.
Felül a régi szalag összeragasztva, alul az új módszerrel készítve[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
mephi666
nagyúr
válasz daninet #89437 üzenetére
...kell egy csiszolószalag csiszoló szalag, ami kicsiszolja a huplit az újfajta csiszolószalagból?
ui: ja mégse, a hátoldalán van hupli, fronton kéne valamivel pótolni a hézagot
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
emre
veterán
válasz daninet #89437 üzenetére
Igazad van.
A lidl szalagjai is rosszak, azon a gépen güde szalagot használok.
Sajnos 686 x 50-es méretben nem nagyon van választék, ha nem akarom a gép árát fogyóeszközre költeni.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
daninet
veterán
Ezeket én mind csináltatom megrendelésre. Az én gépem colos amerikai méret szóval sehonnan nem tudok szalagot venni hozzá. Mérges lettem és csináltattam egy adagot a egy másik céggel, 430Ft/darab volt, VSM márka. Ők az illesztést is jól csinálják.
Ha gondolod adok kontaktot és kérj árajánlatot.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
-
-
daninet
veterán
válasz Essejó #89441 üzenetére
internetes rendelés volt egy győri cégtől, ráadásul 2-3 hétig ki sem bontottam a dobozt, mert sokszor rendeltem már tőlük és mindig oké volt.
Megreklamáltam emailben, de azért nem voltam túl erőszakos, mert az is lehet, hogy ez választható csak én nem tudtam róla. Majd meglátom mit szólnak.
Most találtam helyben kecskeméten egy céget akik csinálnak szalagot ami nekem megfelel.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
mephi666
nagyúr
praktikerben körbenéztem és találtam stanley tűzőkapcsot, aminek a dobozán elég sokszor szerepelt az 53-as szám létezik 6-14 közt többféle méretben és itthon hozzámérve a parkside kapcsokhoz, stimmel, gépbe is belemegy, tökéletes...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
imibogyo
veterán
válasz mephi666 #89447 üzenetére
Én meg örkényi...
Hogy ne csak OFF-oljak... Nem olyan régen a lakásban elkezdett "sercegni" a belső elosztóban valami, este rendesen fényjelenség is volt. Szétszedtem (ideiglenesen áthidaltam a hibás részt, de végül az egész ki lett cserélve természetesen, így legalább most már festhetek is...), de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy én még ilyet nem láttam...
Konkrétan fém lemezekkel voltak kötések kábel helyett... Ok, nem vagyok villanyszerelő, szóval olyan túl sokat nem láttam ezekből a régebbi dobozokból még, de ezen azért rendesen meglepődtem. Sőt akik kijöttek villanyszerelők, akik között volt idősebb szaki is (ha már egyszer csináljuk, akkor az óráig újrahúzattam 10 mm2-es rézkábellel mindent (amit ugye én nem végezhettem el), ők is azt mondták, hogy ilyennel még nem találkoztak...
-
imibogyo
veterán
válasz macilaci78 #89449 üzenetére
Köszi a dicséretet! A családi házban ahol lakom, ott minden ki lett cserélve anno, főleg mivel rengeteg helyen alumínium kábelek voltak, elavult biztosítási megoldásokkal, életvédelmi relé nélkül stb... Nincs mindenről aktuális fotóm, de azért bedobok pár képet. Természetesen amik ezeken a képeken még befejezetlenek, azok azóta készre lettek szerelve. Az utolsó előtti képen a műhely osztója látható, így könnyen le tudom áramtalanítani a műhelyt miközben továbbra is elérhető mindenhol máshol a hálózati áram. Az utolsó fotón pedig a ház egyik osztója látható átépítés közben (ez egy szükség megoldás volt, de ekkor még elég volt ez a kicsi is, később egy 18 modulosra cseréltem, de arról most nem találok fotót és elég messze vagyok a háztól)...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest