-
IT café
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz tknof1871 #82546 üzenetére
Nem fogsz találni, már átfutottam a témakört és inkább vettem egy szerelő állványt a Lidlben.
Esetleg nyomtathatsz megfelelőt, de ha venni kell az alkatrészek ára többe lesz mint a gyári állvány.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
draco31
veterán
Volt magasnyomásúzás, csak az a baj, hogy néhol annyira összeállnak a gyökerek, hogy nem látszik ki a kő. Illetve 2 éve kiszedett darabok, így viszonylag tiszták már.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
-
Ellia
addikt
Van nekem egy JBL q400-as fejhallgatóm aminek eltört a hangszórót tartó villás része. Garanciában nem javították, mondván mechanikus hiba... Maradt a házimegoldás.
Szerencsém volt, mert van itthon 3d nyomtató és az egzakt modellt is megtaláltam hozzá Thingiverse-n. Kinyomtattam PLA-al - abban nem vagyok biztos, hogy ez volt a legjobb anyag hozzá, de ez volt itthon - és kicseréltem. A színe direkt arany (emlékeztet, hogy Én javítottam meg és b+meg a szerviz). Szép nem lett, de működik, célnak megfelel
-
PROTRON
addikt
válasz darvinya #82565 üzenetére
Megfelelő szigetelés után szerintem simán teleszórhattad volna kariajcsiként a családot, egyszerre gyűlöltek és elismertek volna érte hogy ilyen olcsón megúszod a kötelező ajándékozást.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Bratyeszka
újonc
Sziasztok! Remélem jó helyen...kopogtatok
Olyan kérdésem lenne,hogy olyan hogy LGA1366-ról létezik-e AM3+-ra CPU hűtö átalakító? Vagy esetleg,nem lehetne-e házilag ezt valahogy megvalósítani? Van itthon csomó mindenem,vagy esetleg aki tudna segíteni benne abban is benne lennék. -
Coccolino_O
őstag
Csak egy kérdés a szakértőkhöz.
Gázos airsoft tár aljában lévő egyik menet abszolút tönkre lett téve, köszönhetően a hozzáértő angol úriembernek, aki javította, garanciában. A csavar csak forog a menetben, abszolút nem kap bele.Van erre bármi megoldás, vagy kuka az egész?
Köszi előre is. -
-igu-
addikt
válasz Coccolino_O #82571 üzenetére
Milyen anyag, milyen méret?
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
inf3rno
nagyúr
válasz Bratyeszka #82570 üzenetére
Általában úgy tervezik a hűtőket, hogy mindkettőre jók, csak más a felfogatás. Amit most hirdetek, az is olyan, hogy s775 - AM4-ig mindent lefed. Ha gyári hűtő, akkor vagy bajban, mert azok elég fapadosak ilyen szempontból, de szerintem ahhoz is meg tudod tervezni. Inkább csak eszközök kérdése, hogy fémből hogyan vágod ki, stimmeljen milliméterre, stb.
Buliban hasznos! =]
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
Hogy lehet olcsón garázst építeni? Helyem az udvaron van hozzá. Olyat szeretnék, ami azért nem csak egy beálló, hanem rendes garázs, vagyis véd minden ellen IS (pára, fagy, rágcsálók, stb), és amit költözés esetén könnyen tudok magammal vinni. Ötletek?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Konténer alatt mire gondolsz? Nekem ezek a hajózásból leselejtezett 20 lábasak jutnak eszembe, de azokba nem hiszem, hogy befér egy családi autó, plusz elég ronda is.
Fűtésnél gondolom elég fagypont felett tartani, arra meg, ha nem a legbilibb anyagból készült, gondolom elég egy olajradiátort néha benyomni."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
PROTRON
addikt
válasz AssAssynn #82576 üzenetére
Szia,
Ez lehet szarul fog esni:
ingyen ne legyen?Szerintem azért elég sok info van interneteken hogy először képbe kerülj mik a lehetőségek, hogy aztán az egyes kérdésekre lehessen konkrétan ötletelni, de amíg azt se tudni eszik-e vagy isszák nehéz megmondani milyen állatfaj. Pl legegyszerűbb kérdés mennyi összeg van az egész bulira? De amíg azt se nézted meg hogy az egyes interneten lévő ötletek nagyságrendileg mennyibe kerülnek még elképzelésed se lehet, mik azok amik kapásból kiesnek...tényleg szerintem előbb nézz körbe rendesen gugliban hogy legalább Te képbe kerülj ha már nekünk nincs esélyünk.
Ezt azért is írtam le, mert egyből nem tettszett az első ötlet amit kaptál.
Tényleg jó szándékból írtam.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
rednifegnar
senior tag
-
darvinya
titán
válasz macilaci78 #82582 üzenetére
Kösz, de az drága hulladékhoz.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
macilaci78
nagyúr
válasz Coccolino_O #82571 üzenetére
Vannak menetjavítók. Ez egy M5 menet lehet. Fel kell fúrni, menetet vágni bele és beragasztani egy szűkítőt. A kérdés, hogy van-e a megfelelő belső menettel.
Ha nincs, BBhead esztergál, airsoft cuccokra can ráállva.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
AssAssynn
őstag
válasz PROTRON #82580 üzenetére
Akkor kéne csak igazán, ha ingyen lenne.
Interneten néztem már persze típusokat és árakat is. Nyilván lehetne úgy is csinálni, hogy onnan rendel az ember összeszereléssel és nincs gond. De itt jön képbe az okosság és a fórum, hogy melyik lenne a legjobb típus, és hogy lehetne olcsón/olcsóbban kihozni.
És még csak nem is az a legelső kérdés, hogy mennyi pénz van rá. Ezt általában a kereskedők szokták kérdezni. A kérdés, hogy mi a legjobb, legolcsóbb, és utána majd lesz arra pénz."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz rednifegnar #82581 üzenetére
Az a baj egy pár kocsim már elrohadt az utcán, a fűben, és nem sokára új vas érkezne, és nem akarom, hogy az is így járjon. De most nem is az a kérdés, hogy kell-e garázs, vagy jó-e a garázs, hanem, hogy mi a tuti belőle.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
PitLee
őstag
válasz AssAssynn #82576 üzenetére
Szigetelt mobil garázs, van már vakolt verzió is.
Csinálhatod te is, de ha mindent venni kell, akkor lehet nem lesz olcsó.
Ha te csinálod, akkor kell valami panelt gyártsál és majd ennek a méretéhez igazítod a garázs méreteit és hogy bontható legyen csavarkötés.
Sok számolgatás kell.
Lemez vagy és osb lap és szigetelés sok megoldás létezik, de most mindennek elszállt az ára.
Van önhordó szigetelt osb szendvicspanel az se rossz, de ott legalább kívülre kell még burkolat pluszban.
SIP
Te is kitalálhatsz valami szerkezetet, kell egy külső réteg, ragasztó, szigetelés, ragasztó, belsőréteg, megfelelő helyekre meg valami amibe csavarozni lehet és egy kis préselés. -
AssAssynn
őstag
válasz macilaci78 #82585 üzenetére
Azokat a mobil garázsokat, amiket eddig én néztem, mind helyszínen szerelték össze elemekből, és költöztetésnél is szét kellett kapni teljesen. Amit te mondasz az nagyon jól hangzik, de én ilyet még nem találtam. Te tudsz/ismersz valahol ilyet?
-
Dani_kp
addikt
válasz AssAssynn #82587 üzenetére
Olcsónak nem olcsó az én ötletem és nem is a legmobilabb...
Én csinálnék egy 3,5x6 méteres betonalapot, és arra zártszelvény szerkezetet összállítani csavarozással (így később szétszedhető), aminek a teteje féltetős, majd 5-6 cm-es szendvicspanellel körbe lehet "burkolni", plusz a tetejére is mehetne ez. Így zárt lenne a rágcsálók ellen, illetve meglenne a hőszigetelés is. Garázskapunak, meg valami felfelé kézzel nyithatót. Elviekben az egész csavarozva lenne, ami később szétszedhető és újra összeszerelhető lenne, egyedül a beton alap maradna "csak" ott.
Ezzel csak annyi a baj, hogy k***a sokba kerül, mondjuk cserébe tartós lenne.https://ingatlan.com/33821564
-
AssAssynn
őstag
válasz Dani_kp #82591 üzenetére
Igen, szendvicspanel garázsokat néztem én is az elején, de az elmúlt néhány évben azok ára is nagyon elszállt. Mondjuk magának olcsóbban összeállítaná az ember, de attól félek kicsit, hogy nem olyan könnyű dolgozni vele.
Meg ezen a beton alapon is nagyon töröm a fejem, azért ha elmegyek, nem biztos, hogy jó, hogy itt marad egy nagy beton placc."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
darvinya
titán
válasz macilaci78 #82586 üzenetére
Igérem, nem szólok.
Kösz.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
A Zéé
addikt
válasz macilaci78 #82593 üzenetére
Ez kb. úgy mobil, mint a panelház beton elemei.. Egyszer el lehet vinni a gyárból a beépítés helyére.
AssAssyn
A legolcsóbb megoldás a félénk lengyel garázsnak hívott kész megoldás. Egy sima fém vázra rászegecselve a horganyzott trapézlemez. Annál olcsóbban nem jön ki akkor sem, ha te csinálod. Lehet annál sokkal jobbat, pláne sokkal szebbet csinálni, de olcsóbbat nem.
Egy 3x6-os lemez garázs hőszigetelve, rendesen megcsinálva szerintem nem jön ki 2 milliónál olcsóbban még akkor sem, ha csak az anyagot veszed, és te csinálsz mindent. És akkor az még messze van a mobiltól. Ahhoz még 1 millát simán számolhatsz.Just a simple Lineman...
-
talpas
aktív tag
válasz AssAssynn #82592 üzenetére
Talán a gipszkarton váza ami különböző méretű, profilú bádogból kellene kiindulni, tervezni, a vázat, erre kerülne a sokszor nagyon jó állapotú, nem első osztályú 1mm vastagság alatti hullámlemez, vagy ami időt álló. De a kapható és milyen méretet akarok megvalósítani, azt tervezni kell, ne a hulladék vigye az árat fölfelé. Aztán mi tartja majd a viharban? fő lefogatási pontokat kell tervezni a talajnál az első kerületi váznak, ha nem lesz betonplacc, beton "tőke" akkor is kellhet. De a csupasz talajon a rágcsálók bejutása az 100% átjáróház lesz. Itt egy cég méret/ár keresője, talán segíthet az árakban.
A későbbiekben meg belül beszigeteled valami táblás anyaggal, mert szétfő benne az autó.
Ezt a kerti tárolókról beküldött vevők fotóit (lent) csak azért mutatom, hogy ötletelj, a garázs "csak" nagyobb, ár és az ajtó a lényegi különbség.
Azt a fenti tárolót szerettem volna és nagyon agyalok rajta, mert olcsóbb nem lesz, ez meg a sok-sok között egy jó ár, azért az összegért nem tudnám összeszedni, szállítani, idő, tervezgetés, stb. Van még a könnyebben mozdítható lehetőség a ponyvagarázs is.[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
darvinya
titán
válasz macilaci78 #82597 üzenetére
Nem az újraszállítással van gond, hanem sima vasas beton állásban megereszkedi, s ezután újraemléskor repedezik.
Gyantás beton meg horror áras.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
AssAssynn
őstag
válasz macilaci78 #82593 üzenetére
Tőlük kértem árajánlatot. Mondjuk gyanítom, hogy ennek a súlya miatt nem lenne aprópénz a szállítása, ha később arra kerülne sor. Majd megkérdezem tőlük.
-
AssAssynn
őstag
Azt látom, hogy a legolcsóbb kész szettek, ezek a trapézlemezesek, de ettől félek, mert szomszédnak volt egy ilyen (ők még 10 éve nem 3-400 ezerért vették, hanem akkor még csak 120e volt kb egy ilyen), aztán amikor jött egy nagyobb vihar, akkor előbb összeroppantotta, majd átdobta a szél a szomszédba, és még a szigetelésnek is odavert a házon. Bár biztos ebből is van erősebb, csak gondolom nem 400-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...