-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz Deathunter79 #8250 üzenetére
Ha mész nagyobb távokat nagyobb sebességgel, autópálya országút akkor viszont ne kockáztass
Még szerencse, hogy városban nem ütnek el gyerekeket, meg nem nullázzák le a lököst egy ráfutásnál.
Bírom az ilyen majvigyázok érveket, ez kb. az első hétig tart, vagy addig, amíg egyszer be nem vág valaki elé és meg nem kell büntetni. Utána a 13 éves tollradír keménységű dzseketájör 1515-ös DOT számú premium contact 5-é változik és úgy is marad kerékcseréig.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz DeFranco #8252 üzenetére
Én is csapattam a 0-ra kopott 1503-as dotszámú téligumival 190-el, meg volt, hogy vészfékezni is kellett és megállt. Engem is meglepett. De azért az utóbbi hónapban, már 30-nál is hallottam kanyarban a csikorgást. Megvettem az újat, jobb a békesség
(#8251) TaaT
Amúgy ezek a mai téli gumik szerintem jobban viselik már a nyarat is, nem kopnak annyira.Nem mondta szerintem rosszul Deathunter79, az is még egy kisebb rossz megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Deathunter79
tag
-
DeFranco
nagyúr
-
deicide
veterán
Michelin Pilot Supersport vizes teszt megvolt szombaton. Hááát, van az a víz, amit már nem feltétlen bír kiszorítani, de a menetstabilizátor azért még nem avatkozott közbe, csak én éreztem, hogy kicsit vissza kell venni a tempóból.
Annyira esett Zágráb előtt a pályán, hogy max ablaktörlő mellett sem lehetett látni semmit, a legtöbben le is álltak a leállósávba. Mi kemények voltunk, mentünk 80 körül (3 autóval), de nem éreztem azt a felhőtlen biztonságot
Ellenben kolléga Hyundai Elantrajaban villogott az ESP, mint a karácsonyfa, ehhez képest a 245/35/R20 Michelin jól szerepelt, csak a nyomvájúban rángatta kicsit a kormányt, amint átmentem a másik sávba, teljesen jó volt.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
szőröscica
addikt
válasz DeFranco #8255 üzenetére
És biztos macska/kutya/fácán/őz/stb. sem ugrott elé még soha, hiszen ezek is látják, hogy Te óvatos és elővigyázatos vagy, ezért inkább egy felelőtlen száguldozó elé ugranak.
Normál méretben egy prémium szett max. 50 rugóval lesz drágább mint egy sima, ellenben egy lökös javítás simán lehet ennél több, egy fényszórót is súlyos tízezrekért mérnek, és akkor itt csak az autó költségvonzatát nézzük, azt nem, hogy valaki megsérülhet, vagy meg is halhat. Nem azt mondom, hogy mindenki csakis Pilot Sporttal járjon, de azért drágább autók tulajdonosainak megfontolandó, mindenki másnak pedig azért egy erős középkategóriát illene használni, és időben cserélni őket.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz deicide #8257 üzenetére
Milyen kocsid van neked ilyen gumikkal??
TaaT
"a téli gumiabroncs nyári körülmények közötti használata a közismert gyorsabb elhasználódás (ez nehezebben
érzékelhető egy átlagos felhasználó számára és ráadásul a mai márkásabb gumik esetében már nem feltétlenül van olyan sokkal gyorsabb kopás )" Mondjuk olyan 10%-kal kopik gyorsabban. -
nagyúr
(#8243) Qru Attól azért nem félek, míg suzukiztam 3 évet jártam el csak téligumival (~35.000km). Nem vagyok rá büszke, de meg tudtam állni amikor meg kellett, eladáskor a hátsók még jók voltak, az elsők már határon (2-3mm). Itt most kb. 6000 km-ről lenne szó.
(#8244) DeFranco Még dob, aztán jövőre majd meglátjuk Nem akarok osztókört módosítani, csak érdeklődtem a téma iránt Ilyesmi enkei felniket nézegetek (abszolút jó méret), de hiába nyújtózkodok nincs most rá 130k + gumipénz. Az hogy alufelni lesz az meg tuti
(#8245) joamilestoné Kellett hát és ha tudnád, hogy hány egyéb haszontalan dolgot vettem/fogok venni még a kocsira, de majd jól az orrod alá dörgölöm Egyébként érdemes megnézni ezt a videót, nem csak esztétikailag számít az ültetés
(#8246) TaaT Én ilyet nem tapasztaltam 3 év alatt csak téligumival Mondjuk nyilván más a hungaroringen csapatni.
(#8250) Deathunter79 meglepő, de van még rajta kb 3mm
Hú srácok már nem bírom követni, nem akartam ekkora port kavarni Osztok-szorzok, aztán meglátjuk mi lesz. Köszi mindenkinek, peace
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Mintha már írtam volna régebben, hogy 6 évig télen-nyáron egy Bridgestone LM25-öt használtam az F Astra-n és csak azért dobtam ki, mert öregnek ítéltem, de a mintájával/profilmélységével nem volt semmi gond. Hozzátéve, hogy nagyrészt autópályán/főúton ment, 100-110-es tempóval, sosem vészfékezve.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
szőröscica
addikt
Azért ha a menetbiztonságot nézzük, inkább szavaznék egy gyári futóműves autóra friss gumikkal, mint egy ültetettre 13 évesekkel.
Benézted, ez van. Kell venni rendes gumikat gyorsan. Legbiztonságosabb és viszonylag kompromisszummentes megoldás lenne, ha vennél 4 új középkategóriás nyárit, mittudomén, Barumot vagy Fuldát, aztán ha jövőre új felnit veszel, elpasszolod őket.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz deicide #8264 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy sosem tudhatod mikor kerülsz olyan helyzetbe amikor égető szükséged van a rövid fékútra. Én is azt gondoltam jó az 5 éves BS Potenza. Aztán a 710-esen kiszalad elém egy kutya. Ha nem fordul vissza a felezővonaltól hanem tovább fut tuti nem állok meg ezzel a gumival és laza 110-es tempónál nem élmény lekaszálni egy magyar vizslát.
#nincsbennetarcsi
-
EQMontoya
veterán
+1.
Mostanság, ha nincs semmi sürgős, 110-120 körül autópályázom. Pedig az IS-en azért van fék, 296-os tárcsák elől, hátul 307, meg egyébként Toyo Proxes T1R.
Azért pár satut én is toltam már 160-170-es tempóról autópályán, meg országúton szálltam ki megnézni, hogy átért-e az őz, vagy még épp elkaptam-e a végét... Nem a legjobb érzés.Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
Igen, viszont az nem hűtött, és asszem, dugattyúban is gyengébb, mint az első. Szóval elől van erősebb fék.
Qru: rendben van teljesen, elég jól tapad, és vízen sem volt vele problémám. Nem egy eco gumi, de nem is arra találták ki. Viszont Pesten, mókásabb kanyarokban kiválóan lehet vele parasztgyalázni (mondjuk Lágymányosi híd alatti kanyar a kopaszi gátnál) az emberkedőket. Volt már, hogy kanyargósabb úton nem tudott mit kezdeni velem egy Brera, pedig volt vagy 50 lova pluszban.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
deicide
veterán
válasz szőröscica #8282 üzenetére
Jó, hát hülye ötlet volt.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
D.Orion
veterán
Tiszteletem!
Nem ér nevetni.
Haveromnak kell Opel Astra H-ra új nyári gumi 195/65 R15 méretben, de lehet 185 is.
Mondom nem nevet nagyjából 10K/darab árban.[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
Más tanácsra nem is számítottam.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz molnarpeter #8292 üzenetére
Közben pont azt rendelt, mert használtat nem akar.
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
Azt hiszem, még idén megveszem az új gumikat, szárazon még tök jó volt az Energy Saverem, de ma esőben próbálgattam néhány nagyobb fékezést, elég hamar közbelépett az ABS.
Csak azt kell eldönteni, hogy kékválasz vagy prímahárom legyen. Mondjuk az Automaxál nagyon nagyon jó árban van a kékválasz, csak 26 rugó/db. Vajon elmegy-e 50 ezer km-t...
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz szőröscica #8295 üzenetére
Milyen öreg a régi? Mennyire kopott?
-
szőröscica
addikt
válasz DeFranco #8296 üzenetére
Minta még bőven rajta, nagyon messze van a kopásjelzőtől. 1509-es DOT számú. 89 ezer km volt a kocsiban mikor vettem rá, most van benne 196. Nyilván télen is jártam vele, akkor pedig nem ez a szett volt rajta, de minimum 60 ezret futott már ez a garnitúra, és ha csak a mintát nézem még legalább 30 lenne benne. Csak sajnos vízen már nem az igazi, bár új korában sem volt bajnok. Viszont tényleg röhejesen keveset fogyaszt vele az autó, de nem szeretnék balesetezni.
A Primacy3 mellett szólna a tartósság, a Dunlop mellett az ára és az, hogy valamivel halkabb.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz szőröscica #8297 üzenetére
húúú fúúúú 6 éves gumi huligán
nekem a téli dunlop, szeretem. ennyit tudok érdemben hozzászólni
-
DeFranco
nagyúr
válasz szőröscica #8299 üzenetére
hogy próbáltad amúgy? 60-ról satu? vagy csak közepes erősség? vagy más sebesség? mennyire esett/volt nedves az aszfalt?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest