Új hozzászólás Aktív témák

  • Ctrl+Alt~Del

    senior tag

    Voltam ma a tanárnál.

    Gyakorlatilag az egész óra annyiból állt, hogy dalokat keresgélt nekem, amiket majd tanuljak meg, amíg ő kimegy a hajóra. Közben beszélgettünk ezekről, megmutatta, hogy miért jó a capo, stb. Miközben beszélt, én néha tök halkan csak úgy pengettem a gitáron, találomra lefogva itt-ott, majd egyszer csak fogja, kitépi a kábelt az erősítőből, hogy "ezt ne csináld, ettől szétmegy a fejem. Olyan ez, mint amikor a tányéron valaki karcolja a villát, egyszerűen az agyam nem bírja, amikor valaki hamisan ilyen összevisszaságokat játszik. Otthon ilyet játszhatsz, vagy ahol akarod, de itt nem!" :U

    Kérdezem tőle, hogy attól, hogy valaki csak úgy penget, az feltétlen hamis lesz? Mondja, hogy ez ilyen összevissza értelmetlenség, semmi értelme, őt ez baromira idegesíti.

    Az óra végén a dalok összeírása után kérdezem tőle, hogy tudna-e javasolni technikai gyakorlatot nekem, amivel fejleszthetem magam. "Semmi értelme. Egyszerűen nem tartasz ott technikában, hogy ilyenekre legyen szükséged. A te feladatod, hogy akkordokat gyakorolj, és megtanulj számokat, mással nem kell foglalkoznod. Ezeken keresztül fogsz megtanulni gitározni.

    A C-dúr skálát is megmutattam, de igazából még úgyse tudsz vele mit kezdeni, ne is nagyon erőltesd, ha lehet, mert csak összezavar."

    Mondom oké, de esetleg valami, ami az ujjaimat erősíti, vagy lazítva, vagy megszokja a finom mozgásokat, ilyet is felesleges. Mondom, mint például a kromatikus skála.

    "Semmi szükséged erre. Nem tartasz ott, nem jól játszod, az egész csak ilyen koszos, pontatlan lesz. Ha meg majd három év múlva odaérünk, amikor az kell, akkor majd agyfaszt kapok attól, hogy a rosszul berögzött dolgokat kigyomláljuk. Nem hiányzik az nekem, hogy az én nevem valaki összefüggésbe hozza a koszos játékoddal".

    :U

    Ahhoz képest, hogy akár Justin kezdői videóiban, akár más online oktató videókban szinte mindenütt már kezdőknek is javasolják ezeket a technikai gyakorlatokat, és sehol nem mondják, hogy még nem tartasz ott, vagy koszos lesz a játékod tőle....

    Ma voltam utoljára.

    W | W | H | W | W | W | H

Új hozzászólás Aktív témák