- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 10
- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- AliExpress tapasztalatok
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- DIGI kábel TV
-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmarcell
csendes tag
válasz Alexios #48250 üzenetére
Hát igen, rögtön azt mondaná az ember, hogy annyit nem ér meg, csak ha belegondol az árváltozásokba... Én anno az MG-t is 20 ezer körül adtam el, még bele is alkudott az illető. Most meg ott tartunk, hogy eszetlen drága és még csak nem is jó.
Múltkor, hogy volt szó a drágulásról ránéztem már az új gitár árakra, mondjuk egy LTD EC-401 bőven 300 fölött van, használtan meg feléért sem vettem pár éve. A mexikói Fenderek majdnemhogy olcsóbbak. Ehhez képest mondjuk a PRS SE-k még egész jó árban vannak. Talán azok nem drágultak annyit. -
gaborbol
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #48247 üzenetére
Amikor a gitaromat vettem a boltba 22 ev koruli elado, mindjart kiprobalom, hogy minden okes-e vele, boltban volt vagy 50 erosito, odavitte a katanahoz, letekerte az osszes effektet, olyan hangja volt, hogy becsokiztam.
Akkor eppen valami hasonlo arkategorias fender erositom volt, volt is a boltba, kiprobalnad mar azzal is , es azzal is ugy szolt , hogy becsokiztam…
Na ez a guitar azota sem szolt ugy a budos eletbe lehet az a 12 ev hianyzik ami a csavonal mar megvolt ?
Na de fog ez a gitar meg ugy szolni, mint ahogy a csavonal szolt, foleg ha majd eladom valakinek aki tud gitarozni.Szerintem nagyon jo cucc, ar-ertek aranyba, nagyon ajanlott a Katana. Csak az alapjan amiket kommentelsz azert a gyakorlast meg a probalgatast- tanulast nyomod rendesen. Bar harmad annyi csinalnam.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Alexios #48250 üzenetére
Igen, fordult nagyot a világ, és az árak az egekben az euró miatt.
(Az már más kérdés, hogy abba sokan bele se gondolnak, hogy amit megnyertek a réven (rezsicsökkentés) azt elbukják a vámon sokszorosan (euro árfolyam), ugyanis az jelentős mértékben azért tart ott, és csak kisebb részben a háború miatt, mert a piac beárazza az olyan beavatkozásokat, mint a mesterségesen alacsonyan tartott rezsiköltség, vagy kamatok. És amit a user nem fizet meg lakáshitelben, megfizeti euro árfolyamban, csak sokkal többet.)
Szóval abból kell kiindulni, hogy ha 90 most egy Marshall MG30FX, akkor a 120--as MKII-es 50 W-s Katana nagyon is megéri.
W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na kérem szépen. Pengetők.
Első tanulság: pengető és pengető között nagy különbség van (lehet).
Második tanulság: a látszat néha csal.
Harmadik tanulság: a név nem minden.
A felhozatal:
Amikor kivettem Petruccit, és megláttam, mondom WTF, milyen kicsi, esténként nagyobb dinnyemagokat köpködök, mint ez!?Azzal kezdtem, és jő meglepetés: kiváló fogása van, öröm vele játszani. Marha stabil, kicsit kemény ugyan, láthatatlan a kezemben, úgy siklik.
Aztán jött a teki, ez lényegesen nagyobb, puhább. Érezni rajta, hogy pontos, gyors pengető. Komfortos volt vele a játék.
Szándékosan végére hagytam Hetfield-papát, nagyon hasonló érzet a tekihez, szintén gyors, pontos pengető, de egy hajszállal talán elmarad teki mögött.
Így végül a legnagyobb név lett az utolsó helyezett, persze, ha úgy tudnék játszani, mint Het, akkor lehet ez kicsit se zavarna.
-
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #48256 üzenetére
Az a petruccsi még nem is olyan kicsi hallod, a sima Jazz 3 még annál is kisebb, cserébe jobb a tapadása. Nekem a kettő között lenne az ideális.
Amúgy ezek még nem is az igazán vastagak közé tartoznak, még a 2.0-s teknőssel játszottam egy csomót annak idején. De mióta megvannak a fent említettek, azóta elő se vettem. De vannak ilyen 3mm vagy vastagabb pengetők is ám. Olyanokat még nem volt szerencsém próbálni. Van egy magyar srác aki pengetőket készít. Itt is volt pár hónapja linkelve. TK is meglátogatta a műhelyében.
Van egy marék graphtech-em is, azok méregdrágák, de egyikkel szarabb játszani mint a másikkal cserébe nagyon szépen rezonálnak.Szóval akkor még játszogatsz velük, váltogatod őket, vagy már eldöntötted melyik a tiéd?
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Goose-T
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48256 üzenetére
Műveltebb gitáros körökben () Petrucci azért sokkal nagyobb név, mint Hetfield. Meg szerintem itt a topiklátogatók nagy része fel tud fejből sorolni legalább 10 gitárost, aki jobb Hetfieldnél. Persze ez is szubjektív, Hetfield is sokat letett az asztalra a '80-as években.
Egyébként szerintem leszögezhetjük nagy általánosságban azt, hogy a virtuóz, precíz, gyors játékhoz kicsi, vastag, hegyes és kemény pengető kell.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
válasz benedekco #48257 üzenetére
Az igazán killer pengető az a Jim Dunlop Stubby. Mostanában ehhez hasonlókat használok, csak kínai változatban, vettem egy marékkal. Marha jók.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Moleman
addikt
válasz Goose-T #48259 üzenetére
Én is rendeltem anno a Petrucci/Jazz időkben egy marék alis pengetőt, de végül sose használtam őket. Akkoriban 46 forint volt darabja, most 173.
-
jmarcell
csendes tag
válasz Goose-T #48258 üzenetére
De jó, hogy ezt nem nekem kellett kimondani.
Az viszont kijelenthető, hogy valószínűleg Hetfield sokakra volt hatással, akár Petrucci-ra, akár Dimebag-re, akár másokra. Meg az is tény, hogy a '90-es évektől sok újdonságot (szerintem) nem hoztak, de nem vagyok túlzottan kipattintva Metallica diszkográfiából, szóval ez teljesen szubjektív vélemény. Legtöbben a "Black" albumot tartják a vízválasztónak.
Talán Phil Anselmo is utána "köcsögözte" le őket, de az lehet a "Load" után volt.[ Szerkesztve ]
-
-
fattyu
veterán
válasz Alexios #48263 üzenetére
én ezzel sem értek egyet. vagy a szó jelentése hordoz mást számomra.
a legpoppabb metál együttes. igen. alegtöbben ismerik (főleg mióta elkurvultak) igen.azért egy Maident tuti elé raknék. zene minőséget tekintve (ami teljesen szubjektív) meg vagy 60 együttest fel tudnék sorolni eléjük, pedig nem vagyok hater. a régieket szeretem.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Alexios
veterán
válasz fattyu #48267 üzenetére
Nem azt mondtam hogy a legjobb, nyilván mindenkinek szubjektív mit szeret, felőlem hivhatod popnak, tökmindegy, nem sok más metál zenekar van aki 2022ben minden probléma nélkül stadionokat tölt meg a világ körül. (Akármennyire szeretem a maiden sem)
Szóval innen nézve Hetfieldet nagynak nevezni valószínűleg nem túlzás
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Alexios #48268 üzenetére
nem láttam még hézagos maiden koncertet, és barba negra méretű helyen se szoktak fellépni.
de nem vitatom több ember mozdul meg rájuk. szerintem érdemtelenül
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Goose-T
veterán
válasz fattyu #48269 üzenetére
Kanye West is stadionokat tölt meg. Amúgy meg pont rossz példa a Maiden, mert egyike azon kevés metálbandának, amik stadionokat tudnak megtölteni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Goose-T #48270 üzenetére
Így-így.
Azt se felejtsük, hogy egyrészt hamarabb kezdték, mint a Metallica, másrészt hány olyan együttes van összességében, bármilyen műfajban, akik 40 év aktív zenélés után IS képesek stadionokat megtölteni.
és barba negra méretű helyen se szoktak fellépni.
Hmmm, 1998, Budapest, E-Klub[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Szerintem aki bármilyen szinten metalt hallgat az találkozik, vagy találkozott a Metallicával. Én úgy kb. általános suli vége felé hallottam Metallicat az akkoriban baromi újszerű volt, csíptem a Loadot is. A DTben pedig minden tag abszolut magasszintű mestere a hangszerének, a Metallicában technikailag nem annyira kielmelkedőek, bár Trujillot én többek között az Infectious Groovesból is ismertem, ott funky/metal stílusban se volt elveszve.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Goose-T
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48273 üzenetére
Az egy mélypont volt a Maiden karrierében. Olyan, mintha a Metallica Hetfield nélkül lépett volna fel.
-
Alexios
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48272 üzenetére
Nem mondtam hogy senki nem kiváncsi rájuk, de az idén budapesti koncertjükre még a koncert előtti napon is lehetett jegyet kapni, az utolsó bpi Metallica koncertre meg fél óra alatt fogyott el az összes jegy. Ezzel amúgy megint csak nem azt akarom mondani, hogy az egyik jobb mint a másik, de igenis több embert mozgat meg a Metallica a mai napig
-
addikt
válasz Alexios #48277 üzenetére
Sajnos, az hogy valami nagyon sok embernek tetszik, nem jelenti azt, hogy meghatározó vagy jó.
Ellenben a Metallica valószínűleg nagyon is meghatározó volt mint együttes, ellenben az Iron Maiden valószínűleg sokkal több együttest/zenekart formált meg vagy tanított valamire.
Ez olyan, hogy lehet nem szeretni a Beatles-t de az tény, hogy megváltoztatta a zenei világot és létrejött vele a pop zene. Amit lehet megint csak nem szeretni, de van. Óriási hatással volt a zenére, ha nem lettek volna, ma teljesen más nótákat hallgatnánk, de természetesen ez igaz más együttesekre is és valószínűleg a Metallica is meghatározott más együtteseket, előadókat, de azért a Maiden, vagy Ozzie talán nagyobb alapkő a metál/rock történetében.
Én pont nem vagyok oda a pop zenéért pár kivételes esettől eltekintve (Queen, egy két Bowie, egy két George baby szám, Duran Duran (az is csak azért mert gyerekkoromban belém oltotta a bátyám) azt kb annyi volt).Persze erről jól el lehet vitatkozni, de igaza senkinek se lesz
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Alexios
veterán
válasz Goose-T #48278 üzenetére
Ok, akkor lehet eladták az utolsó napon a jegyeket(koncert előtti napon biztos lehetett még venni, mert megnéztem), de a mondandóm lényegén ettől nem változtat Főleg hogy a kiinduló pont az volt, hogy Hetfield igenis nagy név a gitáros világban.
#48279 benedekco : ne viccelj már, mondj nyugodtan olyan komolyabb metál zenekart a Metallica után aki nem nevezi meg őket komoly inspirációnak. Már csak az említett Petrucci is [link]
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Azt látom, nem igazán esett le nektek, hogy Hetfield mennyire jó gitáros és mennyire nagy hatású zenész.
Az ő gitárjátéka az igazodási pont a metal gitárosoknál úgy 30 éve. Ahogy ő játszik és ahogy szól a gitár a kezében, azt nagyon nagyon kevesen tudják utána csinálni. Még Petrucci sem. Aki most hirtelen eszembe jut, hogy ennyire jó ritmusgitáros metálban, az talán Dimebag, és a fiatalok közül Vogg.
A DT amúgy eljátszotta már a teljes Master Of Puppets lemezt élőben, fenn van youtubeon, meg lehet hallgatni.
Emellett a Metallica zenéjének 90%-át ő írta, plusz az összes dalszöveget és énekdallamot.Minden Metallica-fitymálónak azért javaslom, nézzék meg, milyenek voltak ők amikor a csúcson voltak, és egyből le fog esni, hogy miért pont ők lettek a világ legnagyobb metálzenekara.
Pélául a Live Shit Seattle-i koncertvideója talán a legjobb a műfajban. Vagy itt van ez a bootleg 1986-ból, ahol minden számot másfélszeres tempón játszanak végig: [link] -
FockeWulf
tag
Ez tényleg körte-alma vita. Szerintem Dave Mustaine ha nem is fényévekkel, de sokkal jobb gitáros műfajon belül mint Hetfield. De ez az én szubjektív véleményem. És bár a Megadeth nem lett sikeresebb anyagi szempontból mint a Metallica, zeneileg sokkal jobban kiforrta magát 91-92-re mint a Metallica.
-
gaborbol
őstag
Ugy nez ki Fender kirugott 300 alkalmazottat tegnap a kaliforniai gyarbol. Nem elbocsatas volt, hanem kirugtak oket mindenfele ceco nelkul. Nem csak sima melosokat, de fejlesztoket, managerket, meg a teljes delutanos muszakot. Gondolom jon a recesszio es mar most kolteseget faragnak. Made in usa gitarok majdnem ketszer annyira dragak mint a kinai-indoneziai gitarok, valoszinu ott lesz a legnagyobb kereslet csokkenes. Nem csak Fender , de fender ala tartozo termekfejlesztes is ki lett vegezve , mint a Charvell.
Azt is mondjak,hogy fele az ott keszult gitaroknak nem ment at a sajat minosegi tesztjukon es vissza kellett kuldeni oket javiatasra.Nem tudom, hogy ez igaz e, vagy csak magyarazat.
Akinek nitros gitarja van es ilyen tarton tarolja az figyeljen: [link]
Azt mondja a csavo, hogy a fekete szutyok az ugyan kijott tisztitassal, de megmarta a lakk feluletet es az maradt olyan.[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Black Sabbat, Motörhead, Judas Priest
Ha nincs BS nincs metál. Ha nincs Mhead nincs gyors metál. Ha nincs JP akkor nincs ikergitáros váltottszólós metál.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én nagyon bírom a Metallicát is, volt szerencsém élőben látni őket 92-ben az MTK stadionban, még Jason-nel, és kétszer már az új felállásban, 18-ban és 19-ben. Maiden-koncerten hétszer voltam. A teljes diszkográfiájukat oda-vissza hallgatom évtizedek óta.
A Maiden egyrészt korábban alapult, másrészt a NWBHM zászlóshajója. Ulrich rengeteg Maident hallgatott-látott élőben, saját bevallásuk szerint óriási mértékben volt hatással rájuk. A Maiden látványtechnikában a mai napig olyat nyújt, amit más metálzenekar soha nem tudott. Nézzétek meg a díszleteiket, és csodálkozzatok. Intelligens zenét játszanak, számos irodalmi-történelmi ihletéssel, végeláthatatlanul lehetne sorolni ezen számaikat: Rime of the Ancient Mariner, Loneliness of the Long Distance Runner, Paschandale, Empire of the Clouds, Flight of Icarus, Man on the Edge, csak néhány, ami eszembe jut.
A Metallica a merchandise-rendszerét egy az egyben a Maiden-től lopta.Ez a két banda mindenképp a két legismertebb metálzenekar a világon, és a legbefolyásosabb is. Nekem, mivel a Maiden hamarabb kezdte, és talán lemezeladásokban is előrébb jár, meg koncert látogatottságban is, ők a námber ván.
Más:
Nem tudom ki a vihar az a Petrucci, de hogy Dave Murray vagy Adrian lazan lejátssza, az biztos. :-D
-
Alexios
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48287 üzenetére
Nem tudom ki a vihar az a Petrucci, de hogy Dave Murray vagy Adrian lazan lejátssza, az biztos. :-D
Itt vesztetted el a topik nagyját -
Ragnar_
addikt
"Nem tudom ki a vihar az a Petrucci, de hogy Dave Murray vagy Adrian lazan lejátssza, az biztos. :-D"
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
arnyekxxx
veterán
Szerintem már korábban rájött mindenki, hogy te Maiden rajongó vagy.
a mondat első fele megmagyarázza a másodikat -
Alexios
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48291 üzenetére
Pedig nem tegnap kezdte a Dream Theater sem
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Alexios #48292 üzenetére
Én nem követtem őket. Próbálkoztam velük, nekem nagyon langyi a zenéjük. Így el sem mélyültem benne, ezért nem tudom ki az a Petrucci. :-D
"Ekkoriban olyan zenekarok voltak rá hatással, mint a Beatles, a Metallica, az Iron Maiden, a Queen, valamint a 70-es évek progresszív rock előadói."
Elég jókat írnak róla.
Megérdemli, hogy átrágjam magam a DT diszkográfián.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48293 üzenetére
Meghallgathatod az elejétől is, ott is nagyon király téma van, de beletekertem neked a szólóig, attól garantáltan leteszed a hajadat. Ennek a számnak a nyitótémáját kaptam egyszer leckének, nagyon jó ujjgyakorlat.
-
Ragnar_
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #48291 üzenetére
"Vállalom. De szívesen veszek ajánlásokat, hogy megnézzem ezt a Petrucci-gyereket, mit is tud. :-D"
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
az hogy a legkirályabb riffeket ki játsza, meg hogy ki a technikásabb gitáros nem ugyanaz.
mondjuk maiden utolsó albumai is kicsit elmentek a prog irányba nekem és kifejezetten túlbonyolított (khm DTszerű) érzésem volt itt ott.
de petruccit lejátszani. itt már arról a ligáról beszélgetünk hogy Petrucci, Vai, Adam Jones (nézz utána bátran. sok sikert a timinghoz) nuno, sorolhatnám. itt már nincs olyan hog lejátsza.... szakmájuk mesterei és csúcsai ők.
-
FockeWulf
tag
Ha volt szerencséd 92'-ben bármilyen rock koncerten is részt venned, akkor szerintem többek között irigyed vagyok, másrészről pedig totálisan meglepett, mert az elmúlt hetek/hónapokban történő beírásaid alapján (minden rosszindulat nélkül) sacc/kb 14 évesnek gondoltalak...
-
arnyekxxx
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48293 üzenetére
ezt csak úgy érdekességként, ha esetleg kell valami késztetés, hogy örökre letedd a gitárt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest