- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Aktív témák
-
bullit
csendes tag
Gondolom arra a verzióra gondolnak, amiben az egyik csatlakozó 1-es érintkezője a másik 3-asával, az egyik csatlakozo 2-ese a másik 6-osával találkozik. Hogy pongyolán fogalmazzak. 100 megabitnél a 4 es a 4-essel, 5-5-el, 7-7-el, 8-8-al van összekötve. Erre gondolhattak, mint félig kereszt... Ha gigabites bekötésü cat5e kell, (cat5 nem jó!!! csak az E vagy + végződésű kábel jó) akkor nemcsak az 1-3, 2-6, hanem a 4-7 és az 5-8 párokat is bekötöd. És ha komolyan érdekel, tényleg CAT6-os kábelt vegyél !
Más, de idevág.
Nekem 2 darab gigás intel PCI-os karival 22-24 mega/sec volt a tempó. Épp a 2-3-szororsa a 100 megabitnek. Integrált intellel, mint i865 vagy i875 jobban hasítana, meg persze kell hozzá a winyó is. Különben tolná az a cuccot Neked, de hová? Ramba nemsok fér... meg amúgy sem ramdisk-be másolsz, hanem winyóra. Raid-tömbbökkel látványos lesz az eredmény. Esetleg még szerver lap 64 bites 66MHz-es PCI-al.... ott nem limitál a 132MB/sec-es busz.. Szerintem ez az egész otthonra felesleges, elég a 8-10 mega/sec. -
Csigapa
tag
végre működik a rohadék hálózatom... mire mindent beállítottam jól, bekrepált az egyik hálókártya
és mivel az egyik gépben alaplapi gigabit lan van gondoltam mér ne az legyen a másikba is
A kérdés: 10m CAT5 crosslink kábellel menni fog-e? Vagy csak lehet, hogy menni fog, vagy csak 100-on, vagy egyáltalán nem? -
OK.
És hol tudok Cat6 kábelt venni?
Eddig sehol sem találtam -
csiga997
őstag
1000BaseT/TX csak két érpárat használ. Bekötés ua. mint 100BaseTX-nél. Cat5 kábel is frankó.
De lásd pl. itt: Bővebben: link -
Ha nem elég egy Crosslnk kábel, akkor inkább legyen ''csak'' 100Mbs.
-
-
Flashy
veterán
Gigabithez a Cat5e elvileg már megfelelő. de a crosslinkkel vigyázz, a gigabit mind a 4 érpárat használja, sima crosslink kábel nem elég.
-
HW-Peter
aktív tag
A Cat5e elméletileg használható gigabit-re is, de azért a Cat6 az igazi.
Persze nagyban függ a hálózat elhelyezkedésétől, kiterjedésétől is.
Ha a lan kábel gyakran menne 230V-os hálózati kábel mellett, vagy erős elektromágneses kibocsátó közelében (pl trafóház, villanymotorok, kapcsolószekrény, nagy monitorok stb), akkor inkább Cat6.
Már csak a jövőbeni fejleszthetőség miatt is... -
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy a Gigabites hálózathoz is elég CAT5e-s kábel, mint a 100Mbs-hez?
Mert egy helyen találtam 80Ft/m-es áron, CAT5e-st, de nem tudom, hogy elég-e hozzá. (Pk nem tudják...)
Aktív témák
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest