- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Számítógépes hardver kérdéssel fordulnél hozzátok, rögtön kettővel. Egyetemen ettől a félévtől kezdve kell terveznünk 3D-ben, pontosabban SolidWorksben.
1. kérdés: Felraktam a diákverziót a gépemre, de sajnos elég halovány teljesítményt nyújt, sokszor megakad és másodpercekig semmi, aztán elindul, 1-2 másodpercre megy, majd megint lefagy. Amikor még csak szkeccset rajzolok a legelején addig ok, de amint assembly-ben összerakok pár egyszerűbb mdb-t, pl. zártszelvény, kezdődik a fent leírt történet. Próbáltam feladatkezelőben figyelni az erőforrások kihasználtságát, ram 50 % körül, proci 20-50 közt.
Konfig: Intel G2030, 4 Gb DDR3, 120-as Kingston V300 SSD.
Mit kellene fejleszteni ezen a gépen, hogy működjön rendesen? Gondolom egy dedikált GPU-ért esedezik, de milyen kellene, amivel már normálisan lehetne használni?2. kérdés is ehhez hasonló: Tervezek egy laptopot venni, vár még nem döntöttem el, mennyire lenne szükségem rá a tanulmányaim alatt, fölöslegesen nem venném meg. Max. 50-60k-m lenne rá, ennyiért használt üzletiket néztem, pl. Dell E6430, HP 8470, stb. Ezekben általában i5-ös procik vannak, 4 GB ram, dedikált VGA ha van is legtöbbször NVS 4200. Ezzel mennyire lenne használható az SW?
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Gitáros topic
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Hobby elektronika
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest