Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz Aske #2501 üzenetére

    szevasz Aske!

    Érdekes ez a kérdés, amit felvetettél, humán oldalról is érdemes elgondolkozni rajta. Azt értem ez alatt, mi szerint érdemes-e egyáltalán ebbe ekkora energiát feccőlni, hiszen kérdés, hogy utólag mennyire fogod tudni kihasználni, pontosan használni, és data management oldalról sem okoz-e majd tul nagy bonyodalmat egy hatalmas családfa lekezelése, hiszen ez az elképzelés magával vonja majd (szerintem jobb felhasználhatóság érdekében) az adott elemek családtáblázását illetve az összeállitás családtáblázását is. igy 2 alkatrész révén máris 4 családtáblád lesz az összes instance-szal és ez nem mindig célravezető, főleg az utólagosanan felmerülő járulékos javitgatások tömkelegével.

    Mindezek ellenére Természetesen kivitelezhető az ötlet, ha más nem, tanulás szempontjából tutira. Én a következő képpen oldanám meg pl 2 instance-os családtáblával példálozva fő lépésenként elvi menetében:

    1. assy létrehozása
    2. skeleton létrehozása
    3. alkatrészek létrehozása, bepakolás az assy-be
    4. alkatrészek szükséges referenciáinak skeletonból felvétele ahhoz kötése a szükséges feature-öknek.
    5. családtábla készitése a skeletonnak part szinten
    6. családtábla készitése az assy-nek
    7. családtábla készitése a 2 part-nak külön külön part szinten
    8. assy instance-ainak megnyitása és a fában kicserélgetése az alkatrészeknek megfelelő part instance-okkal: alkatrészre jobb klikk / replace / family table / instance
    9. skeleton családtáblájában a szükséges paraméterek bevitele a modellből a családtáblába és a táblázat kitöltése, majd frissités, mentés.
    10. assy megnyitása, és a full family table frissitése, mentés.
    11. bármelyik assy megnnyitása a benne található skeleton instance-át tartalmazva épiti fel a full instance modelleket. -> minden egyes elem külön-külön bármikor megnyitható pl rajzkészitésre.

    Mindehhez persze a lehető legfullosabb skeletonmodellt érdemes felépiteni, hogy a különálló partokban ne lehessen utolagos ütközés, hanem csak paraméter-öröklés.
    Ez persze csak egyetlen metódus, ha van jobb ötleted, ird le nekünk. :)

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák