Aktív témák

  • Yom

    aktív tag

    válasz Sipi #3994 üzenetére

    na akkor szep sorban leirok mindent:)

    az en CFLAGjaim hasznalja, ami nalam nem okozott gondot, de lehet h nala tenyleg ez a gond. majd megmondom neki, h probalja gyengebb flagekkel...

    elkezdte felrakni a gentoot.
    emerge snyc, bootstrap.sh, system megvolt. ezutan jott a kernel, sysloggolo, cron daemon. ezek latszolag hiba nelkul mentek.
    most kovetkezett a telepito szerint a root passwd megadasa, es uj felhasznalo letrehozasa. most kezdodott a gond
    bash: passwd: command not found.
    azt tanacsoltam neki, h emerge -e system. lefutotta ujra, de a hiba nem javult meg.
    ekkor kerdezte o (papa) es en is itt a forumon, h mi lehet a gond. mondtad, h shadow csomag kell a passwd-hez.
    emerge shadow, igy kezzel felment. root passwd, es uj user addolasa megtortent. na akkor reboot mert kesz a telepito (persze lilo conf utan).
    bootol a gentoo. root passwdt elfogadta, na szuper gondoltuk. be akarja csatolni a meghajtokat, hogy nekialljuk beallitani a rendszert.
    bash: mount: command not found.
    hat meglepodtunk, es mondtam neki, h emerge -pv system. es hat ki is jott 1 szep lista, a teljes system lista szinte. mondtam neki h probalja emerge system-et hatha most felm1, mert mar nem a livecd van.
    de nincs net, probalja beallitani, es hiba: read only fs.
    es egyenlore itt tartunk.

    azt furcsalom, hogy latszolag hiba nelkuli volt a livecd telepito. meg azt, hogy a system bol nem fordul le 1 csomag, de kezzel igen.

    egyenlore nem tud tovabblepni, mert ro a root particio. es igy flageket se tudja atallitani, se netet, hogy uj flagekkel menjen a system.

    talalkoztal mar ilyen hibaval?

    szerk: kezzel feltenni csak azt jelenti, hogy kezzel beirta, h emerge shadow. verzio uaz, amit a system is tenne. emerge system re nem ment fel, emerge shadow al igen....

    [Szerkesztve]

    I came. I saw. I lagged out.

Aktív témák