Új hozzászólás Aktív témák

  • Bogyó bá'

    nagyúr

    válasz -NoVa- #99965 üzenetére

    Előerősítőre kb. igaz amit írsz, sőt ha ipari minőségű (pl. E88CC - tehát ahol a megnevezés végén áll a két betű) csövet választasz, ott a gyártó garantálja a minimum 10 ezer órás élettartamot, sőt ezen élettartam alatt a paraméterek is maximum 10%-ot gyengülhetnek. Csak qrva drága az ilyen cső (van belőle 12 darab tartalékom.... :) )

    Végfokokkal (pláne a tiszta A-osztályú SE kapcsolással) már más a helyzet: azok csutka áramon (azaz "folyamatosan" ezen az áramon hajtva) csak 1000-2000 órát bírnak (ennyit garantál a gyártó), sőt ez idő alatt is folyamatosan gyengülnek a paraméterei. Nálam folyamatosan (napi 10-14 órát) megy a végfok, és tavaly szeptember vége óta már a harmadik garnitúra EL84-et nyúzom. Szerencsére olcsó (J.J.-től), ráadásul van itthon vagy 15 darab ebből is az "ősidőkből" megmaradva is....

    Mivel mind az előfokban, mind a végfok elején kizárólag az E88CC-t használom jelerősítésre, csak a két végcső a kommersz, így előre láthatólag évente 2-3 pár olcsó végcső, és 3-4 évente egy garnitúra ipari kettőstrióda fog kelleni. Ez utóbbiból még van 3 teljes készletem, szóval annyira nem aggódok.

    Persze lehet hogy luxus napi, egész napos "háttérzenélésre" is a csöveket koptatni, de ezt én pont lex@rom....

    [ Szerkesztve ]

    Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Új hozzászólás Aktív témák