Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz bkercso #51086 üzenetére

    Ha ráfér, és nem nagy macerás, akkor mindenképpen érdemes kettőt rátenni szerintem.

    Ez az elosztó működik is rendesen? Nem vagyok sajnos tisztában az USB pontos szabványaival, de amikor kellett OTG kábel, akkor végigtúrtam a (kínai) webshopokat, hogy hol lenne olyan, amit tölti is a telefont, és közben megy róla OTG eszköz is, de a legtöbbnél ki volt emelve, hogy csak az OTG eszköz felé ad tápot (tehát például külső HDD-t tudsz így etetni). Ahol pedig váltig állította az eladó, hogy de az tölti a telefont is, volt olyan is, ahol lehetett kapcsolni az áram irányát), ott meg a kommentekből kiderült, hogy bizony nem működik az eszköz megfelelően.

    Szerintem a telefon szempontjából csak egy irányba folyhat a táp éren áram (mondjuk ez logikus is), és ha csak egy ér van az USB szabványban tápnak, akkor vagy a telefont töltöd, de ilyenkor a külső eszköz nem kap tápot, vagy a külső eszközt töltöd/táplálod, de olyankor a telefon nem fog töltődni. Erre mondtam, hogy szerintem úgy lehet megoldani a két irányt, hogy külső tápról kap külön áramkörön a teló és az OTG eszköz, ha szétválasztod a vezetékben a tápot.

    Egyébként csak ötletként, mi lenne ha kapna egy akksit a DACtron? Nem tudom mekkora kellene neki, hogy mondjuk ilyen 10 órát elmenjen, de talán nem olyan hatalmas nagy. Ezzel stabilabbá tudnád tenni a tápellátást, mert olyan akksit teszel bele, amit szeretnél, és még akár azt is meg lehet oldani, hogy megfelelő kapcsolással 10+V-ot kapjon a cucc (szemben a telefon 3,7V-jával), már ha ez probléma.

Új hozzászólás Aktív témák