Új hozzászólás Aktív témák

  • sutszi

    veterán

    válasz totron #8162 üzenetére

    Kemence?! Hány fokon használod? Ez fontos körülmény mert erősen befolyásolja a képet... Kovász használatnál kiemelten fontos, hogy magas hőmérséklet és hőstabil beltér legyen. Na most otthon a sütőben a levegő minden csak hőstabil...ahogy kinyitod a sütő ajtaját rögtön elvesztetted a hőmérséklet jelentős részét. Amikor csak bedobsz egy tepsin valamit akkor az a levegővel fog találkozni. Aminek vissza kell melegednie...
    A kő lassan melegszik fel sütőben... Igaz a vastagságtól is függ. Nekünk vastag van. Legalább 1 óra kell és igényelné a magasabb hőfokot de a sütőnek ennyi a határa (250).
    Vaslap gyorsabban átmelegszik és "forróbb" tud lenni. Erre becsúsztatva kenyeret/pizzát teljesen másképp viselkedik a tészta. Egyből látszik az emelkedés...A kőnél ehhez nagyobb hőmérséklet kell.
    De a másik jele, hogy ugyanolyan körülmények mellett a pizza alja kő esetén hullafehér marad és nem lesz ropogós. Vaslapnál pedig szép árnyalatot kap és ropisabb lesz.

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák