Új hozzászólás Aktív témák

  • ladybug

    őstag

    válasz (Bundás) #698 üzenetére

    Darált hús? 3 féle vadast szoktam készíteni, attól függően, milyen húshoz van kedve a családnak. Szoktam marhából, sertésből (tarja vagy karaj) és csirkemellből készíteni. Mindegyiket ugyanúgy teszem fel főni. Megdinsztelek egy kis vöröshagymát, aztán beleteszem a szelet húsokat. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fűszerezem: só, bors, babérlevél, kis vegeta, és teszek hozzá sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Néha belóditok egy kis bort is, csirkéhez, sertéshez fehéret, marhához vöröset. Addig főzöm, amíg a hús megpuhul. A húsokat kiemelem a főzőléből, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret üsszeturmixolom a húslével, majd behabarom tejfölös habarással, és ízesítem még mustárral. Aztán visszateszem bele a húsokat.
    Főtt tésztát, zsemlegombócot vagy krumpligombócot eszünk hozzá.

    Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

Új hozzászólás Aktív témák