-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
ÁÁÁ, király volt Bár lehetne jobb is, több mustár kellett volna bele, meg kicsit későn raktam rá a krumplit (a hús már kész volt a krumpli még nem), de kivettem a húst a levében visszadobtam a krumplit és pillanatok alatt kész is volt.
Legközelebb tökéletes lesz- http://pazsitz.hu -
-
csirkemano
csendes tag
Tejszínes-spenótos tészta
Fél kg spenótot megmosunk, nagyobb darabokra vágunk. Vagy mirelitet veszünk
Olvasztott vajra tesszük, sózzuk, borsozzuk, 3-4 gerezd fokhagymát belereszelni, főzni. ha összeesett, 2 dl tejszínnel felöntjük, szerecsendióval fűszerezzük. Ha nincs elég leve, egy kis tejjel lehet pótolni. Egy kis sajtot is lehet bele reszelni.
Főtt tésztával tálaljuk.Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
csirkemano
csendes tag
Rakott padlizsán hús nélkül
Néhány padlizsánt megmosunk, ujjnyi vastagra szeljük, besózzuk
Hagymát pirítunk olajon, erre reszelt sárgarépát szórunk (sokat), kicsit megkavargatjuk. Aztán felöntjük paradicsomkonzervvel vagy paradicsomsűrítménnyel, só, bors, oregánó, kicsi cukor, puhára pároljuk.
Közben makarónit főzünk, a kész paradicsomos répával összeforgatjuk.
Ha a padlizsán levet engedett, kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megsütjük, majd jöhet az összeállítás.
Egy tepsibe/jénaiba alulra padlizsán, erre atészta egyik fele, padlizsán, tészta másik fele, padlizsán. Tetejét sajttal megszórjuk, sütőben rápirítjuk.Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
(Bundás)
addikt
Spagetti vagy makaróni tésztát lehet valahogy ''szaftosabbá'' tenni. Olyasmire gondolok, mint a kínai kajákba az a spec szaftos tészta... Tehát alapból legyen finom íze a tésztának.
-
brownus
veterán
már fől a lábosban a tyúkpöri, jó kis lecsós alappal, kakkukfüvet lehet beletenni?
(majoranna, bazsalikomot már tettem) -
csirkemano
csendes tag
válasz (Bundás) #660 üzenetére
Carbonara esetleg? Egy változat:
A mártáshoz: felcsíkozok jó kis húsos, füstölt szalonnát, ezt olvasztott vajon megpirítom. Ehhez fokhagymát reszelek, fél perc alatt illatozni kezd, ekkor egy kevés száraz fehérbort öntök. Ha elpárolgott az alkohol, lehúzom a tűzről, és beledobom a megfőzött, lecsöpögtetett spagettit.
1 tojást plusz két sárgáját 1 dl tejszínnel összekeverek, sózom, borsozom, kicsi szerecsendió, parmezán, ezt ráöntöm a szalonnás tésztára, visszamegy a tűzre, és összemelegítem.
Tálaláskor (frissen jó) szórok még rá parmezánt, ízlés szerint petrezselymet.Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
rii
nagyúr
császtok ............
ha szépen vagytok, írna be nekem valaki saláta receptöt? Olyan natúr saláta, nem főzős.
ilyen hagyma, paradicsom. De leve legyen mán ... ilyen fehéres leve, akármiylen, csak legyen
PLS.... És előre is köszönet!!!!!!!!!!!!!!
[Szerkesztve]piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
tildy
nagyúr
tzatziki.
Kell hozzá kígyóubi, kefír/natúr joghurt , meg fokhagyma és só.
Az uborkát le kell reszelni, besózod, rá a szétnyomott fokhagymát, majd a kefírt. Ha igényes vagy mehet bele feta sajt is."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
rii
nagyúr
nnnnnnyami köszönöm mindenkinek ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
(Bundás)
addikt
válasz csirkemano #662 üzenetére
Köszi, ez jól jött, mert idáig porból csináltam karbonáárát.
-
(Bundás)
addikt
Hát, nem tudom, hozzá szoktam már!
Majd megcsinálom ezt a ''live'' verziót és megmondom melyik jobb.
Amúgy elég jól megcsinálják már a porokat, mármint íz téren. Spektrumon volt film erről azt hiszem. Úgy túlaromázzák a dolgokat, hogy jobban ízlik neked egy idő után mint a nagyi kajája, legalábbis gyerekeknél megfigyelték, hogy rászoktak. -
Warnen
tag
Tudod miért? Mert nagyi még hagyományos módom tanult főzni, és nincs hozzászokva a mindenféle adalékhoz, és ízfokozóhoz. Annakidején amikor nagymamámnál nyaraltam, olyan hagyományos ételeket ettem, amiket azóta se.
Lassan ott tartunk,. hogy: ''végy egy kanál ''x'' port, keverd össze vízzel, és máris kész a friss, zamatos töltött csirkecomb...''Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
(Bundás)
addikt
Pfu, na majd @50 év múlva, amikor mennek a mai ''nagyikhoz'' ebédelni áz emberkék előkapják a jó porból készült Alföldi halászlé és Almás-fahéjas megyespite receptet.
Most elképzeltem, ahogy a mami kicsit megrázza a zacskót és beleszórja a tálkába: Gyere Pálika, kész az ebéééd! -
Bandit21
addikt
Erdeigyümölcsös marhahússült szeletek:
Hátszín (jó), fehérpecsenye (fiatal marhából jó és olcsóbb), esetleg bélszín (nókomment) szeletekből:
Húsok 1cm vastag szeletekben 1 napig a hűtőben olívaolajban tört vegyesborsban áznak. Só nem kell.
Tefal (nem reklám húshoz ez a legjobb) serpenyőt felforrósít, húsokat lecsepegtetve belerak. Amikor kb 2 perc mva már a lé kezd fortyogni a felül lévő részből, akkor megfordít. Közben 1 kanál vaj a közepére a szeletek közé ha kezdene füstölni. Újabb 2 perc mva húsok kiszed. Ekkor kisebb láng, szeletelt gomba, és füstölt szalonna kockák bele. Piritás után vörösborban feláztatott erdei gyümölcs mix bele (mirelit gyümölcsmix tökéletes). Ekkor csak a gyümölcsöt tegyük bele, a levét ne. Ezt is pirít. Utána gyümölcslé a vörösborral és még 1 dl jó vörösbor a serpenyőbe. Elforraljuk a levét, jó mártásos állagúra. Ha kész a hússzeleteket visszateszük bele. Ekkor sózzuk. (a húson ekkor már van 1 kéreg ami nem hagyja kijönni a levét, korábban a sótól kiszáradna.)
Köretnek talán rizs a legjobb. Ha kell tudok még.
Az 5let amúgy Floyd-tól van a finn-orosz határon csinált ilyesmit medvetalpból. Spektrum tv-t megéri nézniregisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
ladybug
őstag
Ma az ebédhez - rántott hús rizzsel - paprikasalátát készítettem. Nekem nagyon ízlett.
Vegyél 3 féle színű paprikát (sárga, piros, zöld) csíkozd fel, vagy amilyen formában szereted. Egy kis fej lilahagymát is kozkázz hozzá. Keverj hozzá ecetet, cukrot, sót. Jól keverd össze, hagyd egy kicsit (10 perc) állni, és már kész is.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Warnen
tag
válasz Bandit21 #679 üzenetére
Nagyon jó recept, bár a magyarok nagy többsége nem nagyon tudja a füstöltszalonnás-gombás ragut erdei gyümölccsel elképzelni.
Én is készítettem egyszer a barátaimnak rozmaringos csirkemellet
(saját recept, de semmi extra: a csirkemell filéket kiklopfoljuk, majd zúzott, és pici sóval összekevert fokhagymával bedörzsöljük, lisztbe forgatva natúron elősütjük. A szeletelt gombát a visszamaradt zsírban kevés vajjal megpirítjuk, ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt fehér borssal, és őrölt rozmaringgal. Ínyencek egy dl száraz fehérbort is önthetnek bele. Hozzáadunk 2dl tejszínt, kiforraljuk. Az így kapott raguba visszahelyezzük az elősütött csirkemelleket, készre pároljuk. Finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.)
mazsolás-ananászos rizzsel, de azt nyilatkozták, hogy mi ez a hányás, és rendeltek pizzát. (gratula)Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
Ildika
tag
Hááát... Nálunk ez elfogyott volna
Szoktunk szokatlan recepteket kipróbálni... (pl: Jamie Oliver féle Fehér rizottó kakukkfűvel, sonkaszeletekkel és sajtokkal)
Szerintem jól hangzott amit leirtál''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
ladybug
őstag
válasz Kalandor #684 üzenetére
Idén jó termésünk volt padlizsánból. Nagyon finom, krémes íze és állaga van. Szinte minden formában ettük már. Rántva is finom, grillezve is finom, töltötten is finom, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek. Ratatouille-t is készítettünk belőle. Isteni.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Warnen
tag
Persze jó elszakadni néha a magyar sablontól, (gulyás, pörkölt, rántottszelet, stb)
mostanában annyi mindent lehet kapni, hogy az ember bátran kipróbálhat szinte mindent.
Amit én sem nagyon szeretek, és nem is készítek, az a tengeri herkentyűk. Amúgy sem nagyon csípem a halat, nade ilyenek hogy tintahal...boá.Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
_Yvorl_
tag
MI rántva szeretjük a padlizsánt, illetve párizsiasan, illetve kedvesem krémet szokott kikeverni, úgy hogy platnin kicsit megsüti, hogy kicsit égett ize legyen, megpucolja és utána hagymával majonézzel olivaolajjal és fűszerekkel kikeveri, utána friss paprika paradicsommal isteni.
Ez mi? ''Ratatouille-t is készítettünk belőle. Isteni''
Most láttam nemrég egy receptet nég amit ki akarok próbálni. PAdlizsán illetve cukkini is lehet a belevaló.
Le kell reszelni aztán belekeverni tojásos léisztes füszeres masszába és olajban kisütni olyan mint a pacsni csak izesítve padlizsánnal, vagy cukkinivel szerintem ez is finom lehetYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
Nyina
csendes tag
Fokhagymás pirítósnak nagyon jót tesz, ha bundáskenyér lesz belőle
''...Mert a boldogság nem olyan, mint amilyennek azt elképzeled, és várod. Az út határozza meg, ahogyan elérted azt, és mindaz a rossz, amit közben megtapasztaltál...''
-
_Yvorl_
tag
Bocs a kései válaszért.
Ha csak babos lenne akkor nem irnám, pont, hogy padlizsános zakuszka mien finom. Többféle izben is lehet késziteni, van babos, padlizsános, gombás, zöldséges, ki mit szeret.
Macerásnak nem olyan macerás. Akkor van vele gond, ha télire elrakni csinálod és sokat.
Receptje annyi, hogy sok olaj aztán rá sok hagyma aztán kért egység sima paprikát és két egység gogosárit (piros, de nem a kaliforniai) (leturmiszolva) vizzel és izlés szerinti paradicsomlével felöntve főzni kezdünk. Közbe egy egység padlizsánt tüzön egészbe megpiritjuk aztán meghámozzuk lemossuk és leturmiszoljuk. Ha a paprika már kezd megfőni akkor ezt a padlizsánt is hozzáadjuk. izlés szerint fűszerezzük az egészet.
NAgyon finom kenyérrel és friss paprika paradicsommal.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
(Bundás)
addikt
Tud valaki jó vadas receptet? Nálam a vadas mustár + darált hús + tészta + vegeta kombináció, erre gondolok. Izesíteni szeretném még pluszba valamivel, fűszer-, egyéb hozzávaló-, elkészítéstippet szivesen fogadok.
Köszönöm. -
ladybug
őstag
válasz (Bundás) #698 üzenetére
Darált hús? 3 féle vadast szoktam készíteni, attól függően, milyen húshoz van kedve a családnak. Szoktam marhából, sertésből (tarja vagy karaj) és csirkemellből készíteni. Mindegyiket ugyanúgy teszem fel főni. Megdinsztelek egy kis vöröshagymát, aztán beleteszem a szelet húsokat. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fűszerezem: só, bors, babérlevél, kis vegeta, és teszek hozzá sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Néha belóditok egy kis bort is, csirkéhez, sertéshez fehéret, marhához vöröset. Addig főzöm, amíg a hús megpuhul. A húsokat kiemelem a főzőléből, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret üsszeturmixolom a húslével, majd behabarom tejfölös habarással, és ízesítem még mustárral. Aztán visszateszem bele a húsokat.
Főtt tésztát, zsemlegombócot vagy krumpligombócot eszünk hozzá.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Ildika
tag
Én másképpen csinálom a vadast. De hát ahány ház, annyi szokás
Marhahússal az igazi, de én már csináltam csirkemellből is és így is finom lett.
Szóval: felrakom a húst főni. Teszek hozzá sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát, 2-3 girizd fokhagymát, sót (vagy vegetát) és persze babérlevelet (Szóval mint 1 jó húsleves, csak babérlevéllel és kevesebb vizzel, éppen csak ellepje). Ha ez készre főtt a husit kiveszem, félre teszem, a babérlevelet pedig kidobom. A zöldségeket összeturmixolom, csinálok 1 pici rántást, belekeverem, majd adok hozzá mustárt (ízlés szerint), borsot. Ezt összeforralom, aztán tejfölt keverek hozzá és visszateszem a husit. Ált. csőtésztával szoktam, de zsemlegombóccal az igazi.''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Gitáros topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070/S/Ti/TiS (AD104)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elden Ring
- Horizon Forbidden West
- További aktív témák...
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Play haha. gamer szék
- RANGE ROVER EVOQUE 2018 /// GARANTÁLT 60.000 km /// MAKULÁTLAN ÁLLAPOT !!!
- Foxwell NT301 - OBDII/EOBD hibakódolvasó / törlő / diagnosztiaki eszköz