- Mozilla Thunderbird
- AI-gyártású celebpornóval küzd a Facebook
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Nagy botrányt okoz az EU kiberbiztonsági terve
- Linux kezdőknek
- Van, ahol már törvényben védik az agyhullámainkat
- Már azelőtt szoftvert írnak a chipekhez, hogy elindulna a gyártás
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Rendszergazda topic
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varga Csaba
aktív tag
Üdv,
Ha karajból pörköltet főzöl akkor egyéb aljasságok elkövetésére is képes vagy....
Pörköltnek a sertésből, a köröm, csülök, comb vagy a lapocka javasolt.
A karajból egészben vagy szeletben sült ételek készülnek általában, mert erre a legjobb...
Továbi jó étvágyat....''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
busman
addikt
Valaki lökhetne egy jö körözött receptet is!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Varga Csaba
aktív tag
Tildy:
A csirke ill pulykamell sajna mindíg száraz marad a jellegéből adódóan.
Azzal tudsz játszani, hogy a sütéskor nem ''szárítod'' ki.
Megfelelő (kb 1,5 cm) vastagra szeleteled és hirtelen sütöd forró!!! serpenyőben.
Itt egy pulykapác:
(A csajok mindíg imádják)
1-1,5 kg pulyka v. csirkemell kb. 1.5cmre szeletelve
hagyma
fokhagyma
olaj (oliva is lehet)
kotányi pulyka füszersó
bazsalikom (friss v. szárított)
citromlé
világos szójaszósz
fűszerpaprika
erős pista (opcionális)
fokhagyma (opcionális)
méz
száraz sherry
a kotányit pár (2,3,?4?) evőkanál mézzel, kis olajjal,szójaszósszal, citromlével, sherryvel (max 0,5 dl) bazsalikommal sűrű szósszá (krémmé) kevered egy tálban. Ha nem elég piros akkor kis fűszerpaprikával színezheted. Ha szereted a csípőset akkor tegyél bele ki erős pistát is. Fokhagyma fanok persze tesznek bele fokhagymát is.
A masszába a hússzeleteket beleforgatod úgy hogy az teljesen bevonja őket majd egy műanyag fedeles edényben lerétegezed úgy hogy az aljára vékonyra szeletelt hagymát teszel és rá a húst. És így tovább hagyma-hús-hagyma...
A tetejére mindig hagyma kerül ill a tálból a maradék szószt is rácsorgathatod.
A tetejét kevés olajjal meglocsolod és lefeded.
Én 2-3 napig is szoktam érlelni a hűtőben, de már pár óra után is finom....
Serpenyőben vagy roston kell hirtelen sütni...
Üdv''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
rii
nagyúr
válasz Varga Csaba #205 üzenetére
Az volt otthon .... no 4 kg
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Szalma
őstag
válasz Varga Csaba #209 üzenetére
(Igen, hiszen a színét az apróra vágott 20ezresektől kapja... )
Szeretettel:
Szalma -
busman
addikt
válasz Varga Csaba #209 üzenetére
Ha van egy jó recepted akkor jöhet...20K?
Akkor jöhet az egyszerősítatt változat..
[Szerkesztve]I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Varga Csaba
aktív tag
Az én receptem körözöttre:
Túró:
vagy 1/2kg juh és 1/4kg tehén vagy csak 100% juhtúró
Hagyma 1-2 fej nagyon finomra vágva
Vaj (kb 15-25 dkg ahogy kívánja a massza)
Bors
Fűszerpaprika
Őrült kömény
Mustár ( a dijoni is finom
Worchestershire mártás, vagy szójaszósz módjával!!
só (esetleg)
ringli (mindenestül 1 kis!! konzerv)
A hozzávalókat robotgéppel simára keverem, az ízek beállítása mindenkinek egyénileg javasolt , ezért nem is tudom a mennyiségeket (fűszerek) meghatározni, viszont gyakran kóstolom. Ha apránként vannak a hozzávaló ízesítők adagolva akkor nehezebb túlfűszerezni..
Ha van ideje a hűtőben összeérni, akkor pirítóssal mennyei )
Üdv''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
Den
veterán
1, szalonna befolyásolja, szvsz nem keell bele mert túl erős íz
2. a pörkölt paprika néélkül nem pörkölt (hanem pl tokány), vegeta_nem_kell bele (meg egy ételbe sem), lehet olajjal és zsírral is, zsírral más az íze kicsit (én úgy jobban szeretem de ízlés kérdése), sok hagymával nagyon nehéz elrontani, mivel a hagyma a pörköltalap lényege, azzal lehet leginkább elrontani, ha nem vágod elég apróra, nem párolod meg eléggé, vagy ha megégeted. ha megég a hagyma, szvsz érdemes inkább újrakezdeni.www.simson4t.hu
-
Integra
titán
válasz Varga Csaba #213 üzenetére
hagymástúró jut eszembe erről, pont tegnap csináltam
250g bakony túró
hozzá megfelelő mennyiség tejföl hogy ne legyen túl híg, de ne is túl sűrű
só ízlés szerint hozzá
2 fej lila hagyma összevágva, de ne metélt finomságúra, bár ez is ízlés kérdése, én finoman chunky-ra szoktam vágni
bele a tejfölös túróba
piritósra isteni, hozzá paradicsommal...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Den
veterán
most ettem betegre magam ey egyszerű de finom étellel. Rakott karfiol virslivel.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kivajazni, esetleg az alját vékonyan megszórni zsemlemorzyával hogy ne ragadjon le az étel,. A karfiolt majdnem teljesen puhára kell főzni sós!! vízben. utána a karfiolt egyenletesen el kell teríteni a tálban/tepsiben, majd a hosszában félbevágott virslikkel beborítani. A tejfollel reszelt sajttal összekevert, sózott!! tojást ráönteni, reszelt (füstölt) sajtal jól megszórni, majd készresütni sütőben.
a tál/tepsi kiválsztásánál be kell kalkulálni, hogy sütés közben kicsit megdagad, feljebbjön.www.simson4t.hu
-
tildy
nagyúr
Ha vegetán itt az ételízesítőt értitek , akkor én szoktam a pörköltbe rakni.
Leírnám a receptjét sebtiben:
olajon hagymát üvegesre párolunk, rádobjuk a husit, hogy ''megpörkölődjön'', majd amikro mar kicsit megsült, akkor tűről le egy őpillanatra, pirospaprika bele, tűzre vissza.
Kicsit átforgatni, vízzel felönteni, és:
-télen lecsót rakni bele, ha nincs paprika és paradicsom friss
-amikor van, akkor persze paradicsomot , paprikát.
Egy ksi delikát még bele és kész is.
Babfőzelék, a legegyszerűbb:
fél napot áztatjuka tarkabababot, majd megfőzzük, mikor már majdnem kész, akkor tejes-lisztes habarással besürítjük. (de valaki rántással szereti)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Szalma
őstag
(Ennyi sótól eltűnik a kaja íze, nem? A virsli is sós, a sajt is (pláne a füstölt). És szerintünk a karfiol jobb ízű, ha kicsit hersegős marad.
Hasonló kaja:
Rétegrend, egyemberes jénaiban a következő:
-vajazás
-zsemlemorzsa rátapasztva
-kis sajt
-kőszáraz kenyér kis tejjel meglocsolva
-rengeteg sajt
-ismét tejes száraz kenyér
-rengeteg sajt
... (kenyeres/sajtos iteráció az edény megteltéig) ...
-sajt a tetejére.
A kenyeret nem szabad szétáztatni! Sütőben pirosra sütni az egészet. Forrón fogyasztani.)
Szeretettel:
Szalma -
tildy
nagyúr
Tildy féle csináld magad körözött, vagy valami olyasmiEgyébként ki nem állhatom a körözöttet, de ezt még én is megettem)
hozzávalók:
-túró
-vöröshagyma, bár lilával még fincsibb
-tejföl
-parasztkolbi, vagy bármilyen jó sötétpiros-barnas szalámi (általában a paprikás szalámik...)
-ízlés szerint bors, majoranna
Ezeket keverd össze és kész is. Tejföllel tudod a sűrűséget jól beállítani."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Tecsóban vettem mindig erdei gombás pulykamellfilét, isteni volt, és sosem száradt ki. Mi ugyanis szeretjük a krumplival bevágni a sütőbe, majd fél óra múlva a szgép elől kikászálódva, szépen kivenni, és megenni. Magyarul olyan kaja amivel baromi keveset kell tökölni
Sajna az említett husinak mostanában felnyomták az árát, valami 1600 Ft kilója, így nem veszem meg... Gondoltam esetleg ilyen gombas martasban megpacolom, azt majd úgy sütöm ki, de ezt még nem csináltam meg eleddig.
Párom nem igazán szereti a nagyon olajos dolgokat, ezért azt sem igazán komálja, ha serpenyőben ''sütögetem a pecsenyéjét''
Integra : ez tök olyan mint amit én is csinálok, csak enyémbe még megy a kolbi
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
busman
addikt
válasz Varga Csaba #213 üzenetére
Akkor asszem este nekiállok, összedobom a cuccot. (ringli?)
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Den
veterán
-
Den
veterán
ha mártást csinálsz hozzá, abban nem kell pácolni. isteni gombás mártás pl. a bakonyi, eszméletvesztésig bírok enni belőle A pácoláskor a gomba ízét úgysem veszi át. Ha a párod nem szereti az olajos dolgokat csinálhatsz szárazpácot, az annyi hogy beszórod a fűszerekkel és álni hagyod. (mondjuk hűtőben lefedve egy éjszakát.)
www.simson4t.hu
-
rii
nagyúr
''..............sok hagymával nagyon nehéz elrontani, mivel a hagyma a pörköltalap lényege.............''
ma nap első igazán jó híre .....
''..............ha nem vágod elég apróra, nem párolod meg eléggé, vagy ha megégeted..............''
ez már profi szinten megy.
És ha bármilyen húsból csinálom is, a rajta lévő zzsírt nem kell elszedni, igaz?
Karalyon volt. Sokkal masszívabb a szerkezete, mint a húsnak, Alig lehetet vágni.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
tildy
nagyúr
Nem nem félreértesz.
Sajna mártások, pörköltek nála kiesős dolgok, de a pácolt sült hús jöhet...
Ezért is gondoltam, hogy az a mártás, amit én szépen frankón megeszek, nos neki abban megpácolom"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Den
veterán
ízlés kérdése. van aki szereti ha zsííros, de én pl ha megérzek a számban egy darabon illyen rajtahagyott zsírt, akkor ott be is fejeztem az étkezést. A kiszáradáshoz nincs köze annak hogy rajta hagyod-e a zsíros részt. Az leginkább attól függ hogy hogy csinálod a pörköltet. Mikor beleteszed a húst, kis időre fel kell venni a lángot és folyamatosan szemmel tartva keverve a húst kifehéredésig meg kell sütni (ez csak pár perc), utána lejebb kellvenni a lángot, hogy meg ne égjen, így a rostok a hőtöl összezáródnak és több nedvesség marad a húsban. A másik, hogy neem kel túlfőzni.
www.simson4t.hu
-
mormota
senior tag
lángostésztásvirsli
lángos tésztát készít
firslit kibont, meghámoz
virslire tésztát rácsavar (vékonyan), és forró olajban kisüt,
esetleg feldarabol és ketchuppal ízesít.
mlegen fogyaszt, és csinál mégIllusztrálok, tehát vagyok
-
tildy
nagyúr
Nem tudom nyissak e egy olyan topicot hogy olcsón finomat.
Mivel kolis lesz nemsokára hugi is, és nem tudom mennyire megy neki a főzőcske ezért jó lenne ilyesmi topic.
Nameg azt hiszem drizztnek is jól jönne.
Pl. milyen helyeken érdemes kajálni milyen jó, gyorsan kész kajákat lehet kapni , ami ráadásul olcsó is."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Srácok mti csináljak ma ebédre?Nem tudom eldönteni.
Van itthon:
Krumpli, rizs, hal, sajttal töltött pulyka, szalámi, tejföl,sajt, fűszerek, stb.
ötlet?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Húsvétra készült finom sütemény
Én találtam ki hogy is cisnáljam
Vaniliás-mazsolás csiga
-1 csomag leveles tészta
-1 csomag puding + a pudinghoz fél liter tej és 3 evőkanál cukor
-1 csomag mazsola
A leveles tésztát kinyujtjuk, a leendő csiga méretétől függően vékonnyabbra vastagabbra.
Elkészítjűka pudingot, majd hűtőbe rakjuk.
Mikor lehűlt, rákenjük a kinyújtott tésztára majd mazsolát szórunk rá.
Feltekerjük, majd berakjuk 1 órára a fagyasztóba
Ha eléggé megdermedt, akkor kivesszük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és tepsibe rakjuk.
Hagyni kell közte kis helyet, mert meg fog nőni. Berakjuka sütőbe.
Kb 30 percig sütjük közepes lángon.
Okos dolog a leveles tészta, sok midnen készíthető belőle.Múlrkot virslis croissant készítettem belőle."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ysoltee85
aktív tag
I_AM ebbe a topicba irányitott ugyhogy akkor itt kérném, hogy aki tud valami oldalt ahol keleti (kínai, thai stb.) kaják receptjeit megtudom nézni, azt kérném dobjon egy linket! köszönöm
Xbox Gamertag: Zsolesz85HUN
-
ysoltee85
aktív tag
Xbox Gamertag: Zsolesz85HUN
-
Dominator
aktív tag
válasz ysoltee85 #242 üzenetére
Na akkor itt is van egy, By általam:
CHOP SUEY
A kínai büfék és éttermek egyik kedvenc fogása, de otthon is könnyen elkészíthet? ez a hagyományos étel.
Hozzávalók:
- 35 dkg babcsíra
- 1 tojás
- 15 dkg bármilyen hús
- 4 ev?kanál olaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk só
- 1,5 tk cukor
- 2 ek fehérbor
- 1 ek paradicsompüré
- 4 ek tyúkleves
- 1 csipet bors
- 2 ek disznózsír
- 4 szál zöldhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szelet gyömbérgyökér, finomra vágva
A felvert tojásból süssön vékony omlettet, majd tegye félre.
Vágja nagyon vékony csíkokra a húst, majd er?s t?zön 2 ev?kanál olajon pirítsa 2 percig. Adja hozzá a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét és a bor felét, majd pirítsa még fél percig. Ezután öntse bele a tyúklevest, szórja meg borssal és forralja fel. Fél perc kevergetés után vegye le a t?zr?l és tegye félre.
A serpeny?ben megmelegített zsíron pirítsa fél percig nagy lángon a vékony karikákra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a gyömbért. Adja hozzá a babcsírát, sózza meg, majd pirítsa még 2 percig. Adja hozzá a húst a szaftjával együtt, és állandó kevergetés mellett párolja még másfél percig.
Tálaláskor az omlettet egészben vagy darabokban szórja a tetejére -
Judyt
csendes tag
válasz ysoltee85 #241 üzenetére
Sajna én is csak egy recepttel tudnék szolgálni neked:
zöldséges kínai:
összevágok paprikát-paradicsomot-hagymát-kelkáposztát-gombát
olivaolajat öntök rá és megpárolom kifőzőm az üvegtésztát(ha az nincs jó a cérnametélt is)
mikor jó puha a zöldség ütök rá tojást és beleforgatom a tésztába.
ízesítés:só bors fokhagymapor- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
-
scang
senior tag
kantor: a csigás topicodat zárták, engem érdekelnének csigás ételek, még nem ettem de rég meg akarom kóstálni.
milyen csigát fogdossak össze? ha elég infó összegyűlik, hétvégén peca helyett csigavadászatra megyek, nincs messze a dunapart, 5 perc, szal rettegjetek csigák.
téma feldobva, akinek van infója ne tartsa visszaKétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
-
kantor
tag
kar volt zarni ...
a cora-ban mar lattam csigat talcan valam 1.5k volt 10 db.
a csigafozes otlet onnan jott, hogy delelott jarta egy mezon es rengetg guszta csiga igyekezett a dolga utan. meg mar regen meg akarom kostolni.
enni a hazai csigak kozul a barna gesztenye meretu eticsigakat lehet.
ez a hazba visszatoltogetos dolog nekem nem tetszik inkabb valami egyszerubbet kellene osszehozni.
pl csigasalata vagy valami... csak ki ne egyek a salatat talas elott maguk korulapaaaa. igen? milyen szaga van az antianyagnak? apaaaa. igen? miert hivjak a Foldet foldnek? hat ugy neveztek el.. dehat a vizbol van tobb!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Remnant II
- További aktív témák...
- SmartThings Multipurpose Sensor, kontakt, hőmérséklet és vibráció érzékelő, Zigbee kompatibilis
- WiFi + RF433 smart fali kapcsoló 1 csatornás villanykapcsoló (csak fázis, vagy fázis+nulla kötéssel)
- Bontatlan HOBOT 298 ablaktisztító robot
- Hyundai DTB656DG8 6 terítékes mosogatógép
- ÚJ M-Acryl kádszegély csomag