-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanee
senior tag
válasz ngabor2 #1552 üzenetére
No igen.. egyébként én nem vagyok híve ezeknek a kész szószoknak, egyedül a Bertollinak (ami ugye aranyáron van), de azt is csak ritkán veszek, pont az ára miatt. Nameg azért is, mert a paradicsom süritmény a tizedébe kerül, fűszereim meg vannak
Párom egyébként szereti ezeket a Knorr porokat is, mindig csinál magának belőle kajákat, sőt ezt jobb szereti, mint amikor csinálok pl. rendes bolognait igazi paradicsomból meg fűszerekkel.. Én általában csak tisztes távolból nézem ilyenkor a falatozást..
-
RedWing
aktív tag
Párom egyébként szereti ezeket a Knorr porokat is, mindig csinál magának belőle kajákat, sőt ezt jobb szereti, mint amikor csinálok pl. rendes bolognait igazi paradicsomból meg fűszerekkel.. Én általában csak tisztes távolból nézem ilyenkor a falatozást..
Nálunk pont fordítva van!
Egyébként pedig:
Gombás-tejszines hal:
Hozzávalók:
-70-80 dkg lehetőleg szálkamentes halfilé
-1 mokkáskanál csemege pirospaprika
-3 evőkanál liszt
-1 közepes vöröshagyma
-10 dkg vaj
-20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is)
-1 dl tej
-2 dl főzőtejszin
- egy kupica konyak ( ez bolonditja meg)
-só
-őrölt fekete borsElkészítés:
A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk.A hagymát megtisztitjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal eggyüt egy mikrohullámot álló edénybetesszük és 600 vattal 2 percig pároljuk. a gombát megtisztitjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk.Lefedve, változatlan teljesitménnyel 3percig pároljuk.A tejet , a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszinnel mixerbe töltjük és kicsit pépesitjük.Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve, 600 vattal 15 percig pároljuk. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan "emelgetve" megkeverjük, vigyázva hogy ne törjön!! 5 percnyi pihentetés után tálaljuk.Párolt rizs illik köretnek hozzá!
Jó étvágyat![ Szerkesztve ]
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
RedWing
aktív tag
És legalább olyan finom is, mint amilyennek hangzik!
pc-user: ha információim helyesek, akkor főleg a csápjait, de láttam már egyéb részt is...
Finomabb, mint amilyennek kinéz!
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
hanee
senior tag
válasz pc-user #1561 üzenetére
Szegény polipok, én annyira sajnálom őket. Én nyulat sem eszek, mert volt nyulam, akit Gézának hívtak. Mondjuk polipom még nem volt semmilyen furcsa névvel sem, de amikor Görögországban nyaraltam akkor láttam nem egy kis aranyos polipot a sekély tenger fenekén, ahogy édesen szemezgettek és uszikáztak.. a szívem szakad meg értük kb.. olyan szeme van, mintha ember lenne. Amihez kötődök érzelmileg, azt nem eszem meg, épp ezért nem vagyok hajlandó végignézni egyetlen disznóvágást sem, meg semmilyen más egyéb hasonlót, mert tuti nem ennék többet disznóhúst (igy inkább nem veszek tudomást róla hogy a hús élt).
hanee
-
adalbert1
veterán
válasz pc-user #1546 üzenetére
Hello!
Én általában így csinálok tonhalas tésztát:
1 fej hagymát apróra szelve pirítok olívaolajon. Erre jön a tonhalkonzerv, kicsit pirítom együtt őket, ízlés szerint az olívabogyót is lehet pirítani velük együtt. Esetleg szintén ízlés szerint mehet bele egy apróra vágott meghámozott paradicsom. Erre egy főzőtejszín, kicsit forralom, öntök hozzá egy kis citromlevet + fűszerek (általában tengeri só, bors, oregánó meg amit még épp jónak látok ).
Utána lehet rárakni a tésztára sajttal vagy sajt nélkül. -
adalbert1
veterán
Ahhh, a Bertolli szószok nagyon jók! Mondjuk a tasakos kiadásaik nem annyira, de az üvegesek nagyon ízletesek...
Sima paradicsom szószhoz (és bolognaihoz is) én általában passzírozott paradicsomot szoktam használni (néha csak sima hámozottat) ha nem sima paradicsomból csinálom. Valahogy a sűrített paradicsom nekem már túl tömény.Vissza a fejlődő szervezetes témához : mondjuk lehet hogy azért nem eszik annyit mert lány. Annak ellenére hogy mennyit ettem kiskoromban végig vékony gyerek voltam (mondjuk tényleg sokat mozogtam, kb. minden szünetben rohangálás, otthon is rohangálás, a játszótéren foci állandóan + rohangálás, bicajozás (mikor elköltöztünk kertes házba napi 20 km simán megvolt), csak olyan 10 éve (15 évesen) kezdtem el behízni... Azóta viszont nagyjából tartom a 80-85kg-ot. 179 cm-hez ez sok?
A polipos témához : egyszer ettem Görögországban grillezett polipot az egyik étteremben... Hát a mai napig összefut a nyál a számban annyira jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
hanee
senior tag
válasz adalbert1 #1564 üzenetére
Szia!
A 179 cm-hez elméletben a 80-85 kg nem sok, de ez az alkatodtól is függ. Párom pl. 180 centihez 70 kiló és ha 75 akkor már eléggé hasa van (70-72 kilóval pedig jól néz ki eléggé), tehát ez egyénfüggő is.
Fejlődő szervezet és étkezés: a valós helyzet az, hogy ez egyénfüggő. Ezt főképp azoknál a kisbabáknál lehet megfigyelni, akik tápszeren nevelkednek, de később is igaz, csak kevésbé vizsgálható. Arról van szó, hogy minden gyerek más mértékben tudja feldolgozni az ételt. Természetesen a kor előrehaladtával ez kiegyenlítődik szépen. De a kisbabáknál egészen látványosan igaz, hogy míg az egyiknek elég egy étkezésre 120 ml tápszer, ugyanabból a tápszerből a másik 200-at eszik, és hasonlóan gyarapodnak. Enyém gyerekre babakorában is igaz volt, hogy nem evett rettenet sokat, és ha többet kapott akkor az ki is jött.. ő a korának megfelelő határérték alatt evett és szépen gyarapodott, míg volt olyan anyuka aki azzal küzdött, hogy a gyereke már a határértéken felül kap és nem gyarapodik megfelelően. Szóval ilyen szintű eltérés is lehet. Ahogy kialakul az emésztőrendszer, immunrendszer, stb. úgy egyenlítődik ki ez is, de nagyon érdekes dolog.. pl. a genetikán is múlik, Lilinek van egy kis barátnője, aki 3 nappal fiatalabb Lilinél. Lili 14-15 kg és 102 cm, a kislány pedig ugyanennyi centihez 20 kg
hanee
-
hanee
senior tag
válasz pc-user #1568 üzenetére
Szia!
Azért, mert jópofa dolog, van egy csomó fajta kenyér és ha valóban jól sikerül, sokkal finomabb mint a bolti.. ráadásul tudod, hogy mi van benne (pl. nem teszel bele szinezéket meg tartósítószereket). No meg valami jó teljes kiőrlésű kenyeres receptet keresek, ami nem féltégla, de egyelőre sikertlene a projekt
hanee
-
RedWing
aktív tag
Boros csirkecomb
4 csirkecomb, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 10 dkg paradicsompüré, 1 dl száraz fehérbor, 1 teáskanál mustár, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 dl tejföl
A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk, besózzuk. A szalonnát nagyon vékonyan felszeleteljük. A sütőt 200ºC-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonna felével. Ráfektetjük a húsdarabokat. A paradicsompürét elkeverjük a borral, a mustárral, a citrom levével és reszelt héjával. A mártást a húsra öntjük. Befedjük a maradék szalonnával. Kevés vizet öntünk a hús alá, a tálat alufóliával befedjük, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Majd eltávolítjuk a fóliát, ha kell, pótoljuk az elpárolgott nedvességet (ne hideg vízzel vagy borral, mert a tál elrepedhet!), és a combokat ropogós pirosra sütjük. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
pohár
félisten
Valaki egy kis help
Tud valaki valami finom gyros öntetet??
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
RedWing
aktív tag
Az öntethez (tzatziki) 1-1 pohár joghurtot és tejfölt elkeverek, adok hozzá apróra vágott kaprot, 2-3 gerezd zúzott fokhagymát és kis lyukú reszelőn 10 dkg uborkát reszelek még bele. Mivel mi csípősen szeretjük a gyrost, az egyszerűség kedvéért nem csinálok külön csípős szószt, hanem egy teáskanálnyi Erős Pistát is keverek a joghurtba.
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
pohár
félisten
válasz RedWing #1574 üzenetére
Köszi szépen!!
Már találtam egyet, annyira nem szeretem a kígyóuborkátGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
ipgirl
tag
Egyszer teljesen véletlenül főztem nagyon finom krumplifőzeléket. A teljesen véletlenül abból adódik, hogy tejföl helyett tejszín volt itthon, és hogy a sima pirospaprika helyett az elején egy kis csípős is belement.
Vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Félrehúzzuk a tűzről, beleteszünk egy nagyon pici csípős pirospaprikát, és egy kicsi csemege paprikát. Sok nem kell, csak hogy adjon egy kis piros színt neki (és éppenhogy lehessen érezni egy kis csípős ízt a végén). (persze aztán visszatesszük a tűzre Mehet bele az kockára vágott krumpli, felöntve annyi vízzel hogy ellepje -> Babérlevél, fokhagyma, só, pici őrölt kömény
Amikor a krumpli puha, a tejszínből és a lisztből rántést készítünk, ezzel behabarjuk.Nagyon finom, nem álalános krumplifőzelék. Mégfinomabb fasírttal
''Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell hogy szeresse őket.''
-
hanee
senior tag
válasz pc-user #1580 üzenetére
Szia!
Szerintem kb. ugyanannyiból, mintha megvennéd, kivéve ha valami spécit sütsz (pl. hagymás kenyér, vagy burgonyás, vagy magokkal, stb..).
Tulajdonképpen kell hozzá liszt, esetleg sikér vagy kovász, élesztő, cukor, tej, víz, olaj.. meg só.. csak a lisztből kell meghatározó mennyiség, a többi filléres (kivéve ha drága biomagokat veszel pl. ).hanee
-
ladybug
őstag
Sajtleves katica módra
1 evőkanál vaj vagy margarin
1 evőkanál liszt
1 dl tej
3 dl víz
szerecsendió, fehér bors, vegeta, só
10 dkg reszelt sajtA margarint vagy vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet és felengedjük tejjel. Közben habverővel csomómentesen elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet is, fűszerezzük. Forrás után belekeverjük a sajt felét. És már fogyasztható is.
Pirított kenyérrel vagy zsemlével kínáljuk.Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, és így a téli estéken hamar átmelegíti a testet ez az egyszerűen elkészíthető, de laktató leves.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ngabor2
nagyúr
gyorsfagyasztott tenger gyümölcseiből mit érdemes csinálni? az "összekeverem bolognai szósszal és mehet a tészára" módszer jó, csak olyat már ettem párszor. a pizzáért annyira nem rajongok, hogy arra "pazaroljam".
-
RedWing
aktív tag
válasz ngabor2 #1584 üzenetére
A teljesség igénye nélkül, saját receptgyűjteményemből:
Tengeri ínyencség egyszerűen
Hozzávalók:
• 50 dkg tenger gyümölcsei
• 1 paradicsom konzerv
• 3 dl tejszín
• friss gyömbér
• 1 citrom
• 2 fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• olívabogyó
• friss chilipaprika
• szójaszósz
• só, bors, oregano
• bármilyen olasz- vagy akár üvegtésztaElkészítés: A hagymát apróra kockázzuk, megpirítjuk, beledobunk 2 kisebb chilit felaprítva (aki kissé csípősebben szereti, a magjával együtt teheti), egy adag szójaszószt is csorgatunk bele, majd belerakjuk a kissé áttört paradicsomkonzervet, 3-4 gerezd fokhagymát reszelünk bele, sózzuk, borsozzuk, mehet bele az oregano is. Hagyjuk főni, míg teljesen krémes lesz, a folyamatot botmixerrel felgyorsíthatjuk , sőt így egyenletesebb szószt kapunk. Belerakjuk a tenger gyümölcseit(fajtától függően, ha kell kis előfőzés után), mikor ezzel is összefőtt, felengedjük a tejszínnel. Egy jó darab gyömbért rakunk bele, majd a fél citrom kifacsart levét (a másik felét majd a tálalásnál csorgatjuk rá). Aki szereti, szórhat bele olívabogyót. Tésztával tálaljuk.
Tenger gyümölcse saláta
60 dkg fekete kagyló, 30 dkg vénuszkagyló, 20 dkg apró tintahal, 15 dkg nyers garnéla, 1 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, só, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk mustár, bors, 3 ek olivaolaj, 3 zellerszár, 1 kis csomó petrezselyemzöld.
A kagylókat folyó víz alatt alaposan lekefélem. A tintahalat hideg vízzel leöblítem és gyűrűkre vágom. A garnálákat kitőrdelem a páncáljukból, a belét eldobom. Egy lábasban felforralok fél liter vizet a borral, fél citrom levével és sóval. Beleteszem a tintahalat és 1-2 percig főzöm fedő alatt, egy szűrőkanállal kiszedem és tálra teszem. A garnélákat egészen rövid ideig (1 perc) főzöm, kiszedem és a tintahalhoz teszem. A kagylóféléket mintegy 3 percig főzöm, majd leöntöm. A zártakat eldobom, a többit pedig leválasztom a héjáról. A fokhagymát megtisztítom és finomra vágom. Egy tálban összekeverem a tenger gyümölcseit a fokhagymával. A mustárt elkeverem a maradék citromlével, sóval és borssal, majd hozzákeverem az olajat. Ezzel a marináddal öntöm nyakon a tenger gyümölcseit és néhány órát érni hagyom. A zellerszárat megmosom és finom szeletekre vágom, a zöldpetrezselymet finomra vágom. Mindezeket hozzákeverem a salátához.
Szerk.: Más "gyömölcsökkel" is nagyon jó!
Raclette frutti di mare
Egy üveg tenger gyümölcse konzerv, 2 ek olaj, 4 dkg vaj, 2 ek finomra vágott petrezselyemzöld, só, frissen őrölt fehér bors, 8 szelet pirítós (a sütőedényke méretére passzítva), 60 dkg raclette-sajt.
A konzervet lecsepegtetem és egy mokkáskanálnyi sóval, valamint frissen őrölt borssal megpárolom az olajon. A végén megszórom vágott petrezselyemzölddel. A kivajazott sütőedényekbe beleteszem a pirítósokat, Elosztom rajtuk a tenger gyümölcsei ragut, majd a raclette-sajttal beborítva kb. 3 percre betolom a sütőbe.
Jó étvágyat!
[ Szerkesztve ]
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
pohár
félisten
Most jön egy fogós kérdés...
Mit egyek ebédre, ha nincs itthon semmi, szinte alapanyag sem?
Kenyér, vaj/vajkrém vanDe lehet elmegyek vmi cs.mell sonkáért a boltba ebben a nagy hidegben
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
válasz ladybug #1591 üzenetére
Kb
Itt laknak tőlünk 5 háznyira kb, megtudták hgy itthon vagyok, meg hogy apám is 2-ig dolgozik, átugrottak fél 2-kor kis elemózsiávalGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pc-user
senior tag
Almát szokotatok sütni? (Most nem drága az alma...)
-
ladybug
őstag
válasz pc-user #1593 üzenetére
Igen. Kivágom a belsejét, és töltök bele lekvárral vagy mézzel összekevert diót. Beteszem a sütőbe és megsütöm.
De szoktam kompótot is készíteni. Megpucolod, kockára felvágod az almát (szeletelni is lehet), fazékba teszed. Felöntöd kevés vízzel, cukorral fahéjjal ízesíted és megfőzöd. Kb 20 perc alatt kész. Utána még hűlni kell hagyni.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ngabor2
nagyúr
tudom, hogy keresgélhetnék, de én pillanatnyilag kipróbált és bevált receptet keresnék gluténmentes muffinhoz. valaki tud egyet ajánlani?
-
hanee
senior tag
válasz ngabor2 #1598 üzenetére
Szia!
Nekem van egy kókuszos muffin receptem, ami elvileg UD1-es, de mellette gluténmentes is, mivel zabkorpával/zabpehellyel készül, valamint kókuszreszelékkel. Leírni csak este tudom, mert most melóhelyen vagyok és nincs kéznél a receptes füzetem De szívesen leírom akkor..
Hanee
-
hanee
senior tag
válasz pc-user #1597 üzenetére
Szia!
Én olyat is csináltam már, hogy kikevertem egy palacsinta-tészta szerű masszát, de sokkalta sűrűbbre, mint a palacsinta esetén. Ezt ízesítettem fahéjjal, illetve adtam hozzá édesítőszert (én UD1-es lisztből csináltam de nyilván sima fehérlisztből is jó), és ebbe forgattam az előtte karikákra vágott, kimagozott almát. Ezt pedig forró olajon sütöttem ki. Nagyon finom volt. és jól is nézett ki, mert a karikák közepe lukas volt
hanee
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest