- Aliexpress tapasztalatok
- Olcsóbb lett a Tesla Full Self-Driving szoftvere
- Windows 11
- Adobe Lightroom topic
- Musk szerint már jövőre itt vannak a Tesla Optimus humanoid robotok
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autodesk - Revit
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
busman
addikt
Tehát! Végy egy Magyaros vagdalthúst(ha nincs bármilyen megteszi)villával nyomkodd péppé.
Kell hozzá egy negyed ráma,3 gerezd fokhagyma,egy fél fej vöröshagyma,3 csemege uborka.
Egy kis piros arany+piros paprika(a színe miatt)só ,bors ízlés szerint.Ezt mind összedolgozod
Majd pirítóssal, vajjal fogyasztod...I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Sianis
addikt
ecsém!
Én életemben nem főztem még magamtól, szóval full hülye vagyok ilyenhez. Nyáron terveztem valami szakácstanfolyamot, de az még messze van! Szóval maradjunk a melegszendvicsnél! Mi is legyen benne? -
Sianis
addikt
Nah igen, ez tényleg, egy ilyen magamfajta hülyének való recept!
2 személyre vacsoraként hogyan változnak az arányok? Barátnőm nem nagy evős, de én igen! Gondolom, ha délelőtt elkészítm, akkor estig lazán eláll, ha berakom egy szilikon tetős Tupperwareba nem?
[Szerkesztve] -
-
Den
veterán
hát a tatárbifsztek jó ötlet ha szereti, és az télleg elvan a hűtőben csak a pirítóst kel frissen csinálni.
ha melegszendvics, akkor én ezt a hosszú vékony kenyeret venném, mert két előnye is van. A kis szeleteket könnyebb enni,másrészt többféle feltéttel tudsz variálni,és végig tudjátok mind enni, mert nem laktok jól egy szelettől
zsemle kifli szvsz nem jó erre mert megkeményedik nagyon a külsejewww.simson4t.hu
-
Sianis
addikt
maradjunk a tatárnál! Az 10-től lazán eláll este hatig nem?
Csak az arányokat mondjátok, mert azt, hogy milyen konzerből gyártsam.
Remélem, hogy a boltban be is tudok vásárolni hozzá.... -
Sianis
addikt
JÓ, DE A TATÁRBEAFSTEAKET MILYEN ARÁNYBAN NYOMASSAM KÉT FŐRE?
milánóit majd kicsit később főzök, valszeg nem ez lesz az utolsó ilyen estécske!
Nem valami olcsó bevásárlás, mindent vennem kell no de ezért a lányért, mindent!
[Szerkesztve] -
Den
veterán
-
Den
veterán
ja látom már, volt konzerv. hát szvsz az elég messze van a tatárbifsztektől
www.simson4t.hu
-
busman
addikt
Ez ál (nem igazi) tatár... Olvassatok vissza egy kicsit hsz#88
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
jakobkacsa
senior tag
szerintem kifejezetten rossz otlet lenne konzerv husimitaciobol csinalni szegeny tatarbifszteket, megolned a lenyeget
rendes marhahusbol, az igen (2x ledaraltatva, vagy inkabb 3x)
Az elkesziteshez: sztem fejenkent 15-20dkg husnak elegnek kell lennie normails esetben (en nem vagyok normalis eset, tetszoleges mennyiseget meg tudok enni belole )
Meg lehet csinalni ugy is, hogy nem rakod ossze erlelodni, hanem frissen alkotoelemenkent talalod - nagyon jo szorakozas osszeallitani a sajat tatarodat, sajat szajad izlese szerint (bar en jobban szeretem ugy 2 nappal elore elkeszitve, szerintem osszerve finomabb, dehat az izles pofon)
A lenyeg: hus, hagyma, fokhagyma, tojassargaja (ebbol adagonkent/fejenkent 1et, ha elore megcsinalod, akar tobbet is, jol osszeall tole, kenhetobb lesz), egy kis vaj, paradicsomszosz (vagy csipos piros arany - hmmm), es tengernyi bors
Gyurd ossze olyan homogenebb masszava, es ket napra hutobe vele. Nyugdtan kostolgathatod, utanafuszerezhetsz, stb.
Persze 23 ember 23felekepen csinalna, en igy...Dyslexia for cure found!
-
Den
veterán
oké, te vetetted föl
ha szereti a gombát csinálj gombás tojást pl. Fölvágsz hagymát apróra, olajon megpárolod (ha kezdene megégni öntesz alá kis vizet) a gombát megmosod szeletekre vágod rádobod a hgymára, és párolod amíg összeesik és puha lesz. utána sózod borsozod, és tojást ütsz rá mintha rántottát csinálnál, innen már izlás szerinti keményégüre sütöd mint ahogy a rántottát szoktad és kész. díszitásnek megszórhatod a tetejét pirospaprikávalwww.simson4t.hu
-
Sianis
addikt
válasz jakobkacsa #127 üzenetére
Mester! Nekem holnap ilyenkor már asztaln kéne lennie!
Mint hansúlyoztam nem az a lényeg, hogy elélvezzen az ízétől, hanem az hogy ehető legyen, és meglepődjön, hogy ''főztem''. -
Sianis
addikt
Nah most vagyok a bőség zavarában! Jelenleg olyan kavar van a fejemben, hogy azt sem tudom mit kéne csinálni!
Maradok a húskonzerves megoldásnál, lesz ami lesz, maximum megy a kutyának, mi meg bevágunk egy kiló chipset! -
jakobkacsa
senior tag
na megegyszer:
''Meg lehet csinalni ugy is, hogy nem rakod ossze erlelodni, hanem frissen alkotoelemenkent talalod - nagyon jo szorakozas osszeallitani a sajat tatarodat, sajat szajad izlese szerint''
ez szepen csinalva: egy tanyeron kozepen huskupac, kozepebe melyedesben tojassargaja, korulottuk pedig a felkockazott hagyma, fokhagyma, so, bors, es amit az eolbb kihagytam: _mustar_, satobbi
ulto helyetekben villaval osszekveritek, mig keszul a friss piritos, es voila
belekerul kb. 15 perc munkadba, amig felvagod a hagymakat es gusztusosan talalodDyslexia for cure found!
-
busman
addikt
válasz jakobkacsa #127 üzenetére
Ettél már ilyet?Mert nagyon meglepődtem az ízén....
Én is nagyon szeretem az igazit,de az amikor egy adag ilyet elém tettek első pillanatban nem is tudtam mit eszek...I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Sianis
addikt
válasz jakobkacsa #131 üzenetére
Inkább megcsinálnám reggel.
Csak a neten pl tesz bele rumot, meg valami kimondhatatlan nevű szószt is. Nem tiszta, hogy miből mennyi kéne. PL mustárból, meg ilyenekből. -
busman
addikt
válasz jakobkacsa #131 üzenetére
Az igazinak tényleg kell 1-2 nap hogy összeérjen,ha nincs ennyi időd neki se vágj..
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
jakobkacsa
senior tag
-
jakobkacsa
senior tag
rum???
uramatyam... akkor rakjunk bele szezamolajat es szojaszoszt is, de minek?
es nyugodtan vagj bele reggel, hidd el, finom lesz
tobbszor ettem ugy, hogy nem volt elore kikeverve, mas, de ugy is kivalo
azert erdemes talan kikeverni, mert lehet probalgatni, mibolt mennyi kell
folyamatos keveres (gyuras) kozben prankent kell adagolni a fuszereket, amig ugy nem dontesz, hogy neked izlik - osszvissz ennyi a titkaDyslexia for cure found!
-
Sianis
addikt
válasz jakobkacsa #135 üzenetére
Na ezzel én is így vagyok! Én vagyok a fasírtkóstoló!
Meg én pirulás közben nagyon szeretem a hagymát! -
Sianis
addikt
válasz jakobkacsa #136 üzenetére
Reggel 6-kor go bolt, bevásárolok, mindenből kicsivel töbet, aztán nekiülök kotyvasztani!
-
Judyt
csendes tag
szereti a zöldségeket az asszony? mert ha igen akkor:
zöldséges kínai:
összevágok paprikát-paradicsomot-hagymát-kelkáposztát-gombát
olivaolajat öntök rá és megpárolom kifőzőm az üvegtésztát(ha az nincs jó a cérnametélt is)
mikor jó puha a zöldség ütök rá tojást és beleforgatom a tésztába.
ízesítés:só bors fokhagymapor- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
-
Sianis
addikt
jahaaaj. Most mosogattam el! Ha én egy ilyen kínainak nekiülök akkor asszony az állomáson fog állni, hogy hol a picsában vagyok, miközben én még a konyhát pucolom!
-
jakobkacsa
senior tag
ez a beszed, batorsag
effektive nem lehet elrontani, ha lassankent adod hozza a fuszereket/mustart/akarmit
ha kicsit enyhebb izt akarsz, rakj bele ketchupot, ha eroteljesebet, piros aranyat a mustar es a bors adja meg a csiposseget - de mindenbol csak egy keveset egyszerre
akkor jo allagu, ha olyan suru/kenheto trutymo, mint mondjuk a toportyukremDyslexia for cure found!
-
aDM|RaL^
őstag
Halihó
Lassan kezdek rájönni hogy szeretek főzni, ilyen alapkajákat meg is tudok csinálni...
Viszont kellene már valami jó kis paradicsomos/darálthúsos/olaszos spagettiszószrecept, mert a bolti szar, énmeg csak ilyen fura fokhagymás/paradicsomosat toltam eddig. kezdem unni.http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
Sianis
addikt
Vegyük át utoljára:
-husika, szétnyomva
-negyed RAMA, vagy vaj is jó?
- 3 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 3 csemegeuborka