-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Biltongot csinált már valaki?
-
kelna91
senior tag
válasz Mr.Csizmás #2552 üzenetére
És van már konkrét terv, hogy hogyan?
Milyen húsból, milyen fűszerezéssel, hány fokon, meddig stb.?Amúgy mi az, hogy multis sütő?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz kelna91 #2553 üzenetére
nincs.
pulykát és marhát akarok megpróbálni, leírások alapján. persze alapból csak 20-30-40 dekát vennék, ne bukjak sokat, ha elrontom
multis = multifunkciós, tud alsó-felső-légkeveréses és ezek kombinációját. persze fokra beállítható 50-250 között.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kelna91
senior tag
válasz Mr.Csizmás #2554 üzenetére
Feltétlenül írd meg, ha megtörtént!
-
#54715584
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #2545 üzenetére
Ezeket le lehet tölteni egyben valahogy?
-
amanoba
őstag
hogy visszataláljak
Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche
-
mormota
senior tag
pulled porkkal próbálkozott valaki már sütőben? (villany v gáz)
tapasztalatok?
csakmert tláltam egy bitang receptet, és hezitálok, hogy akkor most mi legyenIllusztrálok, tehát vagyok
-
Heavyrain
őstag
A krumplilángost szerintetek le lehet fagyasztani?
Gyakorlatilag csak krumpli, liszt meg só, viszonylag gyorsan nagyon sokat lehet belőle készíteni és még finom is.
Tökéletes tortillát sosem sikerült még csinálnom ezért krumplilángosból készítenék egyszerre 2 hétre elegendő burritot aztán pedig lefagyasztanám. Reggelente egy mikrózás után rögtön ehető is lenne, csak mielőtt még letesztelem gondoltam rákérdezek, hátha valaki próbált már ilyet fagyasztani.Sokan keverik, de krumplilángos ≠ tócsni/lapcsánka/lepcsánka/cicege/még van vagy 15 másik neve
[ Szerkesztve ]
-
mormota
senior tag
válasz Heavyrain #2563 üzenetére
nekem bevált tortilla a következő:
300gr bl55 liszt
2 deci víz (+olaj)
só
1 tk sütőporgéppel keverem össze, hogy egyenletesebb legyen.
ennyi adagból kb 6-7 1,5-2 tenyérnyi tortilla jön kién leginkább töltött tortillát készítek, ami annyit tesz, hogy 2 lapot nyújtok ki, és a kettő közé teszek felvágott sajt, esetleg darabolt hagyma, szóval valamit. letakarom a másikkal, jól összenyomkodom a széleit, hogy a sajt ne folyjon ki, és mehet a forró serpenyőbe.
az adagot egyébként szoktam csökkenteni is, 200 gr lisztre pl..
Illusztrálok, tehát vagyok
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Pécsen tud esetleg valaki olyan hentest, ahol steaknek való, húsmarha marhahúst lehet kapni és nem a tejiparból kiöregedett marhák húsát árulják?
Vagy esetleg metro?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Ebben a receptben mi a pác alapja? Az a 3ek olivaolaj nagyon kevéskének tűnik.
köszönöm a segítséget!Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
kelna91
senior tag
Régen a menzán ettem egy bizonyos ételt, aminek nem tudom a nevét, így nem tudom, hogy keressem. Hátha tudtok segíteni.
Makarónitészta, rajta natúr szelet, és az egész egy világosbarna, kicsit savanykás szósszal leöntve. A szószban talán zöldbab is van, bár ebben nem vagyok biztos. Nagyon finom étel, jó lenne újra enni.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Az alábbi húsok valamelyike tartalmazza vajon a feather blade/blade/flat iron steak húst? (videó)"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
-
FerNandor
őstag
válasz amanoba #2579 üzenetére
köszi
mármint magát a hússzeletet vágtad volna vékonyabbra?
Kevés oliva olajjal bedörzsöltem + só, bors.
Forró serpenyőben az egyik oldalát sütöttem kb 1 percig, aztán az oldalait rövidebb ideig.
Aztán a másik oldalt kb 1 percig, majd beleraktam kevés vajat, vagyis margarint, fokhagymát, kakukkfüvet, majd 120 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel melegedett az egyik oldal 3 percig, majd másik oldal is 3 percig. Aztán hagytam pihenni 6 percig.Amúgy nem jól írtam az előbb a bolt nevét. Gastropolitan.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Cheesy
őstag
Tudnátok tanácsot adni, hol tudok eredeti Sriracha szószt venni? Van már minden fajta hamisítvány meg utánzat, de eddig még esélyem sem volt beszerezni sehonnan.
Amazonon látok, de ott még egyszer sem találtam olyan eladó árucikket mait szállítanának Mo-rawww.vakbelmutet.hu
-
Heavyrain
őstag
Lehet nem ott a legolcsóbb, de az Ázsia BT.-ben láttam.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
- legyen kakasos
- "huy fong"
- középzöld kupak
- ami a lényeg: a nyaka környékén a tételazonosító/lejárat lézervágott! nem nyomtatott.de ha kell, délután otthonról elküldöm az eredeti palackom azonosítóit.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Cheesy
őstag
válasz Mr.Csizmás #2584 üzenetére
Köszi, ez az azsiabt-s pont olyannak tűnik amit Heavyrain javasolt. (bár az azonosító nem látható a képen)
Te honnan vetted?www.vakbelmutet.hu
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
tokyo plaza pont helyben van
btw. legtöbb random kínaisnál lehet kapni, csak mondom a fenti dolgokat kell figyelni.
továbbá a BWA Kft-t ajánlom, nekik is jó cuccaik vannak, csak group buyban kell venni, kicsit drága 1-2 flakont venni plusz postaköltséggel.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Cheesy
őstag
Jelentem megérkezett az azsiabt-s rendelésem.
Nagyon korrektek voltak: rendeltem húgomnak retekmagot csíráztatni, szombaton hívott egy úriember, hogy az a márka épp nincs, ki lehet-e váltani. Mondtam, hogy igen, már csomagolták és adták fel GLS-el. Ez igen.Alább a képek, nekem eredeti Sriracha szósznak tűnik (Mr.Csizmás leírása alapján néztem):
- kakasos
- Huy fong Foods Inc (Irwindale, CA)
- középzöld kupak
- lejárati idő lézervágottwww.vakbelmutet.hu
-
mike1334
veterán
Pénteken ettem egy király rament, és nem tudok szabadulni az élménytől
Van valakinek egy bevált, de egyszerű receptje?
Illetve addig is amíg sor kerülne rá, tudom nem olyan, meg fújj, de melyik a legjobb instant ramen? Budapesten belül mobilis vagyok, de nem ismerem annyira az ázsiai boltokat, pláne nem a millió féle instant cuccot......unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Cheesy
őstag
válasz Heavyrain #2589 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az 'eredeti' a kakasos. A libás az egy utánzat, Thaiföldről.
A kakasost a kánon szerint egy vietnámi bevándorló alapította és vált A sriracha-vá az USA-ban.De ez alapján 4 nagy Sriracha gyártó létezik és a libás is egyk ülön vonal.
www.vakbelmutet.hu
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
az eredeti a Irwindale-i gyártás.
plot twist: nem védette le a szabadalmat (úgy látszik ázsiában nem olyan ismert dolog), ezért van a csillió klón
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kelna91
senior tag
válasz mike1334 #2588 üzenetére
Én már nem annyira szeretem ezeket, de kollégista koromban ettem többször. Szerintem a Soba a legjobb. A CBA-ban (vagy Príma vagy mi) lehet kapni. Ez tényleg finom, és nagyobb is az adag. Négy íz van, nekem azt hiszem, a lila ízlett legjobban. Tényleg finom, és reszelt sajttal teljes értékű ebéd lehet belőle. Egy kis Srirachával még kulturálisan gazdagíthatod. Ha nem szeretsz mosogatni, van poharas kiszerelés is.
[ Szerkesztve ]
-
-
mike1334
veterán
válasz kelna91 #2592 üzenetére
és Cheesy
Köszi!
Azt ismerem, de elvileg van attól is jobb (legalábbis remélem)
Pl.: Sapporo Ichiban – japán ramen leves tésztával 100gMondjuk ennek az ára már húzós egy instant kajához képest, a duplájából már rendes éttermit lehet venni.
Meg mondjuk ezt sem értem, hogy ha itthon gyártják, akkor miért nem lehet kapni? Ez is komolyabb versenyzőnek tűnik a "sima" Sobához képest.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Próbálta már ezt az édesítőport valaki? Aki igen, tudna véleményt mondani?
Köszi!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
üdv,
heti menütervezéshez van valami alapotok? szeretném kicsit racionalizálni, költséghatékonyabbá és egészségesebbé tenni az étkezésünket a párommal.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
mike1334
veterán
válasz Mr.Csizmás #2596 üzenetére
Szombaton levest, vasárnap főételt főz az asszony, azt esszük szerdáig/csütörtökig (reggelire saját készítésű szendvics, ebédre a főétel, vacsira a leves+szendvics/péksüti), pénteken szendvics (büféből, vmi táposabb hússal) ebédre, este rendelt kaja, szombaton kezdődik elölről...kicsit egyhangú így, de jó kajákat főz, meg amúgy is munka közben tolom be, csak az számít, hogy kibírjam vele nap végéig..de baromi sokat spórolunk ezzel Igény szerint gyümölcs.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
veterán
Sziasztok
Felvágottak frissen tartására mit tudnátok ajánlani? Elvileg a Curver-nek a "Fresh" széria pont erre lenne jó? Sose veszünk sokat egyszerre, mert szinte napok alatt megromolhat a becsomagolt fóliába.
Van esetleg olyan akinek ez a "Fresh" bevált, vagy valamilyen más tartót ajánlanátok?Köszi!
iPhone 13 Pro Max
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz jozsi252 #2598 üzenetére
ha eltartásról van szó, inkább kimért tálcás adagok, vákumcsomagolva vagy védőgázban. sajnos ilyen a téma, ha levegő éri, akkor gyorsan nullázódik. mi veszünk 6-10 db tálcást egyszerre, aztán 2 hétig abból eszünk, amit megbontunk, az 24-36 órán belül elfogy.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest