Hirdetés
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
azzio
aktív tag
Elmondjam hogy lehet a legfinomabb csilisbabot elkészíteni?
1. Végy 500 forintot.
2. Menj le a boltba.
3. Vegyél l a polcról egy csilisbab konzervet.
4. Menj haza.
5. A doboz tartalmát tedd tányérra, és mikróban melegítsd 3 percig.
6. Borssozd szarrá (ha még nem elég csípős).
7. Jó étvágyat!
8. Ne számíts rá, hogy túl jól fogsz aludni, meg valószínűleg a barátnőd/barátod/kutyád sem...
Na de mondok mégegyet, amit nemtom hogy hívnak, de eszméletlen finom:
Szóval, kell hozzá két konzerv (konzerv, mi más? ) tőkehalmáj, mustár, póréhagyma, só, bors.
A tőkehalmájat villával össze kell törni, mustárt bele, meg apróra vágott póréhagymát, sót, borsot, úgy érzéssel, hogy finom legyen, aztán már csak a pirítós hiányzik hozzá...
Ja, nemtom feltűnt-e, de nem vagyok egy konyha-akrobata, nekem a vajaskenyér már főzésnek számít
Majd barátnémtól kérek recepteket, ő nagyon jókat tud és szokott, legnagyobb megelégedésemre -
azzio
aktív tag
Egyébként miért baj, ha kajaneveket vagy félkész ételeket mondunk? Legtöbbünk számítógépbuzi, dolgozik meg barátnőzik (én éppen utolsó előttivel foglalkozom ''sajnos''), biztos nem sűrűn jut eszünkbe 5 fogásos lakomákat elkészíten. Viszont: boltokban egy csomó olyan dolog kapható, amiről esetleg nem mindentki tud(ja hogy mire való), viszont 2 perc alatt fogyaszthatóvá lehet tenni, és nem mellesleg mén finom is. Pl.: ruszli (gyk.: pácolt hering)
Na jó, ha valaki csak egy ismeretlen ételnevet mond, akkor legaláb azt mondja meg, hol lehet kapni, vagy miből készül -
mormota
senior tag
bocsánat a legyegyszerűbb finom kaja még magyarázatra szoul:
így tehát:
Legegyszerübb finom kaja:
lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot, majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.
[Szerkesztve]Illusztrálok, tehát vagyok
-
tildy
nagyúr
Ha vegetán itt az ételízesítőt értitek , akkor én szoktam a pörköltbe rakni.
Leírnám a receptjét sebtiben:
olajon hagymát üvegesre párolunk, rádobjuk a husit, hogy ''megpörkölődjön'', majd amikro mar kicsit megsült, akkor tűről le egy őpillanatra, pirospaprika bele, tűzre vissza.
Kicsit átforgatni, vízzel felönteni, és:
-télen lecsót rakni bele, ha nincs paprika és paradicsom friss
-amikor van, akkor persze paradicsomot , paprikát.
Egy ksi delikát még bele és kész is.
Babfőzelék, a legegyszerűbb:
fél napot áztatjuka tarkabababot, majd megfőzzük, mikor már majdnem kész, akkor tejes-lisztes habarással besürítjük. (de valaki rántással szereti)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
mormota
senior tag
-
buherton
őstag
válasz mormota #1853 üzenetére
Néztük mi is az ördög pirula recepjét, meg van valami erdélyi gombóc is. Nagyon hasonlít kinézetre, de abba kell túrótól kezdve minden. Viszont a képviselő fánkra nagyon hasonlít, csak nem kell bele tenni zsiradékot, és nem sütőben készül, de ugyanúgy felpuffad.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
rii
nagyúr
válasz mormota #1958 üzenetére
köszönöm!
és milyen zöldségkeket lehet a legkönnyebben elkészíteni?
gondolom a fagyasztott zöldbab, meg a fagyasztott WOKmix az gyors, (7-10 perc)
és -gondolom- a nyers hámozott krumpli meg sokkal több lehet ....nyers répa is mennyi wokozást igényel időben?
a B-karotin megmarad benne a hő ellenére?[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Timocicu
senior tag
válasz mormota #1979 üzenetére
Tanultam valamit.
Mi nagyon szeretjük a pizzát, de kétszer ugyanúgy sosem sikerül a tésztája, hol jó, hol ... Biztos függ az élesztőtől, a liszttől, ... stb
Még nem igazán sikerül olyan igazán jó tészta receptet találnom hozzá, ami minden szempontból megfelel a mi ízlésünknek.„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
#49553920
törölt tag
válasz mormota #1981 üzenetére
Ezt a fonalat továbbfűzve, mindenkinek ajánlom az otthoni pizza szósz elkészítését.
Hozzávalók: 4ek olívaolaj
2ek friss oregánó
4 gerezd fokhagyma
1/4ek chili
1/4ek száraz oregánó
1 konzerv hámozott paradicsom
só, bors,
1/2 tk cukor
szódabikarbónaAz én receptem, több adag pizzához:
Felaprítunk egy kevés friss oregánót (2ek). Egy edénybe olívaolajat (4ek) melegítünk takaréklángon, ez nagyon fontos. Kis melegítés után hozzáadjuk az kicsire aprított fokhagymát (4 gerezd), egy percig hagyjuk az olívaolajba, közbe fakanállal kevergetjük (1 percig), majd hozzáadjuk az oregánót. Folytatjuk a keverést, a legkisebb lángon (1 percig)
Ízles szerint, én ajánlom, adjunk hozza chili paprikát ezt is kicsire aprítva ( 1/4tk), ezután adjunk hozza száraz oregánót is (1/4 tk), egy pár masodpercig meg hagyjuk nehanyszor megkeverjük, de közben egy jó minőségű előre hámozott paradicsom konzervet bontsunk ki, és ontsuk ki egy keverőtálba, majd a kezünkkel kicsit torjuk össze, és mehet bele az olajos, oregánós szószba. Vegyünk fentebb a lángot közepesre, kevergetés közben izésítsük ízlés szerint só,bors, cukor(1/2tk), ehhez merten adjuk hozza a sót és a borsot kb. 35-40 percig marad és közben keverjük.
Most jön a lényeg: (óvatosan ezzel a résszel nem szabad túl sokat belerakni.) a mutatóujjunkat, belenyomjuk egy kis szódabikarbónába, majd kihúzzuk onnan és egy kicsit meg is rázzuk a kezünket, majd hozzáadjuk a szószhoz és jól eldolgozzuk-------- Kész.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Timocicu
senior tag
válasz mormota #1981 üzenetére
Ezt ki fogom próbálni!
Bár az én tésztám:
- 40dkg liszt
- 5dkg élesztő
- 1dl langyos tej
- pici cukor a tejbe
- annyi víz, amennyit felvesz, kb 1dl
- 1kk só
- 2 ek étolajDe ez a kelesztés után is olyan laza, hogy nyújtani nem tudom!
Olajozni szoktam a tepsit és olajozott kézzel " nyújtom - húzom " szét a tepsiben.Nem tudom, hogy a Tiédet, hogy lehet nyújtani, mert arányaiban több folyadék kell hozzá és liszt sem sokkal több. Habár, lehet, hogy nem.
Gáztepsihez van ez az adag vagy kisebbhez?
A fűszert én is, a tésztába szoktam tenni, mert nem mindig paradicsomos alappal készítem, van, hogy fokhagymás - tejfölössel.
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Timocicu
senior tag
válasz mormota #1984 üzenetére
Igen, ezt azért vágom.
De az én fajta tésztám gyönyörűen feljön, ( ha a budafoki élesztőt használom ), semmi gond nincs vele, csak éppen nyújtani egyáltalán nem lehet.„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Timocicu
senior tag
-
rii
nagyúr
válasz mormota #2011 üzenetére
köszönöm! követtem az instrukcióidat és a pácolás már jól megy (:
lehet h a korábban írt tepsis módszeredet fogom követni
mert ez így gyilkos (-: ... serpenyőben. 1 kg húst 4-5 fordulóban tudok "csak" megsütni"1. tepsiben mennyi a max kg amit meg lehet sütni? 1, 2?
2. mennyi ideig áll el a sütlt hús a hűtőben?
3. ha többet akarnék sütni, akkor gondolom nem szabad vékonyra vágni mert akkor több felületen oszlik el ugyanaz a mennyiség. hasábokra is lehet vágni, nem csak vékony szeletekre?
4. vastagabb hús esetén nem kell több olaj alá? az olajban sül meg, vagy a hőtől? úgy értem az olaj vagy a sütő hőjétől?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz mormota #2013 üzenetére
igen (-: totálisan kezdő (-:
de kezdek képbe kerülni
most már csak azt szeretném így hirtelen megkérdezni, hogy sütőpapírral való süté hogy néz ki? (-:
oda kell olaj, vagy a pácolt hús úgy is olajos?
tegnap este az olajnak "köszönhetően" botrányos szag volt a kecóban, most talán már kiment ... de rájöttem, hogy nem a hússütést kell elhagynom, hanem csak az olajat (-:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz mormota #2015 üzenetére
köszönöm
haladok-haladgatok ....
múltkor túl sok pác-olaj került a tepsibe, és elkezdett égni )))-.megszabad még kérdeznem, hogy csirkemellfiléből milyen wokban elkészíhető főtt kaját lehet cisnálni, amiben van mondjuk barna rizs, meg zöldség? fagyasztott zöldség?
mondjuk wokban lehet pörköltet is csinálni nem?vagy nemcsak wokban..... :-/
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
DeFranco
nagyúr
válasz mormota #2026 üzenetére
Ez a lepény? Nem is gondoltam volna. Azt sejtettem, hogy ismert dolog lehet, csak nekem új, de köszönöm a variációkat, ha nem lesz ilyen dög meleg, beizzítom a sütőt rá Kézzel tésztát nem gyúrok, egyrészt lehetőség sem nagyon van rá (szép és praktikus konyhánk van, de erre nem igazán van felkészítve), meg ha már van nekünk gépünk, akkor hadd dolgozzon
@Archanon: ezek is jó tippek, szerintem össze fog ebből állni valami. Ha lesz alkalmam, beszámolok a pontos receptről
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen Citadel, DX RACER Prince hibrid gamer szék
- ÚJ Razer Iskur gamer szék
- Görgős TV-állvány - forgatható tetőlappal, 1 belső polccal, üvegajtóval
- Honda Accord - 2009/04. havi - 2.2 dízel - 150LE magyarországi - 265 ezer km, 2025/02.-ig műszaki
- OPTIDESK - Állítható Magasságú Elektromos Asztal (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen