Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    Korábban ígértem neked Tibicsucsu finom kovászos kifli receptet :):

    Teljes kiőrlésű kovászos kifli

    Hozzávalók:
    - 500 g liszt
    - 2 dl habtejszín
    - 1 dl víz
    - 160 g kovász (100% hidros)
    - 2 tk nádcukor
    - 3 tk só

    Jelenleg: 300g KBL200 és BL200 vegyesen, és 200g KBL100, de sima BL80 vagy KBL100, BL55 is jó. :) Ha keménynek tűnik a tészta lehet hozzáadni még egy pici vizet, nem mindegyik liszt egyforma, van amelyik több nedvességet vesz fel.

    Elkészítés:
    Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, kb. óránként hajtogattam háromszor, majd ment a hűtőbe a tészta. Másnap kivetettem és szobahőmérsékleten hagytam 2 órát, ezt követően 110 grammos bucikat formáztam belőle, majd fél órát letakarva hagytam.
    Ahogy letelt az idő háromszöget nyújtottam a tésztából, és feltekertem:

    Miután tepsire kerültek lefújtam őket permetezővel, és folpackkal lefedtem(figyelni kell, hogy ne érjen a tésztához, különben hozzátapad!):

    Amikor a duplájára keltek, mehetnek a 230 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 15 perc alatt készre sülnek:

    Kívül ropogós, belül pedig légies. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák