- Bittorrent topik
- Hálózatokról alaposan
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Meghökkentő méretű adatközpontot építenek Nagy-Britanniában
- Microsoft Excel topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zorin OS – nem csak Windows XP helyett
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
őstag
Igen, nem az egész olajat cseréltem le, hanem kb csak a fele lett új.
Kizárólag csak krumplit sütök benne, de ez így megy már egy éve, és nem volt gond soha, egyszer sem vele, most meg ennyire rossz lett. Az olaj, mivel részben távozik a párával, részben felveszi a krumpli, ezért mindig utántöltésre szorul, és éppen ezért mindig szép tiszta olaj van a sütőben."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
KD6-3.7
őstag
Nem tudom pontosan melyik topicba illik, de ti mivel kentétek le a fa munkapultot?
[link] ez jól hangzik! Valaki használta már? IKEA-s az nem elérhető, ahogy olvasom az inkább csak sima olaj és napok mire beszívódik stb. nem túl bíztató! -
Ispy
veterán
válasz KD6-3.7 #10953 üzenetére
A fa az fa, csiszolni, olajozni kell, az meg sok munka, macera, nem megúszható, ezért nem javasolt fa munkalap max dizájner konyhába.
Ha nekem lenne tungolajoznám, 4-5 rétegben, de az nem két perc,.így nincs is fa munkalapom, pedig nagyon tetszik.
Csak olyan olajat használnék, ami food safe, lakk kizárva...
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
KD6-3.7
őstag
-
Ispy
veterán
válasz KD6-3.7 #10955 üzenetére
De, azt írja lakk, én nem használnám.
Az olaj beeszi magát a fa felső rétegeibe, így sokkal tartosabb és jobban véd, a lakk...azt meg kenheted majd újra és újra. Meg tuti televan minden szarral...
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
van valakinek egy bevált pirított dara receptje (gyümölcsmártáshoz)?
Egyszer csináltam, az nagyon jó lett, de nem tudom már, milyen receptből, a neten meg mindegyik máshogy írja..."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #10958 üzenetére
Arra gondolsz, amit a grízes tésztához is csinálunk?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Milyen serpenyőt ajánlanátok mindenes felhasználásra 10k-ig, akár kicsit magasabb fallal, kb 28 cm méretben? Nem szeretnék olyat venni ami 2 hónap után tapad, kopik, oldódik, megég, stb...
F1
-
őstag
válasz szabeska #10960 üzenetére
Én mostanában főleg ezt használom: [link] Hivatalos oldal: [link] Érdemes elolvasni a tulajdonságait. A linkelt honlapon a leírás részben butaság, de ott a legolcsóbb.
Lényegében a Hexclad-hoz hasonló elven működik. Azt nem próbáltam, mert az ára miatt eszembe sem jutott: [link]
Érdekes egyébként, hogy a Berlinger Haus Eternal Collection szerintem előbb volt és a magyar forgalmazó nem is forgalmazza, nincs fent a honlapjukon. Az edény maga nagyon jó, tényleg alacsonyabb hőfok elég neki. Még egy wok-om van, ami nem az átlag wok méret, hanem kisebb, de azért jól használható. Azt pl. fém cuccokkal használom, de semmi baja.
Szerk: Serpenyőt kérdeztél és nem nagyobb főzésekre való edényt, ezt azért kiemelném.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz szabeska #10960 üzenetére
ha nagyon nem találsz mást, Tefal 28cm wok 11k, és még rá tudsz tolni egy TEFAL30-as kuponkódot a -30%-hoz
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
szabeska
addikt
Asszony főz, én csak nézem és beszerzek A mindenes felhasználásban főleg szószos, mártásos dolgok vannak, nem tudom melyik lenne alkalmasabb ehhez, ami azért jó husihoz, zöldséghez, pirításhoz és egyébhez is ha úgy van (Én inkább az IT-hez értek ) Ezeknek egyébként mi alapján van megadva a mérete? A felső szél átmérője a 28 cm?
[ Szerkesztve ]
F1
-
pohár
félisten
válasz szabeska #10964 üzenetére
höh, szerintem az felső karima lesz 28cm, jaja
én szeretem a wokot, szépen lehet benne pirítani, dobálni a cuccokat, de kinek hogy
max nézzetek szét még az oldalon, 10k fölött eszi a TEFAL30-as kódot, úgy már elég jó ára tud lenni sok dolognak, és az akciósokra is beveszi
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz szabeska #10970 üzenetére
igen, már látom én is, hogy kilőtték...
na sebaj, lehet, hogy a napokban lesz új kód, figyelni kell, tavaly kari előtt pl. féláron mentek a Jamie Oliveres edények, serpenyők, bevásároltunk szépen a cégnél
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
cucka
addikt
válasz lumpy92 #10967 üzenetére
Én teflon serpenyőt nem tennék sütőbe.
#10969body007
Volt ilyenem, ez a nyerő tipp szószos kajákra. Szerintem a legsokoldalúbb edény, amit venni lehet. Tudsz benne sütni, mint a serpenyőben, tudsz benne főzni, tudsz benne párolni.
Kár hogy bedobtad, most eszembe jutott, hogy ismét be kéne szerezzek egyet .Mod: látom, írtátok a wok-ot. A wok magas hőmérsékleten hirtelen sütésre van, és kb. semmi másra nem jó igazán a formája miatt + a legtöbb tűzhelyen nem is tudod rendesen használni. Általános célú serpenyőnek én nem ezt választanám.
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
[link] ezt vettem végül, mert kicsit magasabb, le van árazva picit, és a bevonata ugyanolyan elvileg. Plusz a korábban linkelt Berlinger Haus-t, a kettő együtt jó lesz. Még nem vettem át egyébként, ha a "sötét külsejű" jobb szerintetek, akkor megrendelem azt
[ Szerkesztve ]
F1
-
cucka
addikt
válasz szabeska #10973 üzenetére
Nem vágom a különbséget a Tefal különböző szériái között, én eddig mindig személyesen vettem edényt. Gondolom minél drágább, annál vastagabb az alja, jobban elosztja a hőt (főleg gáztűzhelynél fontos).
Amit írtam, az általában erről az edény-típusról szólt:
- elég nagy felület, hogy tudj benne sütni
- elég magas oldalfal, hogy a szószos kaja beférjen
- van fedője, főzéshez pároláshoz ideális
- nem tapad le
- hosszú nyele van, nem égeti le a kezed ha mozgatni akarod -
forras2
őstag
Szevasztok!
Segítsetek nekem légyszíves, mit baszok el, miért nem kel meg a tésztám.
Úgy találtam neten a receptet, "Az elronthatatlan kifli" néven.
350 gramm BL55-s liszt, bele 1 csapott evőkanál só, 25 gramm olvasztott margarin, meg 250 ml langyos tej, amibe 1 kiskanál cukor megy, meg 1 csomag szárított élesztő.
Ebből gyúrok 1 tésztát, 1 óra kelesztés, utána nyújtás stbstbstb
De nekem nem kel meg a tésztám. 3× próbáltam eddig, figyeltem rá, hogy a tej csak langyos legyen, ne meleg, tettem bele kis cukrot, de nem kelt meg, próbáltam, hogy az élesztőt a liszthez kevertem, és erre öntöttem a cukros tejet, meg próbáltam, simán, de sütőben 50 fokon keleszteni, de akkor sem kelt meg.
Mit rontok el? Mi lehet a baj? -
lumpy92
aktív tag
válasz forras2 #10975 üzenetére
Szia! Én is arra tippeltem volna, hogy túl meleg a tej, nem csak langyos, de írtad, hogy erre figyeltél.
Maga az élesztő felfut? Mikor bekevered a langyos cukros tejbe, akkor haggyad egy 15 percig békén és fel kell futnia, ilyen habossá válik a teteteje.
Csak ezután öntsd a liszthez. Ha nem fut fel, akkor lehet döglött az élesztő."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
őstag
válasz forras2 #10975 üzenetére
Készítsd el a tésztát só nélkül. Amikor összekeverted a lisztet az élesztővel, ahhoz add a tejet, margarint és kezd el összekeverni, majd úgy félig összekeverve hagyd állni 10-15 percig. Amikor folytatod, akkor add hozzá a sót és úgy fejezd be a dagasztást. Elvileg meg kell kelnie, ha nem lakik boszorkány a közelben. Ha nem kel meg, akkor kell szerezni egy nagy mérleget és egy kacsát. Amelyik hölgy a környéken könnyebb, mint a kacsa, azt kell elküldeni, mert az a boszi.
A lényege, hogy a só kinyiffantja az élesztőt, ha egyszerre kerül bele. -
fradi81
veterán
válasz forras2 #10975 üzenetére
Hali, első körben megnézném hogy működik-e az élesztő felhabzik-e. Az 50 fok lehet túl sok, nem tudom, de a kovásznak úgy rémlik ott már kampó.
moto g72, Ninebot d28e
-
Digitalpimp
senior tag
válasz forras2 #10975 üzenetére
Szerintem a 350g liszthez sok a csapott evőkanál só. Lehet, hogy teás akart lenni, csak elírták?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Nikaré
őstag
válasz Top cat #10986 üzenetére
Pont erre gondoltam!
Olyan kevés vizet (folyadékot) kell
hozzáadni, amit gyorsan meg lehet melegíteni, de soha sem mikrózom.Az én módszerem az, hogy a sót, cukrot először feloldom a vízben (folyadékban), ez után a liszt kerül bele és ennek a tetejére teszem az élesztőt.
-
forras2
őstag
válasz Top cat #10986 üzenetére
Mikrózom... 300 watton 1 perc a tejnek, nem mértem hőfokot, de épp hogy csak langyosnak érzem újjal, ebbe teszek 1 kiskanál cukrot, amit elkeverek benne, utána 1 csomag instant élesztőt, ezt is elkeverem, és utána öntöm a sós liszthez, nem szoktam megvárni, hogy felfut-e az élesztő, vagy nem.
Sajnos nem volt időm vasárnap óta gyúrni, de most neki állok, kipróbálom hogy a tejben felfut-e az instant élesztő, meg kipróbálom só nélkül, és legfeljebb sütésnél szórok a tetejére 1 kis sót, hogy azért íze legyen
Meg agyalgatok 1 kis ízesítésen, pirított vöröshagyma, esetleg 1 kis zöld fűszer... -
Top cat
addikt
válasz forras2 #10988 üzenetére
Én a pizza tésztához szoktam felfuttatni.
Tej, bele egy kis cukor, így melegítem meg, de csak langyosra. A cukor segít az élesztőnek.
Ez után kerül bele az élesztő. Hőmérséklettől függ, ~10 perc alatt felfut.Instant élesztőt nem kell felfuttatni.
Ha nem akar sikerülni, próbáld ki sima élesztővel. -
forras2
őstag
válasz Top cat #10989 üzenetére
Nahm, most egész jóra sikerült... Kicsit langyosabbra melegítettem a tejet, bele a kiskanál cukor, meg az élesztő, bár csak utólag vettem észre, hogy ez az élesztő 11 grammos, a másik 7 grammos volt csak, meg 1 kiskanál sót tettem a lisztbe, elkevertem, úgy ment bele az olvasztott vaj, meg az élesztős cukros tej, és most szépen megkelt
Kinyújtottam, ízesítettem, feltekergettem őket, és most a tepsin hagyom 1 kicsit, hátha nyújtás után megpuffadnak még 1 kicsit sütés előtt...Köszönöm a segítséget, talán sínen vagyok
-
Beni2360
félisten
válasz forras2 #10990 üzenetére
Ha már egybe kevered akkor az olvasztott vajat a langyos tejben elkevert cukor, élesztőhőz keverd habverővel és úgy adagold a liszthez. Por élesztő él nem játszik a só nagyon szerepet mivel később kezdi kifejteni a hatását. Most csináltam hasonló keverékből zsemlét, majd fel nyomta a kelesztő tál fedelét.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
forras2
őstag
Szevasztok
Újra itt
Egyre jobb és jobb a kis házi zsemlém/kiflim, viszont még mindig nagyon tömény a tészta.
Bedagasztom, hagyom kelni 1-1,5 órát, átgyúrom, kiporciózom, kiformázom, tepsire teszem, hagyom még 1 fél órát, had keljen meg 1 kicsit megint, és utána sütés, de mégis tömény lesz a tészta.
Mivel tudnám kicsit lazítani a tésztát, kicsit levegősebb, puhább legyen? -
őstag
válasz forras2 #10998 üzenetére
Szerintem próbálj meg lisztet váltani. Lehet, amit használsz, annak nagyon alacsony a sikértartalma. Pl. Nagyi titka liszt az általában jó minőséget hoz és sok helyen beszerezhető. Ha van kenyérliszt belőle, annak még magasabb a sikértartalma így azt próbálnám, de a sima is jó. Ha ezt használod, maradhat.
Lehet cserélni a margarint vajra, az is segíthet. Mostanában azért már lehet találni jó árban.
Végül a szárított élesztőt is lehet váltani. Pl. a drOetker nekem nem hozta a standard teljesítményt, erősen változott mennyire volt hatékony. Egy ideje az Aldi saját márkását használom, az eléggé jó.
Szerk: Még valami eszembe jutott. A sütőbe tegyél be egy hőálló tálba vizet, amikor elindítod. Ne amikor beteszed a kiflit, akkor nem ér semmit. Vigyázz, mert amikor kinyitod ki fog csapni a gőz
A másik megoldás, hogy a sütőbe tétel előtt a kezeddel megspricceled a tepsin lévő kifliket, sütőpapírt. Nem kell sajnálni, ne ússzon, de jó nagy cseppek legyenek a papíron. Ezek mind segítenek.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz forras2 #10998 üzenetére
Bedagasztom, hagyom kelni 1-1,5 órát,
Na ez se így működik, ha túl kell már csinálhatsz amit akarsz. Lapos, keleten lesz. Precíz pontos idő és hőfok stb eljárások vannak. De van egy nagyon egyszerű receptem és gyönyörű zsemléket kapsz. Én 9 db-ra osztom és egy nagy tepsibe belefér.
A kép egy kicsit gyatra tabbal készült.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- 3D nyomtatás
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Bittorrent topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen