Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz MR007RM #34551 üzenetére

    "De most a fotók minőségében a látottak alapján állítod hogy az LG G3 szebb és részletesebb nappali fotókat lő?"

    Persze, valamivel jobban fényképez a 808-nál és a 1020-nál, ez van. :) A Nokiáknak vannak a fotózásban erényei, de hibái is bőven, egy azonban biztos: szó sincs arról, hogy a 1020, vagy a 808 lemosná a mezőnyt. :N Van, ahol elvéreznek az androidos csúcstelefonokkal szemben, van, ahol jobbak. Itt van például két darab 12 Mp-re konvertált képrészlet a gsmarena.com összehasonlítójából:

    Aligha lehet megmagyarázni, hogy ezeken a kivágásokon a 1020 nyújtotta a meggyőzőbb teljesítményt. A nagy szenzorméret önmagában jó dolog, de még nem minden, az optika legalább ennyit számít és a gép egyéb szolgáltatásai sem lényegtelenek. A 1020 és a 808 éppen ezeken a területeken kerül hátrányba: az átlagfelhasználó szempontjából döntő fontosságú, hogy nagyon gyakran rosszul állítják be az expozíciót, szinte mindig kicsivel (vagy nagyon) mellette van a fehéregyensúly, csúnyán mosnak egyes képrészeken, túl hosszú az expozíciós idejük (ezért is szeretitek állványra tenni őket, nesze neked Point and Shoot mobilfotózás) és a HDR miatt sokszor vesznek el fontos részletek. Nézd meg például a Debreceni Egyetemről betett fotóidat: a két különböző képen jelentősen eltér az épület a színe és elég csúnyán mosott a fák lombozata is (a Sony Z2 szokta ugyanezt hasonlóan mosni). Szokásos nokiás hibák.

    Az meg már nyilván ízlés és a valósághoz ragaszkodás kérdése, hogy az ember tolerálja-e ezeket a képalkotási hibákat például az általában valamivel jobb részletezettségért és a jobb éjszakai fotó tulajdonságokért cserébe, vagy sem. Egy biztos: én és még sokan mások más tulajdonságokat részesítünk előnyben. Én személy szerint nagyon nem szeretnék a nokiás színvilágban élni, soha nem tetszett és nem is fog. Mobilba szánt kamerának meg eleve azokat tartom alkalmasabb eszközöknek, amelyek jó képminőség mellett maximálisan támogatják a Pont and Shoot fényképezést és így magas színvonalon képesek kiszolgálni a felhasználók 98 százalékának igényeit. Az "állítgatok, meg állványról fényképezek a mobiltelefonommal" pedig megmarad egy szűk, geek közösség jól körülhatárolható rétegigényének.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák