Új hozzászólás Aktív témák

  • #96241664

    törölt tag

    válasz Vikooo #100908 üzenetére

    Kipróbáltam én is a saját telefonjaimmal azonos záridővel és iso-val, 16 MP, f/1.8, 1/2.6", 1.12µm vs. 12 MP, f/1.8, 1/1.76", 1.8µm
    Szemre egyformára exponált, egyik -0.2 EV-t mért, másik 0-t. Aztán kipróbáltam gyengébb fényben és ott meglepő módon a kisebb szenzoros mutatott magasabbat, egy harmadik helyzetben meg egyformát...

    Nem sok dolgot lehet következtetni egy ilyen tesztből. Az már érdekesebb lenne, hogy egyformára exponálva mennyire zajos a két kép, de az is csak raw-ban jelentene valamit.

    De amikor az 1/1.7" 40-48MP-es szenzorok jöttek be, akkor is azt mondták páran, hogy 12MP-en sokkal jobb lenne. Aztán idővel lett ilyen is, de az S20 gagyi képeket csinált vele, Xperiák szintén. S20 FE-ben láttunk tőle először vállalható minőséget, de ez sem egy nagy extra, nem közelíti meg egy szintén 1/1.7"-es Mate 30 Pro szintjét pl.

    "Hol emelkedik ki a pixel binning technológia előnye?"

    Elsősorban nem az "összefűzött" képen, hanem zoom-ban: [link] [link]

    GCam meg tényleg profin csinál sok dolgot, de a HDR-t szerintem pont nagyon nem, még ha a P5-tel kétségtelenül javult is magukhoz képest.

    De már múltkor is írtam, ha ne adj' isten nem lesz komoly szintlépés a P6-tal, akkor sajnos borítékolhatóan nem erre fog mutogatni senki, hanem az isocell-re meg pixel-binningre.

Új hozzászólás Aktív témák