Új hozzászólás Aktív témák

• Attici

őstag

válasz Frawly #42889 üzenetére

Köszönet mindenkinek a rengeteg segítségért és támogatásért, de sikerült, működik az öreg, gagyi alaplapban is az NVMe SSD! :P Nem kell hozzá másik alaplap! :N

Azoknak akik hasonlóval próbálkoznakk egy kis segítség (később, ha lesz több időm, majd egy részletes leírást is fogok csinálni): Három megoldás létezik a problémára (én ennyit találtam), de mindenkinél más lehet a végső megoldás. Nálam az első győzött.
    1. Meg kell találni az alaplaphoz azt a biost ami támogatja már az nvme-t ( a gyártó oldalán nem mindig van fent az összes, de meg lehet találni) + a megfelelő bios beállítások (ezt rontottam én el, ezért nem működött).
    2. Ha végképp nincs bios, akkor csinálni kell egyet UEFITool-lal vagy AMI's MMTool-lal és beletenni az nvme drivert + a megfelelő bios beállítások.
    3. Cloverrel, ami elméletileg minden gépen működik bios módosítás nélkül. Boot Disk Utility-vel kell késziteni egy indító pendrivot (esetleg a gépben lévő SSD/HDD-re lehet rakni egy külön boot partíciót ami 200MB (Én egy 512MB-os pendrive raktam, a fele sem telt meg! :DDD )).
    Tehát itt a bios indítja a pendrive-ot (vagy akármit) amin a Clover (amire rátettük az nvme drivert) majd elindítja z SSD-t. Olyan mint egy bios utáni bios, de ennek a bootolási értékét levehetjük 0-ra, tehát nem igazán lesz lassabb.
    Csak ennyi az egész! :))

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

Új hozzászólás Aktív témák