Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz peter889 #42640 üzenetére

    Detektált, nem dedikált. A detektált azt jelenti, hogy az adatfolyamot figyelő programrészlet adott egy jelzést, mert egy adatcsomaghoz tartozó crc összeg nem egyezik a frissen képzett crc-vel. Tehát ez a hiba nem marad meg, mert az adatcsomagot újra kéri addig amíg nem stimmel a crc vagy lejár valamilyen beállított ismétlési határ, és másolási/írási hibaüzenettel leáll a folyamat.
    Ez a hiba sem jó, mert valahol létrejött, tehát nem tökéletes az átviteli lánc, de nem okoz hibát az írt file-ban.
    Az a rosszabb, amikor semmi üzenet nincs, íráskor minden OK-nak látszik, mégis hibás a file. Lehet olyan, hogy már az ellenőrzés után elromlik, lehet hogy egy nap/hét/hónap/év után romlik el a bit. Emlékezzünk az írható cd-kre és dvd-kre, ott nem csak bitek tudtak elromlani, hanem az egész olvashatatlanná tudott válni.
    Az ssd-re itt olvastam, hogy egyszer csak meghal a vezérlő és elérhetetlenné válik a drive. Ez abból a szempontból jobb, hogy nem abban a hitben élünk tovább, hogy megvannak a file-jaink, közben meg tele vannak hibával. Az a legrosszabb, amikor egy mentést vagy egyéb file-t akarunk használni, és akkor derül ki, hogy hibás.
    A file mérete nem garancia arra, hogy a tartalma is megegyezik az eredetivel. Ha belenézel, és mondjuk egy szövegfile, akkor sem lehetsz benne biztos, hogy sehol nincs hiba. Ha meg valami bináris file, akkor nem is látsz semmi azonosíthatót. Ez a hibák nagyon kis részét tudja csak kiszűrni. Persze az a jó, ha nincs hiba, és nincs mit kiszűrni.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák