Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Puffocska #42213 üzenetére

    "Ami esetleg érdekes lehet, hogy négy partíció van a forráslemezen, ezek egyike 16MB, ebből a második alkalommal kettő lett a cél lemezen"

    Az a 16 MB-os az MSR, amiből UEFI/GPT szerinti telepítésnél nyilván 1 db van a lemezen, lásd az alábbi ábrán.
    Az pedig számtalanszor le volt írva több topikban is, hogy a klónozásnál nem szükséges semmilyen formában előre particionálni, formázni a céllemezt, sőt szükség esetén célszerű előtte törölni, aztán majd megoldja az előbbieket a klónozáshoz használt program. Illetve az nem feltétlen a program hibája, ha a user nem megfelelően csinálja a klónozást és összevissza másolgatja, duplikálja az egyes a partíciókat...

    Az OS topikjában egyébként nemrég újfent részletezve volt a klónozás témája, illetve a Macrium Reflect programmal, ott bőven le van írva a lényeg. Ahol ha nagyobb tárolókapacitású az új SSD, az nem gond, szükség esetén megoldható a C partíció kiterjesztése közvetlenül a klónozás előtt a Macrium kezelőfelületén is, felesleges ehhez külön particionáló program. Ahogyan másik klónozóprogram is, eleve a Macrium az egyik legjobb ilyen célra, amit nemrég más is említett, aki nagy tapasztalattal bírva korábban összehasonlító tesztet készített ezen programokról.

    "Van bármilyen beállítás, lépés, amit kihagytam?"

    Hát mondjuk egyrészt lásd a linkelt hozzászólásokat, leírásokat a hogyan is kellene megfelelően Windowst, Windows 10-et klónozni témában. + A klónozás előtt javasolt kikapcsolni W10-nél a gyorsindítást, vagy a Shift + leállítást használni és utána klónozni, mert az, a bekapcsolt állapot melletti leállítás és meghajtócsere esetlegesen gondot okozhat. Másrészt ha sikeres a klónozás, akkor utána a forrásmeghajtót javasolt eltávolítani, majd a célmeghajtót csatlakoztatni és csak arról bootolni. Harmadrészt szükséges esetén a BIOS/UEFI bootolási opcióit megfelelően beállítani az új meghajtóhoz igazodva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák